Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Ezernél is többen tüntettek az Alkotmánybíróság előtt

Ezernél is több ember gyűlt össze péntek este az Alkotmánybíróság előtt, hogy - megfogalmazásuk szerint - a Szent Korona elzálogosítása ellen tüntessenek.
A rendezvény szervezői között ott volt a Magyarok Világszövetsége, a Jobbik, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, illetve a Magyar Gárda is. A szónokok az épület bejárata előtt felállított ideiglenesen színpadon mondták el beszédeiket, majd átadtak egy petíciót az Alkotmánybíróság képviselőjének. A tömeg békésen, esetenként a már tüntetésekről ismert rigmusokat skandálva hallgatta a felszólalókat.

A rendőrség az Alkotmánybíróság bejárata elé a demonstráció idejére kordonokat állított fel, azon belül pedig rohamrendőrök várakoztak. A környéken egyébként számos egyenruhást lehetett látni - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A demonstráció - a bejelentésnek megfelelően - valamivel délután hat óra után ért véget. A résztvevők, illetve a tömegben magukat nagy számmal képviselő gárdisták fél hét után hagyták el a területet.

Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy rendőri intézkedésre nem volt szükség.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. berriann 2009. február 01. 10:41
  „Örömmel olvasom kedves szavaikat ,gyönyörű jelzőiket, amivel honfitársainkat, testvéreinket, szüleinket, gyermekeinkei illetik . És még önök tartják magukat magyarnak? Azt hiszem, itt felejtették önöket az oroszok vagy most telepítették be valahonnan ? De higyjék el, nem sokan vannak már hál ´Istennek! És a történelem tudásról pedig csak annyit, hogy le kellene végre cserélniük azokat a régi könyveket, amikből tanultak orosz vagy héber nyelven, és szíves figyelmükbe ajánlom pl. a Csillagösvényen c. DVD-t, hátha ragadna önökre is valami belőle. De gondolom, nem fogadják az ilyen dolgokat szívesen, hiszen nem ezt tanították önöknek még annak idején! Ha pedig úgy adja kedvük, hogy szidnak majd engem, és a hozzám hasonló felforgató csürhét, meg velem együtt dr.Bencze Izabellát (jogász), dr.Morvai Krisztinát (jogász), Kiss Dénest (költő), Vörös Jolandát, dr.Hegedűs Lóránt, református püspököt, Rácz Sándort, dr.Papp Lajos ovosprofesszort! Tegyék, ha van arcuk hozzá!”
 • 27. nemzeti_demokrácia 2009. február 01. 02:20
  „Nemzetünk nagyjai forugnak sírjukban és fogják fejüket a mennyországban ettől a csőcseléktől...
  Ezek mondják magukat magyarnak??? Szépen beszélni se tudnak magyarul, nem ismerik a magyar történelmet, egy magyar verset nem tudnának elmondani, ezek nem magyar nacionalisták, ezek tudatlan, tanulatlan lusta bunkó, pattogó csőcselék...”
 • 26. CsImre 2009. február 01. 01:46
  „Széchenyi hidat épített, ezek csak lezárják. István meg szépen elnyomogatta, aki nem értett vele egyet. Azt az Istvánt saját korában sokan hazaárulózták, akik igaz magyarnak tartották magukat, és azt mondták, Árpád forog a sírjában; amelyik Istvánra ma oly sokan hivatkoznak. Széchenyi csak fejét fogná ennek a primitív, ostoba csőcseléknek a láttán.

  Vagy az lenne a magyarságért tevés, hogy mindenféle zászlót lengetünk az utcán, miközben páran egy csökött ákombákomot adnak az AB-nak? Szánalmas, jobb szó talán nincs is rá.

