Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Fekete víz

Dahlia Williams új életet kezd: miután házassága tönkrement, ötéves kislányával, Cecivel új albérletbe költözik és új munkahelyet keres. Mivel anyagi helyzete csak azt teszi lehetővé, hogy a folyón túl, egy lepukkant városrész elhanyagolt panelházában béreljenek lakást, egyébként sem vidám kedélye tovább romlik. Erre rátesz egy lapáttal az is, hogy volt férje perre megy a kislány elhelyezéséért.

Dahlia és Ceci új otthona, azon kívül, hogy olcsó, hihetetlenül elhanyagolt és sötét. A lakás egy idő után szinte önálló életet kezd élni. A felettük lévő üresen álló lakásból furcsa hangok hallatszanak éjszakánként, a plafonon pedig megjelenik egy makacs beázásfolt, amiből fekete víz csöpög egyenesen Dahliáék nappalijába. Ráadásul Ceci egyre furcsábban viselkedik az iskolában - folyton képzeletbeli barátnőjével, Natashával van elfoglalva. Az idegileg megviselt anya képzelete egyre vadabban zakatol, egy idő után már nem tud többé különbséget tenni valóság és képzelet között, s folyamatosan elvész egy ismeretlen erő örvényében...

A világszerte népszerű A kör megalkotói jegyzik a Fekete víz japán eredetijét is. Walter Salles rendező, aki már a Központi pályaudvar és A motoros naplója című filmekkel bizonyította rendkívüli tehetségét, ezúttal egy frissen elvált anya vérfagyasztóan izgalmas történetét meséli el.
Walter Salles a korábbi filmjeire jellemző szép természetképek után nyomasztó hangulatot árasztó környezetbe viszi el nézőit, ahol a sötét tónusok és szűk terek rendkívül feszült atmoszférát teremtenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Netböngésző 38. hét

Tovább olvasom