Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Fegyveres kommandósok csaptak le több családra Soroksáron

Kommandósok csaptak le hajnalban több roma családra is Soroksáron. A Roma Sajtóközpont délutáni tájékoztatása szerint az egyenruhások gyerekekre, asszonyokra és idősekre is fegyvert fogtak.
A rendőrség mindeközben azt közölte, hogy ellenőrzést hajtottak végre, mert emberölés, illetve rablás miatt körözötteket kerestek.

A Roma Sajtóközpont még pénteken délután arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy hajnalban a soroksári Vadevezős utcában több családra is rárontottak a fegyveres kommandósok. Állításuk szerint fiatalokat és nőket "rángattak ki az ágyból és szobákból". Beszámolójuk szerint többeknek az udvaron órákon át kellett térdepelniük, majd a kommandósok igazoltattak mindenkit és elmentek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság esti közleménye szerint valóban ellenőrzést tartottak a Vadevezős utca néhány családi házánál, mert két körözöttet kerestek: egyiküket emberölés, a másikat pedig rablás és más súlyos bűncselekmények miatt. Olyan információjuk volt, miszerint a keresettek az érintett házakban bujkálnak. A nagy létszámot éppen a súlyos bűncselekmények és "az elkövetők személyiségéről beszerzett információk" tették szükségessé - fogalmaz a közlemény.

Mivel egyik körözöttet sem találták a címeken, így elmentek. "A rendőri intézkedés egyértelműen a két körözött bűnöző elfogására és az általuk elkövetett súlyos bűncselekményekre irányult" - szögezi le a rendőrségi közlemény.

A családok jogi képviselője eközben vizsgálatot kezdeményez a Független Rendészeti Panasztestületnél, a Roma Polgárjogi Alapítvány, a Magyarországi Roma Parlament és a kerületi roma önkormányzat közös levélben kér magyarázatot az országos rendőrfőkapitánytól.

Olvasóink írták

 • 16. egy vélemény 2008. július 20. 19:55
  „Furcsa egy demokráciában, hogy a Délmagyar megvonja a hozzászólások lehetőségét!
  A "Gyurcsány segített az elájult sportolón" című cikkből a Délmagyar eltávolította a hozzászólók írásait! Szégyelljék magukat!
  Ezentúl reklámozni fogom, hogy senki ne vegyen Délmagyart!”
 • 15. egyszeru polgar 2008. július 20. 19:25
  „Velemenyem szerint ez a roma, nem roma politikai kerdes, csupan eszkoz a kozvelemeny elterelesehez lenyegesebb kerdesek felol. Teljesen mindegy ki a bunozo, meg aranyaban is. A lenyeg, hogy a bunosok valoban egyenjoguak legyenek es ne legyen enyhito korulmeny a szarmazas. Az, hogy nok , idosek es gyermekek is ki lettek rangatva az agybol,nem tudom miert problema, hiszen a bunozes kortol es nemtol fuggetlen. Vajon az olaszok miert vesznek ujlenyomatot a bevandorlo kiskoruaktol is? Ezenkivul, ha valaki bujkal, mindent at kell kutatni. Jogtalannak tartom a tiltakozast.”
 • 14. Raptor 2008. július 20. 18:00
  „Nem értem hogy most miért szabad hangoztatni, hogy a hír tárgyát képező személyek származása roma? Kikérem magam és a Rendőrség nevében ezt! A Rendőrség nem romákkal szemben foganatosított eljárási cselekményt, hanem magyar településen lakó állampolgárok egy jól meghatározott körével szemben.

  Ugyanis, ha arról szól egy hír, hogy XY büncselekményt követett el, akkor tilos a nemzeti hovatartozást megemlíteni. De ha szegényeket meg merik szólítani, akkor egyből rasszizmus van? Vagy mi? Számomra ebből is egy konklúzió jött le: ezeknek itt több joguk van, mint a törzskönyves magyarnak.. Miért nincs pl. magyar ombudsmann? Aki a magyarok, mint nemzetiség érdekeit védi. A romákra miért nem lehet rámondani, hogy rasszisták? A tököm kivan már ezzel a birka országgal.

  A média is ezeknek dolgozik. Az indexen is ott delay-eltetik ezt a hírt a headline-ok közt, szerintem szándékosan. Szugerálják az emberek agyába, tapossák ki a maradék kis identitástudatunkat is.”
 • 13. phoenyx 2008. július 20. 12:31
  „Végre azt érzi az ember, hogy a Rendőrség azt csinálja, amiért az adónkat fizetjuk. A gyilkosok és rablók elfogását egy jól tudottan ellenséges környezetben így lehet és KELLl végrehajtani. Vertek már ezek mentősöket és rendőröket is, a vasvilla, a kapa, meg a balta a nők és "fiatalok" kezében is veszélyes fegyver. Ne csodálkozzon senki, hogy a gyerekeket is veszélyesnek ítélik, vagy már elfelejtették a 12 éves blahás késelőt? Fő az elővigyázatosság! Teljesen jogszerű volt az intézkedés. Gratulálok!”
 • 12. Kolompár Rómeó 2008. július 20. 07:56
  „10. SP: igazad van, nem a bőrszínen múlik a dolog, mert a nem cigányok között is vannak szaremberek. Csak az arányokkal van nagy baj. Nálunk 20, náluk meg 95% az arány.

