Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Falvak: csökkenő bevétel, növekvő kiadás

Ebben az évben Pinnyén telkeket mérnek ki a fiataloknak, Nagylózson várhatóan döntenek az iskola alsó tagozatának sorsáról, Fertőbozon pedig tényszerűsítik a költségvetést. A településvezetők szerint is szűkös év elé nézünk.
Pinnyén korábban beadtak egy pályázatot a csapadékvíz elvezetésére. A településen a kiírás elbírálását várják, amennyiben pozitív döntés születik, még ebben az évben megkezdődhet a kivitelezés. Emellett telkeket szeretnének kimérni a fiataloknak. Farkas Tamás szerint a megszorítások minden települést érintenek, hiszen az állami normatíva ugyanakkora, mint tavaly, a kiadások viszont az inflációnál jóval magasabb mértékben emelkedtek. Igaz, Pinnye jelentős iparűzésiadó-bevételre is számíthat, az pedig remélhetően egyenesbe hozhatja a költségvetést.
Marton Ferenc, Nagylózs első embere szerint egyáltalán nem újdonság, hogy mind nehezebb feltételek mellett működnek a települések. – Az intézményeink fenntartása a költségvetés jelentős részét elviszi, így viszont nehéz félretenni – tette hozzá a polgármester. – Várhatóan idén döntünk az általános iskola alsó tagozatának sorsáról. Mindezt széles körű lakossági egyeztetés és fórum előzi majd meg. További fontos feladatunk, hogy megoldjuk a csapadékvíz elvezetését, valamint az utak és a járdák felújítása is napirenden van. A lakópark útjainak aszfaltozásánál a lakosság hozzájárulására is számítunk.
– Új polgármesterként bizakodva nézek az év elé, de tudom, hogy falakba is ütközhetünk – mondta el Tóth József Gyula, Fertőboz első embere. – A településen a szociális ellátást sikerült átszerveznünk, beléptünk a nagycenki mikrotársulásba. Ettől további megtakarításokat várunk. Meg kell vizsgálnunk továbbá, hogy hol költöttünk el felesleges pénzeket. Az okok kiderítése után már ésszerűbb gazdálkodást folytathatunk. További tervem összekovácsolni a település lakosságát, azaz szeretnék minél több közösségi programot szervezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

regedei ment, újak jönnek

Évnyitó sajtótájékoztatót tartott tegnap a Győri ETO FC. Távozik a csapattól Regedei Csaba. Tovább olvasom