Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Ezúttal sem ért egyet felmentésével Takács Imre

Ugyanazt az indokot kapta az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól Takács Imre, amit kilenc hónappal ezelőtt, első felmentésekor.
Az Iparművészeti Múzeum volt főigazgatója elmondta, hogy nem szeretné nyilvánosságra hozni, hogy mivel indokolta második, június 9-i felmentését a tárca. Azt azonban leszögezte, hogy ezúttal is a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordul.

Takács Imre főigazgató vezetői megbízatását először tavaly augusztus 31-én vonta vissza Hiller István oktatási és kulturális miniszter, a felmentett vezető szerint jogtalanul. Ezután a Fővárosi Munkaügyi Bíróság április 17-én elsőfokon meghozott döntése megállapította, hogy a vezetői megbízatás visszavonása jogellenes volt és elrendelte, hogy Takács Imrét helyezzék vissza a múzeum főigazgatói munkakörébe. Mivel az Iparművészeti Múzeum a meghatározott időn belül nem fellebbezett a döntés ellen, így június 6-ától ismét Takács Imre töltötte be a posztot.

A munkáltatói jogkört gyakorló Hiller István oktatási és kulturális miniszter azonban június 9-étől ismételten felmentette a főigazgatót. A tárca közleménye szerint ugyanis a munkaügyi bíróság alaki, formai kifogások miatt semmisítette meg azt az intézkedést, amellyel felmentették Takács Imrét. A közlemény szerint azonban az ilyen fontosságú költségvetési intézmény vezetésére való alkalmasság nem alaki, hanem tartalmi kérdés. A miniszter gazdasági-pénzügyi szabálytalanságokkal indokolta döntését. Ezt június 12-én Takács Imrének írásban is indokolta. A felmentett főigazgató szerint ez az indoklás szó szerint megegyezik a kilenc hónappal ezelőtt kapottal.

A felmentett főigazgató továbbra sem ért egyet az indoklással, és kérte a tárcát, hogy ne hozza azt nyilvánosságra. Takács Imre a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ezúttal is Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordul.

Olvasóink írták

 • 1. joy 2008. június 19. 09:03
  „"...költségvetési intézmény vezetésére való alkalmasság nem alaki, hanem tartalmi kérdés. A miniszter gazdasági-pénzügyi szabálytalanságokkal indokolta döntését. Ezt június 12-én Takács Imrének írásban is indokolta. A felmentett főigazgató szerint ez az indoklás szó szerint megegyezik a kilenc hónappal ezelőtt kapottal.

  A felmentett főigazgató továbbra sem ért egyet az indoklással, és kérte a tárcát, hogy ne hozza azt nyilvánosságra. Takács Imre a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ezúttal is Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordul...."

  Formai okokra hivatkozás, bírói ökörség.
  /Amúgy meg töketlen a miniszter, ha még rendesen írni sem tud.../

  Vajon, miért ne hozza nyilvánosságra a minisztérium egy közpénzből működő intézmény zűrös pénzügyeit?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sörben úszik a balatonkeresztúri körforgalom

Óriási torlódás van a 7-es főúton a balatonkeresztúri körforgalomnál, ahol szerdán délután leborult… Tovább olvasom