  (Mi van? Viszik az Országalmát? Azok a rohadékok! Gyorsan írok egy köresemest!!! :-)))”
 • 25. flexsnake 2009. január 31. 22:32
  „Jó sok hülye volt kint :D Jelentem, a koronáért adott 2ezret a zaci :D Egyébként nem tudom miért misztifikálja a jobboldal a dolgot. Még viccnek is hülyeség de nem csodálkozom annyira ha belegondolok a szélsőség mindig a vezethető, buta és tanulatlan emberek világa :D
  Ha holnap kimegy egy hoax hogy az országalmát látták egy furgonba bepakolni és elindult a nyugati határ felé, a jobb oldal már sorfalat áll a határnál :D Mi meg milyen jókat derülünk az ilyen baromságokon :D
  Ők még mindig azt hiszik hogy Moszkvában merciket osztogatnak pedig a hír úgy hangzott: Moszkvában Zsigulikat fosztogatnak...”
 • 24. berriann 2009. január 31. 21:31
  „Remélem, büszkék magukra, hogy lehordanak mindennek több ezer Embert, akik Magyarország védelmében tesznek is valamit. Magyarország szégyenei. István királyunk, Széchenyi, a többi MAGYAR még a sírjában is forog, hogy ilyen idegenelvű emberek köpködik az igaz magyar Embereket!
  Akik ott voltak a tüntetésen, nem ezt érdemelnék, hogy otthonról okoskodó, tudatlan , rusnya emberkék nevessenek rajtuk. De az nevet, aki utoljára nevet. És nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy az ilyen elvtelen emberek nem fognak tudni soha nevetni, mert a gonoszság uraim, hölgyeim gyilkos szer!”
 • 23. CsImre 2009. január 31. 17:30
  „Szerinted ez a "Szent" korona a "mocsadék, zsidó, globalista piacon" mennyit ér?

  Nagggyon jó kérdés! Nyilván csak azért kell nekik, hogy megsemmisítsék. Miért? Mert piszok gonoszok, csúnyák. ;) :-))
  (ajaj, lehet, ez a mondat felkerül valahová, és még 1500 össznemzeti magyar is megjelenhet, hogy kardcsörgetéssel megmentse az a fémdarabot.”
 • 22. achilleus 2009. január 31. 17:29
  „Kedves N.P. ezt a függetlennek tűnő honlapot ajánlom, még a szakértők véleménye is megoszlik a dologról:
  http://www.reggel.hu/index.php?apps=cikk&cikk=206028”
 • 21. N.P. 2009. január 31. 15:31
  „achilleus
  Te mindenről tudsz nagyszerű idézeteket. Kérlek erről az "elzálogosításról" is produkálj egyet.

  Túróvarázs
  Szerinted ez a "Szent" korona a "mocsadék, zsidó, globalista piacon" mennyit ér? Ad-e érte valaki valamit ?”
 • 20. aranka2 2009. január 31. 13:17
  „Pedig már azt hittem, hogy a Jobbikból lesz egy 4-5%-os párt. Tévedtem, aki ilyen bornírt ostobaság mellé tud állni, annak nincs helye épeszű emberek között. (Nem én utasítom ki onnan, mert engem arra senki fel nem hatalmazott, hanem majd a választók, akiknek azért legalább minimális magukhoz való eszük van, legalábbis az elmúlt 20 évben mindig volt).
  Az aktuális korona-cirkuszról meg:
  Balsai a múlt héten sajtótájékoztatott, és a poén kedvéért azt állította, hogy a kormány az IMF-szerződés kapcsán zálogba vetette (sic!) az ország javait, tehát ezek után elvihetik akár a parlamentet, akár a Szent Koronát. A fickó jogász, tehát természetesen maga is tudta, hogy hazudik, mert
  1. Minden nemzetközi pénzügyi szerződés automatikus része egy ilyen mondat, több effélét írt alá az Orbán-kormány is, ebben semmi különös nincs.
  2. Van olyan, hogy nem forgalomképes, elidegeníthetetlen nemzeti tulajdon, ilyen a parlament is, a Korona is.
  Ez az akció a fidesz diáktréfa, diákbalhé-szinvonalú politizálásának része.”
 • 19. CsImre 2009. január 31. 12:51
  „14-re:

  A sztálini alkotmányból kb. annyi maradt, hogy Magyarország fővárosa Budapest.
  Mit szólnál, ha ősi magyar szokás szerint halásznánk, vadásznánk és gyüjtögetnénk, és jurtákkal bolyonganánk a Kárpátokon belül és kívül?
  Ez nem konzervativizmus, ez primitív fundamentalizmus, mely romboló, káros és destruktív. Ha ez a tüntetés volt az össznemzeti, akkor elég sokan vannak a nemzeten kívül, köztük én is.

