Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Fagyállót találtak az olcsó vörösborban

Egy örkényi férfi azt állítja, hogy egy olcsón kapható, áruházi, édes vörösbortól kapott olyan súlyos mérgezést, hogy három hétig mély altatásban tartották orvosai és ideiglenesen a veséi is leálltak - írja a Bors.
Ferenc elmondása szerint ritkán fogyaszt alkoholt, és amikor januárban rosszul lett, nem gondolta volna, hogy a bor lehet az oka. A férfi azt vette észre, hogy egyre rosszabbul lát, nagyon fáj a feje és kihagy az emlékezete. Végül olyan állapotba került, hogy az egyik fővárosi kórházba kellett szállítani, mély altatásos kómában tartották, közben mindkét veséje ideiglenesen leállt.

A kórházban az is kiderült, hogy etilén-glikol, vagyis fagyálló van Ferenc szervezetében, amit az általa mutatott borban is kimutattak. A lap megkereste az ital kiskunmajsai palackozóját is, de ott lecsapták a telefont. A Bors hivatalos minősítést kér a borról, ennek birtokában közölni fogja, melyik márkáról van szó - adta hírül a Bors.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. tunococ 2009. március 16. 18:14
  „Kedves bjela 1980! Figyelve a fórumozókat, engedje meg, hogy örüljek Önnek, aki nem vetkőzik ki hozzászólásaiban emberi mivoltából (csak ritkán szalad fel a pumpa), és kultúráltan szól hozzá egy-egy témához. Ha az 1980 a születési évét jelenti, akkor méginkább örülök, mert akkor nagyon fiatalon is érett, okos véleményei vannak. Üdvözlettel (visszafelé) kókuszdió.”
 • 26. bjela1980 2009. március 15. 12:20
  „Egyetértek tunonoc-al, így ha más úton is kerül méreg a palckba, a többi palackot megvizsgálhatják... Az tartalmaz e? Ha igen, akkor tényleg a termelő a felelős! Szerintem azért jó a flakonos bor is (némelyik), nem feltétlen csak ilyen massziv alkeszok vedelik... Jó egy baráti összejövetelen, ebédnél... Én pl. ittam 15e- forintos vörösbort is (ami pár éve került annyiba), és nem volt jobb érzés (igaz, kicsit testesebb volt), mint a műanyagos...”
 • 25. tunococ 2009. március 15. 08:57
  „Szerintem, nagyon jó ötlet, hogy a palackozott, termelői borokon ott a cimke, névvel, cimmel, hogy kinek a pincészetéből származik. Itt mindegy, hogy milyen tájeegységből származik a bor, a termelő felelősséget vállal a termékéért. Én is a borkedvelők táborába tartozom, de általam már megszeretett borokat vásárolok, ha pedig valami mást szeretnék kipróbálni, akkor a fent említetteket részesítem előnyben. Sok szó esett már a szőlőtőkét sohasem látot kannás borokról, de szerintem ilyet csak a "minden mindegy, csak berúgjak tőle" alkoholisták isznak. Azért vannak olyan kannás borok is, ahol szintén ott a cimke a termelő kilétéről elérhetőségéről. Itt nyilván a forgalmazó dönt -árulja-e, vagy nem. Ezeken a helyeken meg lehet kóstolni a kiválasztott bort. Mindezt azonban csak azok teszik meg, akik kultúráltan "borozgatnak", vagy valamilyen jeles esemény kapcsán vásárolnak nagyobb tételben. Mindezek alapján nem hiszem, hogy a kereskedelmi láncolatban, ellenőrzési procedurákon átesve került volna fagyálló a borba, otthon "megpancsolták" és most műnbakot keresnek.”
 • 24. Hm 2009. március 14. 16:11
  „Lehet, hogy a La Fiesta márkájú bor az amit pl.: Cora és más hipermarketekben is lehet kapni????? Kissé hasonlít a címkéje a gyanús borra?????? Bár sosem lehet tudni lehet, hogy csak téves hasonlóság, de lehet nem is a palackozóban került bele a cucccc?????? Marad a túsolásssssssss és néma csönd!!!!!!!!4”
 • 23. bjela1980 2009. március 14. 10:41
  „...A másik verzió, hogy nem a gyártás során került bele a méreg, hanem otthon! Azért az olcsó borok közt is van igen jó!”
 • 22. bjela1980 2009. március 14. 10:38
  „Nem kell meginni minden szart! Különben ki lát bele? Sajnálom az illetőt... Különben én is szeretem a jó vörösbort. Meg is büntetném a szemét kereskedőt! Szégyen ez a Magyar borvilágra!”
 • 21. Boytronic 2009. március 14. 07:41
  „Az világos csak az"ötvözö"adalékok érdekesek, de nem megyek ebbe bele nem vagyok borász..hatalmas üzlet ez tisztán látszik a pincék felfuttatásáról,a pincesorokon végigmenni is élmény,világos hogy nem termesztenek annyi szőlőt mint amennyi a túristák millioinak bor igénye lenne....”
 • 20. sevenof9 2009. március 14. 02:36
  „azert ne feledjuk,hogy a jo magyar bór alapja a bórkősav...”
 • 19. Sziti 2009. március 13. 22:28
  „Elnézést, nem bór hanem bor.”
 • 18. Sziti 2009. március 13. 22:15
  „Én olyan bort iszom amit magam készítek.
  Nem túl bonyolult és biztos szőlőből készül, bár néha kevés cukorra szükség van.
  A bórkészítés lényege,hogy a must legalább 21- 22 cukorfokos legyen.
  A másik, hogy lehetőleg minél kevesebb levegővel érintkezzen.
  Aki szereti a bórt és van lehetősége rá próbálja ki.”
 • 17. h65535 2009. március 13. 21:45
  „BORS cikk... erről ennyit először is.
  Másrészt minek iszik, aki nem bírja?! Jó magyar bendő mindent kibír:
  - mérgezett spanyol zöldséget
  - téglaporos és mérgezett pirospaprikát
  - romlott húsokat
  - szennyezett guargumit....

