Ugyan a magyarokra jellemző szíveslátásra már régen felfigyeltek a külföldiek, manapság a falusi turizmussal foglalkozó napraforgós portákon az agrárium értékeire alapozva egyre újabb ötletekkel csábítják a turistákat.
![]() |
![]() |
A falusi turizmus presztízse az elmúlt esztendőkben jelentősen nőtt a látogatottság alapján. A magánszálláshelyek pályázati lehetőségei azonban Feketéné Tolnai Katalin szerint nincsenek az elismertséggel arányban. Az egyesületi elnök elmondta: a támogatások bővülése jó jel, de az állam eddig mostohagyerekként kezelte az ágazatot, pedig az nem csak
![]() |
Ha valaki falura megy, szeretné megkóstolni a helyi termékeket: a kecskesajtot, az aszalt gyümölcsöt, a faluszéli szőlőhegy levét vagy éppen a biozöldséget. Ezt pedig a fogadósok szívesen biztosítják a turisták számára.
Megyénkben több helyen van háztáji állatsimogató, lehet a házigazdákkal együtt gyümölcsöt szedni, csibét etetni, kalácsot sütni, ecetes halat készíteni. Kedveltek a vendégek körében a falunapok, a vízi fesztiválok is, melyeket az egyesület közös kiadványaiban népszerűsít.
hirdetés
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!
Lájkolom és követem a Delmagyar.hu-t
Megosztom a cikket a Facebookon