  Ami meg a templomokat illeti, inkább annak örülnének, hogy még valaki bejár a szertartásokra.”
 • 18. Túróvarázs 2009. január 31. 10:57
  „Logarizmus! Te tényleg azt hitted, hogy az IMF hitelt csak "úgy" adták fedezet nélkül? Mert megérdemeltük, barátságból? A hitel az hitel, kicsiben is, nagyban is. Fedezetet kérnek rá. A kormány mit adott volna fedezetként szerinted, a jármüparkot? Itt nem a nagyi ezüstjét csapták a zálogba, hanem azt kellett adni ami csak még volt. Ingatlant, parlamentet, koronát, stb. Az, lehet, hogy a baloldali sajtó nem írt róla, a jobboldal pedig tullihegi a dolgot, de attól még helyzet van. Itt egy cikk:

  http://www.aprotuti.hu/index.php?oldal=tippek_reszletesen&kategoria=34&tipp=2684&ugras=true”
 • 17. achilleus 2009. január 31. 10:55
  „Logaritmus láthatóan járatlan a témában, pedig Drazsé is ekként nyilatkozott.”
 • 16. hazaipalya 2009. január 31. 07:26
  „mindent eladtak már,most jön a föld-viz-levegö. logar te milyen nemzetiségü vagy?”
 • 15. Logaritmus 2009. január 31. 02:40
  „"....Sátán, el a Szent Koronától! címmel meghirdetett ÖSSZNEMZETI tüntetés"

  Van ennél nívótlanabb dolog is a jobboldalon, vagy ez a hülyeség már a padló? Azt pedig, hogy eladják a koronát ki találta ki? A HírTV? Csak gratulálni tudok nekik is, meg azoknak a marháknak akik ezt (is) készpénznek vették...”
 • 14. zoltankis 2009. január 31. 01:52
  „Az Alkotmány lassan húsz éve így kezdődik:
  A többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés - hazánk új Alkotmányának elfogadásáig - Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg:.....

  Tehát Magyarország Alkotmánya olyan, amilyennek megfogalmazták azok, akiknek a hazájában új Alkotmány elfogadása várható. Az 1949. évi XX. törvény egyébként még mindig a sztálini alkotmány kaptafájára készült. Törvényeink az aktuális politikai garnitúra érdekeit szolgálják, Voltak itt olyan törvények, amit manapság is hasznos lenne betartani. Pl.:
  18. Fejezet a templomi gyülekezetről és azokról, a kik mise alatt suttognak vagy fecsegnek

  A kik Isten igéjének hallgatására templomba gyülekezvén, ott a misemondás ideje alatt egymás között suttognak, egyebeket léha fecsegéssel zavarnak és a szent leczkék éltető szavára nem figyelmeznek: ha öregebbek, dorgálják meg őket és szégyenséggel üzzek ki a templomból.

  1. § Az ifjakat és közrendüeket pedig kössék ki mindenek szeme láttára a templom pitvarába és ostorozzák meg az ily nagy vakmerőségért

  Lehetne egységesíteni a szent és a világi "leczkék éltető szavára" egyaránt. Pl. Móricka közbeszól az órán: 3 ostorcsapás. A "nyócadikosokat" meg dorgálják meg, és szégyenséggel üzzek ki az iskolából.
  Nem kell itt új törvényeket kitalálni, van elég sok régi, örökérvényű is.
  Egy másik:
  1527. évi VI. törvénycikk

  a gonosztevők és pártfogóik megbüntetendők

  Hogy az ország egyes vármegyéiben válasszanak a rákosi eskü alatt a megyei ispánok és szolgabirák mellé tizenkét becsületes nemest, a kiknek kötelessége legyen minden tolvajt, rablót, gyujtogatót, varázslónőt, gyilkost és más hasonló gonosztevőket hüségesen kinyomozni és összeirni, a kiket aztán az illető vármegyei ispánoknak érdemük szerint minden kegyelem nélkül meg kell büntetniök.

