Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Február 10.

Doktor Makk üzeni:
„A hóhér nem rossz ember, senkire sem haragszik.
Általa mégis a halottak száma gyarapszik.”

Doktor úr!

Most, hogy újból beköszöntött a tél – pedig már volt egy kis enyhülés –, ismételten megfáztam. Azt hittem, hogy már megúsztam, de már négy napja csak százas papír zsebkendőt veszek a boltban. Kérem, írjon valami gyógymódot.

Köszönöm: Ernő

Kedves Ernő!

Én a népi gyógymódok híve vagyok. Vékony csíkokra reszelt sárgarépát, almát és uborkát tekerjen fokhagymás kecsketejben egy éjszakát áztatott káposztalevélbe (kelkáposzta nem jó), és erősítse a homlokára egy fejpánttal. Reggelire reszelt tormát ajánlok almával, ebédre foghagymás mákot naranccsal. Vacsorára csak pálinkát igyon, maximum két decit. Ha 4–5 napig nem csillapodik a megfázása, valami mást kell kitalálni. Pl. menjen el orvoshoz!

Doki!

Megdöbbenve láttam a tévében egy nagy párt által készíttetett politikai hirdetést, melynek szlogenje: „Négy éve jobban éltünk." Hát én szinte ugyanígy. Kíváncsi vagyok, mit talál ki a másik legnagyobb.
Balázs

Balázs!
Természetesen azt, hogy „Négy éve jobban élünk" – legalábbis ők.

Makk úr!

Az egyik bulvárlapban olvastam, hogy Győzike síelés közben megmentette az eleséstől kislányát, Virágot. Örömmel fogadtam a hírt, mert ebből is látom, hogy a sztárok ugyanolyan emberek, mint mi. Én is ezt tettem volna.
Erika

Erika!

Örülök a megvilágosodásának, ugyanakkor sajnálom, hogy az ön házát is bekamerázták és eltűnt a kutya.

Makk doki!

Szeretném megtudni, miért volt már megint áramszünet a hét elején?! Két hét alatt már a második! Ha takarékoskodni kell, miért nem mondják meg?
Egy lakó Győr-Szigetből

Tisztelt győr-szigeti lakó!

Konkrét választ nem tudok adni. Lehet, hogy csak arról volt szó, hogy nem tudták pontosan beazonosítani, ki nem fizette be a villanyszámlát, így kollektív büntit alkalmaztak. És ez így lesz, míg nem rendezi mindenki az egyenlegét. Figyelmeztesse ön is szomszédját!

Tisztelt doktor Makk úr!

Bár a fogalmazás nem az erősségem, sokkal inkább az ellenkezője, azért megpróbálom összeszedni a gondolatomat. Hamarosan itt a Valentin-nap és a barátom, aki ÚGY a barátom, nem csak úgy az egyik, azt kérdezte, nem tennék-e neki egy olyan szívességet, ami combfixes részrehajlást takar maga alatt. „Sőt, ellenkezőleg" – válaszoltam elképedve. A barátom azóta nem olyan nyugodt, mint általában. Lehet, hogy rosszul reagáltam? Vagy mit kellett volna tennem?
Kriszti

Kriszti!

Szerintem de! Nekem is majdnem szokott lenni ilyesmi kérésem, de aztán meggondolom magam. Úgy vélem, tizennegyedikéig meg tudjátok beszélni. Sok sikert hozzá!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ablakcserés csalók

Az Inszol rt. nevében járja Győrött Újváros és Sziget utcáit néhány csaló, ablakcserét ajánlanak és… Tovább olvasom