Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Fácska az ősz díszeiből

Az ősz díszeiből, természetben megtalálható terméseiből komponáltuk ezt a kis díszfát, amely meleg színeivel méltó dísze lehet lakásunknak. Elkészítése nem nehéz, akár a gyerekek is besegíthetnek.

A technikát, amellyel ez a kis díszfa készül, az év bármely szakában alkalmazhatjuk, mindig az időszaknak megfelelően, természetesen az adott hónap fellelhető kincseinek felhasználásával. Most az őszi ágak, tobozok, termések vannak soron, mint a kis dísztökök, amelyek nagyobb virágboltokban, (virág)piacon találhatók meg nagy választékban. A termések nagy részét magunk is összegyűjthetjük, például egy kellemes családi kirándulás keretében; otthon mossuk meg őket erős vízsugár alatt, hogy tiszta felületeket kapjunk.

Kattintson a képre!
Mi kell hozzá?

Az elkészítéshez szükségünk lesz egy kisebb cserépre, egy erős ágra, amely nem baj, ha egy kicsit göcsörtös, egy barkácsáruházakban és hobbiboltokban kapható kisebb hungarocell-gömbre, kemény oázisra (tűzőhab, virágboltokban kapható), és persze díszítőelemekre minden mennyiségben. A díszítéshez használhatunk színes vagy natúr raffiát, bogyókat, fagyöngyöket, kis tobozokat, szárazvirágokat, de akár apró csigaházakat is. A terméseket ragasztópisztollyal erősítjük fel a gömbre (ez szintén barkácsáruházakban kapható).

Elkészítése

A hungarocellgömböt fúrjuk ki, majd ragasztózzuk be a törzsül szolgáló faágat, és dugjuk bele a lyukba. A cserépbe tegyünk oázist, és szúrjuk bele a törzs másik végét, így már ki is alakítottuk a fácska végleges formáját. Eztuán következik a díszítés, amelyet célszerű úgy megoldani, hogy kiválasztunk egy alapot - például tőzegmohát -, bevonjuk bele ragasztópisztoly segítségével a gömböt, majd erre ragasztjuk rá a többi termést. Ugyanez megcsináljuk a fácska tövénél is, csak ott a tűzőhabba szurkáljuk bele a száraz növényeket, ágakat, vagy a szükség esetén megdrótozott terméseket.
Ha nem állna elég stabilan a kis fa, a tövénél rögzíthetjük néhány nagyobb kaviccsal, de ha előre tudjuk, hogy nehezebb terméseket is ragasztunk majd rá, akár gipszet is önthetünk a cserépbe, így biztosan nem dől majd el.  

Tipp:
attól függően, milyen jellegű növényekkel szeretnénk díszíteni a fácskát, a hungarocell gömb helyett használhatunk kisméretű oázisgömböt is, ebbe elsősorban olyan növényeket szúrhatunk, amelyeknek van szára, vagy meg lehet drótozni őket.      

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Magdolna nővérek (The Magdalene Sisters)

Az írországi Magdalene menhelyeket az Irgalmas Nővérek apácarend tartotta fenn. A fiatal lányokat… Tovább olvasom