  1. § És ha egyes hatalmasok szolgálatában vagy fekvő jószágaiban némely gonosztevőket megkapnának, és azok e gonosztevőket az illető vármegyei ispánok és a választott esküdttársak megintésére az arra kirendelt egy vagy két esküdttárs jelenlétében kellően megbüntetni nem akarnák, még ha magok a vármegyei ispánok lennének is azok: akkor a királyi felség őket a fönt emlitett szolgabirák és választott esküdttársak levelére, mint a gonosztevők befogadóit, pártolóit és bünrészeseit minden kegyelem nélkül fővesztéssel büntesse.”
 • 13. CsImre 2009. január 31. 00:49
  „Hol a Parlament eladása? Vagy az annyira hihetetlen és képtelen baromság volt, hogy nem lehetett eladni az észlényeknek, szemben a koronával? A többi pont is marhaság, ha viccnek volna szánva, még meg is mosolyognám.

  1. Az mi? hogyan érvényesítse, és ki?
  2: Ki? Az AB vizsgálja felül és szolgáltasson igazságot? Vagy kezdjen el házalni az európai államoknál, hogy kérjenek bocsánatot? Röhej.
  3. Szép kérés...
  4. Ezt már tudjuk, hogy miről szól.
  5. Miért törvénytelen? Ki a felelős, és ki vonja felelősségre?
  6. Képzelem, ahogy egy csapat maxiiku "nép" ellenőrzi, és fogja magát, számonkéri a Nemzeti Bankot. Mégis hogyan, és mi alapján? Idióta populista demagóg maszlag.
  7. A normalitás első szikrája, nyilván a véletlen műve. De keletkezhet államadósság természetes úton is?
  8. Kezdheti a Gárda magával.
  9. Az első fele, egyeseknek lehet, meglepő módon, de létezik.
  10. Az első fele egy nagy talány, a második meg egy baromság. Habár ki tudja, a fagy jelenségének megszüntetésével biztos felszámolható a fagyhalál.
  11. Létezik.
  12. Ha titkos, honnan tudják, hogy van ilyen?
  13. Fundamentalista marhaság. Diktatúrában lehet ilyet csinálni. Ha a tisztelet nincs meg magától, megette a fene.
  14. Illő befejezés egy ilyen lista végére. Szánalmas.”
 • 12. Humgor 2009. január 30. 22:51
  „csak annak, aki még nem olvasta:

  http://index.hu/velemeny/jegyzet/feltud090127/”
 • 11. cartagonova 2009. január 30. 21:53
  „A Szent Korona nem lehet semmiféle alku tárgya, mégha ez a pofátlan pimasz posztkommunista magyartalan jelenlegi regnáló rezsim nem is igy gondolja!”
 • 10. fazer 2009. január 30. 21:34
  „Hogy valójában hányan voltak, talán mindegy is, lehet őket maskarás idiótáknak nevezni, az is lehet, hogy sokak számára kissé archaikus az egész "vadnacionalista" társaság, de mit is mondanak?”
 • 9. efje 2009. január 30. 21:34
  „Nem tudom mit nem lehet ezen érteni, aztán rájöttem. A hírből kimaradt a lényeg, legalábbis a cselekmény magyarázata. Veszelybe kerülhet a Szent Korona és az alkotmánybíróság mentheti csak meg. Magyarán olyan nagy a baj, hogy mar a Szent Koronát is eladna a kormány. Ennél nagyobb pofátlanságot mar nehezen lehet elképzelni. Folyton tesztelnek minket hogy hol a határ és ha senki nem tesz semmit nemsokára mar semmink se lesz. Utoljára az amerikaiak vittek el tolunk annyi aranyat hadizsákmányként hogy vagonokba fért csak be.
  Mire varjunk bambák? Örüljetek hogy valakiben van annyi hazaszeretet hogy elmegy amikor kell!”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: a demokrácia próbája a vereség elviselése

A kormányfő szerint mindenki számára egyértelmű kellene hogy legyen: aki egyszer hatalomra kerül, az… Tovább olvasom