Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Exportcikk lett a Bécsi Operabál

Exportcikké vált a híres bécsi Operabál, idén New Yorkban, Zágrábban és Dubaiban is megrendezik.

Az "anyarendezvényre" idén február 3-án kerül sor, de már előtte, január 26-án rendezik meg a zágrábi, majd 28-án a New York-i Waldorf Astoria hotelben az amerikai változatot. Az utóbbi bálon nyolcszázan fognak keringőzni. A New York-i bál szervezőbizottságának tagja Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó, aki korábban osztrák születésű amerikai testépítő világbajnokként és filmszínészként futott be karriert. 
Február 17-én Dubaiban rendeznek "bécsi operabált", hatvan bécsi   táncospár biztosítja majd az echte osztrák hangulatot a sivatagi   városban. Szeptemberben pedig Belgrádban rendeznek a bécsi   mintájára, az osztrákok tanácsai alapján fényes bált.  Valamennyi "exportbálért" licenszdíjat fizetnek az "importőrök", ennek összegét azonban nem árulták el a szervezők.

Ami magát a február 3-i Wiener Opernballt illeti, 6990 belépőjegyét elkapkodták. Az árak 215 eurótól (valamivel több mint 50 ezer forint) 16 ezer euróig (4 millió forint) terjednek, ennyit a nyolc ülőhelyes páholyokért kellett fizetni - és már tavaly áprilisban elkeltek. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikában már hódít a Wi-Fi

Azokban az amerikai háztartásokban, ahol több számítógép is található hálózatba kötve, már több… Tovább olvasom