  Egyszerűen ezt látja otthon, ez a megszokott számára. A gyereke is (mind a 15) ezt fogja megtanulni.”
 • 11. dodó 2008. július 19. 16:26
  „"...a Roma Polgárjogi Alapítvány, a Magyarországi Roma Parlament és a kerületi roma önkormányzat közös levélben kér magyarázatot az országos rendőrfőkapitánytól."

  Rájuk kellene fegyvert fogni, meg a mohácsilányokra, telekiállamtitkárra, a teljes ÖCOra, lévaikatikára és a többi hasonszőrűre! Ha elsülne véletlenül, kevesen hullatnának könnyet!”
 • 10. SP 2008. július 19. 10:29
  „Máshol is leirtam: a világ lakosságának a ma élők között genetikailag igazoltan hat lehetséges anyja van. Azaz aki lejobban köpköd mások ellen, pl. a roma ellen nem kizárt, hogy Ő is roma. Szerintem kétféle ember van, jóember és gazember független a bőre színétöl, hovatartozásától. Ha a "fehérek" közt csak jó emberek lennének, már rég megoldódott volna a roma kérdés. Az energiákat csak a romák felzárkoztatására lehetett volna fordítani.”
 • 9. N.P. 2008. július 19. 09:59
  „SP
  Hát ami a KGB-t és a CIA-t illeti az egyik az afganisztáni a másik meg az iraki helyzet megítélésében tévedett akkorát, hogy a fal adta a másikat.”
 • 8. zimezum 2008. július 19. 09:29
  „Mondjuk Olaszliszka után nem hallottam a roma sajtóközpont azirányú kérelmét,hogy példás büntetést követel !?”
 • 7. zimezum 2008. július 19. 09:27
  „Hát 4. SP-n kívül mindenkivel egyetértek”
 • 6. Jo Bacsi 2008. július 19. 08:51
  „Igy is kell banni ezekkel a svedekkel. Az alja az aljanak ees el kell tiporni oket. Vagy megvaltoznak vagy kipusztulnak. Nem szbad mas lehetoseget adni nekik. DUrvasag es intolerancia csak ami ellenuk hasznalhato. A jo szot mar messzirol kirohogik es kihasznaljak.”
 • 5. borokamihaly 2008. július 19. 08:22
  „"az egyenruhások gyerekekre, asszonyokra és idősekre is fegyvert fogtak."

  Országunk megszínesítői pedig magyar gyerekeket, asszonyokat, időseket és középkorúakat ölnek meg szinte naponta. Ők már nem tudnak tiltakozni...”
 • 4. SP 2008. július 19. 08:00
  „a titkosrendörségi technika olyan fejlett, hogy nem lenne szükség erre a módszerre. Pl: KGB, CIA. Minden helyzetben egy kulturember ember tud maradni. A gyerekeket és a nőket nem kellett volna bántani.
  A háboruban is tiltották a vérengzést, mert az ellenfelet erősebb bosszúra sarkalta.”
 • 3. Kolompár Rómeó 2008. július 19. 07:20
  „Es ha nem cigoknal keresnek gyilkosokat, akkor a ciganyvedo kocsogok miert nem haborognak?

  Miert van az, hogy MAGYAR allampolgarokat ha jogosan zaklatnak, az csak akkor baj, ha azok pont ciganyok?

  Es gondolom az, hogy "beszámolójuk szerint többeknek az udvaron órákon át kellett térdepelniük, majd a kommandósok igazoltattak mindenkit és elmentek", a szokasos cigany tulzas. A kommandosok biztos marhara raertek, hogy orakig varjanak, aztan gyorsan igazoltattak es elmentek. Teljesen logikus, hogy ha keresnek 2 ferfit (feltetelezem, de errol nem szol a hir), akkor majd noket, meg fiatalokat terdeltetnek. Na persze.”
 • 2. egy magyar 2008. július 19. 05:42
  „A ku--va anyjukat. Már megint a rasszista rendörök. Biztos a legártatlanabb cigányokat szedték ki az ágyból. szegények. Pedig biztos a munka fáradalmait pihenték ki az éjjel és készültek a másnapi melora. Ilyenkor de nagy az együttérzés velük..pfujjjj”
 • 1. röhej 2008. július 18. 23:20
  „Nem a Magyar Gárda volt fegyveres rendőröknek álcázva?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb fotók a melegfelvonulás utáni rendbontókról

Újabb, tíznél is több fotót tett közzé honlapján a rendőrség - a képeken azok láthatók, akiket a… Tovább olvasom