  A fagyállótól legalább nem fagy meg télen... (jó, ez csak szar poén volt...)

  Meg is érdemli aki ilyen pancsolt szarokat iszik...”
 • 16. flexsnake 2009. március 13. 21:37
  „15. csak a Juhász pincészetben iszom :)
  Egyébként a gyors érlelést mindenhol használják, nincs jelentősége.”
 • 15. Boytronic 2009. március 13. 20:03
  „Csak óvatosan idd az egrit flex..tavaj voltam a szépasszonyvölgyben és érdekes dolgokat mondott ott a vincellér,a borok nagy százaléka Olasz alapú gyorsérlelésü kotyvalék,gondok vannak arra felé is,persze,van ott tisztességes "iparos is és ki lehet fogni igazi bort csak ismeretség kell sajna hozzá,de való igaz azeredeti egri bor az verhetetlen....volt...”
 • 14. micsibucsi 2009. március 13. 18:32
  „Egyszer én is beugrottam a "gazdaságos" áruházban egy 2 fizet 3 kap akciónak, az örömöm csak addig tartott amíg hazaérve kinyitottam egyet, borzalmasan ihatatlan moslék íze volt, ment a csapba, mint ahogy azután az összes többi is! Lehet, hogy a fagyállós évjáratból volt az az akció is!”
 • 13. pampus 2009. március 13. 18:11
  „4. hozzászólás pampus 2009.03.13. 11:14

  A magyarok torkán mindent le lehet nyomni! Be vesznek ezek mindent, hisz nincs normális képviseletük!
  Már egyszer tettem hasonlatot a "kannás bor" és a valutával üzérkedő bankok kötött! Tehát ha a kossut teret is beültetnék szőlővel az országunk egész területén csak szőlőt termelnének akkor sem volna annyi bor amennyit "gyártani " tudnak a spekulánsok.
  Így van ez a valuta alapú kölcsönökkel is! Végül is forintba adják ki az ügyfélnek és valuta árfolyamon követelik vissza, mint, ha az valuta lett volna amikor kiadják. Pedig köszönő viszonyba sincsenek egymással a pénznemek és az értékeik. Lényeg hogy mindkét esetben jól meg le”
 • 12. flexsnake 2009. március 13. 17:17
  „Mi az hogy megérdemli? Holnaptól olcsón forgalomba hozhatok szörpöt patkányméreggel?
  Valaki megengedte a forgalmazását. Keményen kell szankcionálni mert bárki belehalhat. Ha egy ilyen olcsó borral majd megöntözik az éttermi kajád akkor ki volt a hibás? Te?
  Azért éri meg ezt csinálni mert kaphat egy kisebb pénzbüntetést, mire lebukik a büntetés ezerszeresét kereste. Az élelmiszer nem játék. Ellenőriztetni kell minden élelmiszert és csak valóban emberi fogyasztásra alkalmas cuccok kerüljenek a polcra. Amelyik bolt ilyet árúl azt meg bezárni véglegesen.”
 • 11. trixi11 2009. március 13. 16:23
  „Igazad van cselac! Aki az édes vörösbort szereti igyon egri medinát! Abban talán a szőlőn kívül tényleg nincs semmi!”
 • 10. cselac 2009. március 13. 15:20
  „Másrészt, aki édes PET-palackos vörösbort iszok, az egyéb galádságra is képes...ha ritkán fogyaszt alkoholt, akkor legalább ne ilyen mocskokat igyon szerencsétlen...van tisztességes palackos bor 4-500 Ft-ért is már, nem hiszem, hogy nem ér meg ennyit a biztonság a mocskok helyett.”
 • 9. cselac 2009. március 13. 15:15
  „Na, megszólaltak a borkultúra képviselői...jeee...csak egrit...meg, hogy Bácskiskun, meg cukros lózung. Bort hamisítani igazából már nem éri meg, jóval olcsóbbak az olasz tömegborok, amiket beömlesztenek az országba. Nem hittem volna, hogy a fagyállós cumó még megéri, Ausztriában már rég megtisztították ettől az ágazatot. Az pedig, hogy csak egri, meg villányi, nagy kamu, ugyanúgy van/volt a két borvidéken hamisítás, mint az ország számos borvidékén (talán Somlót kivéve).

  Arad-Temesvár borvidék pedig nincs, csak Arad-hegyalja :). Persze, ha erre gondoltál, akkor Ménes/Pálos és Balla Géza.”
 • 8. comet 2009. március 13. 13:34
  „a palckozót nem telefonon, hanem rendőrséggel kéne megkeresni mielőtt eltüntetnék a bizonytékokat.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frank helyett jön a forint?

A devizaalapú lakáshitelek forinthitelre való átváltását segítő csomagon dolgozik a kormány -… Tovább olvasom