Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Fejszével esett egymásnak két család

Szóváltást követően két család mintegy tíz tagja esett egymásnak vasárnap este Baktalórántházán. Egy személy súlyos, többen könnyű sérüléseket szenvedtek.
A verekedésnek a helyi rendőrök érkezése vetett véget. Az egyenruhások éppen az érintetteket kérdezték ki, amikor néhány házzal arrébb valaki, feltehetően az ablakon bedobott lángoló rongydarabbal megpróbált felgyújtani egy házat, melyben gyerekek is tartózkodtak. A lángokat a rendőrök még a tűzoltók érkezése előtt eloltották, gyors közbelépésüknek köszönhetően senki sem sérült meg.

A Baktalórántházi Rendőrőrs több személy ellen csoportos garázdaság és testi sértés megalapozott gyanújával indított eljárást, és folyik a nyomozás az ismeretlen gyújtogató ellen is.

Reggel a haragos családok néhány tagja ismét találkozott a városban. A szóváltást követően egyikük fejsze fokával ütötte hátba a másik férfit, aki a rendőrőrs udvarára menekült be. A fejszét maga az őrsparancsnok vette el támadótól, aki ellen gyorsított eljárás indult, de a sértettől is lefoglaltak egy teleszkópos fémbotot.

A további erőszak megelőzésére a helyi őrs, a nyíregyházi kapitányság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai fokozott járőrszolgálatot látnak el a településen. Dr. Andrékó János r. ezredes, megyei főkapitány az Országos Cigány Önkormányzat helyi vezetőjével is felvette a kapcsolatot, hogy közösen találjanak megoldást a helyzet békés kezelésére.

A két baktalórántházi család között nem ez volt az első összecsapás az elmúlt években. Többük ellen már jogerős ítéletek is születtek hasonló ügyek miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marx nélkül Károly

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom