Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Fehér por a borítékban

Összesen csaknem tucatnyi fővárosi szocialista és szabad demokrata pártiroda kapott szerdán fehér port tartalmazó levelet. A borítékokat több helyen felbontották, a hatóságok már vizsgálják, hogy milyen anyag volt bennük.
Az MSZP kilenc budapesti irodája kapott fehér port tartalmazó levelet szerdán - mondta el Burány Sándor, a párt budapesti elnöke. Néhány helyen kibontották a küldeményt és jelezték a többi irodának, ahol már nem nyitották fel. A borítékok minden esetben ugyanolyanok voltak, ahogyan a bélyeg is rajtuk. Minden levélen volt feladó: egyiken egy Kft, a többin pedig magánszemély - a politikus szerint mindkettő fiktív.

Burány Sándor szerint egy durva és ízléstelen tréfáról van szó, ami nemcsak az irodákban dolgozókat veszélyeztette. Több ugyanis civil központban működik, a IX. kerületben például 200 gyerek vett részt az iroda mellett zajló rendezvényen.

Az MSZP mellett egy szabad demokrata fővárosi iroda is kapott hasonló küldeményt. A borítékot Szabadai Viktor, az SZDSZ XIII. kerületi pártszervezetének elnöke bontotta ki. Mint mondta, egy normál méretű boríték volt, rajta feladóval. A küldeményben egy A4-es nagyságú üres fehér lap volt összehajtva és abban volt a fehér színű por. Már értesítették a rendőröket, illetve az összes többi fővárosi irodát, hogy óvatosan kezeljék a mai küldeményeket.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője a történtekkel kapcsolatban annyit mondott, hogy körülbelül tucatnyi fővárosi pártirodáról tudnak, amelyek kaptak fehér poros küldeményt. Jelenleg szakértők vizsgálják, hogy milyen por volt bennük, ennek függvényében döntik el, hogy milyen eljárás induljon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyéves türelmi idő az engedély nélküli fóliasátrakra

A szaktárca enyhítette a korábbi építési szabályokat, ezen kívül egy évet adott a termelőknek arra,… Tovább olvasom