Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Fakivágásért börtön a roma kisebbségi vezetőnek

Egy erdősáv kivágásáért nem jogerősen egy év börtönbüntetést kapott Heves város roma kisebbségi önkormányzatának vezetője - tájékoztatott a heol.hu Heves megyei hírportál hétfőn.
Balogh Jánosné, a kisebbségi önkormányzat elnöke a tavaly januári nagy hidegben arra kérte Heves polgármesterét, hogy a város adjon fát a településen élő cigányoknak, mert nincs mivel fűteniük, fáznak. Csáki Zsigmond polgármester kijelölt három vágásérett fát azzal, hogy azok térítési díj nélkül kivághatók és elszállíthatók - közölte a weboldal.

A tudósítás szerint a kisebbségi önkormányzat tagjai ezt követően kivonultak a megjelölt helyszínre és tarra vágták a teljes erdősávot. A városvezetés döbbenten értesült a motoros fűrészekkel végzett pusztításról, amelynek mértéke sokszorosan meghaladta az engedélyezett mennyiséget, s feljelentést tett a rendőrségen.

A napokban pedig megszületett az az elsőfokú bírósági ítélet, amelyben a hevesi kisebbségi önkormányzat elnökét egy év letöltendő börtönbüntetéssel sújtották. Az érintett azonnal fellebbezett, így a döntés egyelőre nem jogerős - olvasható a heol.hu-n.

Olvasóink írták

 • 13. maros50 2010. február 15. 23:08
  „Filctoll
  Olvasd el heves város gazdasági programját.találsz egy diagrammot,amely bemutatja a munkanélküliség alakulását.miről beszélsz,hol élsz!”
 • 12. csiperke73 2010. február 15. 22:15
  „Kecskére káposztát!!!”
 • 11. szahib 2010. február 15. 21:14
  „Idevágó vicc, hátha valaki nem ismeri.
  Cigány elmegy favágónak jelentkezni.
  -Aztán cigány tudsz-e valamilyen referenciát mutatni?
  -Há´ á Káláhári erdőt én vágtám ki.
  -De cigány, az egy sivatag!
  -Mosmááá
  :-)
  maros50!Mutass nekem egy cigányt is, aki tyúk lopásért börtönt kapott!Gyilkolásért is szabadlábon vldekezhetnek!Mellesleg szeretettel várlak Vácra börtönlátogatás idején.A lakosság összetételéhez képest megláthatod, hogy kik állnak a kapuban "szeretteikre" várva.A környékbeli utcákban nem lehet megmozdulni az autóktól és biztosíthatlak, hogy egy autó sem Lada, hanem Audi, meg Merci, de azok is a jobbik(de szép ez a magyar nyelv!) fajtából.Ugye ők is kétkezi munkából vették autóikat.Nevelni kéne a gyerekeiteket, nem pedig 4 éves kortól lopásra ösztökélni.”
 • 10. dodó 2010. február 15. 20:36
  „Tömény rasszizmus!
  Pitiáner tízmilliós kárért meghurcolni egy becsületes cigányasszonyt? Börtönnel fenyegetni? Húsz év óta biztatják a lopásra megélhetésivel és a húszezres limittel, most meg ez a kekeckedés?
  De a szavazata kéne a derék asszonyságnak, mi?”
 • 9. Filctoll 2010. február 15. 20:23
  „Az nem fordult meg a cigámyok fejében hogy talán el is lehet menni dolgozni és abból veni szenet? Nem kellett volna felbújtani és kiváni az erdőt. Majd a Jobbik rendet rak! Remélem!”
 • 8. maros50 2010. február 15. 20:07
  „Mosomasa!
  Mit várunk a nem cigány emberektől a vezetőik ilyenek! Lásd milliók eltűnését BKV meg ilyenek.
  A cigányok nem tudnak milliókat lopni és házi őrizetet kapni.Míg egy cigány lop egy tyúkot ezért börtön,míg egy nem cigány 100 milliót lop nem kap semmit legfeljebb házi őrizetet.”
 • 7. flexsnake 2010. február 15. 19:09
  „3. ha mondjuk én fázok és kérek fát szerinted mennyit adnak ha látják hogy nem vagyok cigány?
  Nem nyert, semmit. Azt mondják mi közük nekik ehhez. Okolhatod a gyurcsányt de neki sincs semmi köze ahhoz hogy akik nem dolgoztak életükben az alatt a pár év alatt se dolgoztak.”
 • 6. flexsnake 2010. február 15. 19:07
  „Ez mekkora! :D
  Jó hogy nem a trezorba küldted már be egy kis apróért :D Csoda hogy a földet otthagyták :D
  És még ez is felfüggesztett. Majd felmentik hiszen fáztak ;)”
 • 5. mosómasa 2010. február 15. 18:43
  „Mit várunk a többitől, ha a vezetőik is ilyenek?!”
 • 4. pltsgirl 2010. február 15. 17:21
  „Miert csak 1 evet kapott ????”
 • 3. maros50 2010. február 15. 15:36
  „Heves város önkormányzata gazdasági programját részeltessen 101oldalon bemutatja be.Az elmúlt 4 évben 26%-al nőtt a munkanélküliség.A Gyurcsány kormány intézkedése nyomán 200 millió forint elvonással számol a város vezetése.A "krakkó néven elhíresült roma telepen élők rendkívül nehéz körülmények között élnek.A z elmúlt négy évben 826 fővel nőtt a munkanélküliek száma.Három fával,amely kijelölt a polgármester fakivágásra a problémát nem lehet kezelni.Terméseztessen nem lehet felmentés a bűn az bűn és ezért felelni kell.De a problémák továbbra is fenn állnak.”
 • 2. Csecs 2010. február 15. 15:24
  „Remélem, letöltendőt kap!”
 • 1. favágó 2010. február 15. 14:21
  „Jellemző! A kisujjad nyújtod, de az egész karod kell!:-(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrongálták a Szabadság téri szovjet emlékművet

Vörös festékkel megrongálták a fővárosi Szabadság téren lévő második világháborús szovjet emlékművet… Tovább olvasom