Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Fegyelmi vizsgálat fővárosi tűzoltóparancsnok ellen

A Fővárosi Közgyűlés fegyelmi vizsgálatot indít Bende Péter vezérőrnagy, fővárosi tűzoltóparancsnok ellen a Műegyetem lőterén augusztusban történt, három halálos áldozattal járó lőtér-tűz kapcsán.
A Fővárosi Közgyűlés fegyelmi vizsgálatot indít a fővárosi tűzoltóparancsnok ellen a Műegyetemen történt lőtértűz miatt. A közgyűlés városrendészeti bizottsága még szeptemberi ülésén elfogadott egy határozatot, amely szerint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vizsgálati jelentése nem alapozza meg fegyelmi eljárás megindítását a fővárosi tűzoltóparancsnokkal szemben.

A Fővárosi Közigazgatási Hivatal törvényességi észrevétele szerint azonban a városrendészeti bizottság nem mérlegelhette volna a fegyelmi megindítását, ugyanis annak megindítása kötelező, ha a katasztrófavédelmi igazgató vagy a főigazgató azt kezdeményezi.

A fegyelmi felelősség megállapítására a közgyűlés bizottságot hoz létre, amelynek tagja Hoffmann Imre, az OKF főigazgató-helyettese, Sebe László, a fővárosi védelmi bizottság titkára és Molnár Mihály, a főpolgármesteri hivatal védelmi és gazdasági ügyosztályának vezetője. A fegyelmi eljárást február 15-ig kell befejezni.

Augusztus 8-án a Műegyetem alagsori lőterén eddig tisztázatlan okok miatt kigyulladt a golyófogó gumifal, a tűz oltása során három tűzoltó életét vesztette, heten megsérültek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztheti az EU a török csatlakozási tárgyalásokat

Az Európai Unió a török csatlakozási tárgyalások részleges felfüggesztését fogja javasolni amiatt,… Tovább olvasom