Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Fekete zászló a Zalabromfin

A dolgozók csütörtökön reggel kitűzték a fekete zászlót a Zalabaromfira, mert gyászolják a feldolgozó üzemet, ahol a nap folyamán az áramot is kikapcsolják.
A munkások október 8-án tüntetni akarnak Zalaegerszegen a a CIB Bank előtt, majd Budapestre is szerveznek demonstrációt - mondta el a Független Hírügynökségnek Tóthné Kiss Teréz, az Üzemi Tanács elnöke.

A tüntetésekkel a dolgozók azt szeretnék elérni, hogy megkapják a szeptemberi fizetésüket. A CIB Bank még szeptember elsején zárolta a Zalabaromfi számláit, emiatt először úgy volt, hogy a dolgozók augusztusi bérüket sem kapják meg, végül a pénzintézet felszabadított 50 millió forintot, amiből ki lehetett fizetni a 700 dologozó bérét. A szeptemberi bérek kifizetése október 10-ig esedékes, ehhez azonban ismét fel kell szabadítani a cég számláti. Tóthné Kiss Teréz elmondta, ha ez a jövő hétig megtörténik, akkor elállnak a demonstrációktól.

A Zalabaromfi, ahol hetek óta áll a munka, a termelőknek is tartozik 800 millió forinttal. Ők még nem kapták meg a pénzüket. Kiss Imre, az egyik termelő a Független Hírügynökségnek azt mondta: mivel nem tudnak vágni pusztulnak az állatok, az átlagos öt százalékos elhullási arány most már húsz százalékosra nőtt.

A Zalabaromfi hetek óta tárgyal a CIB Bankkal, de megoldás még nem született.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz mit lerázni: betiltják a higanyos lázmérőt

2009 áprilisától várhatóan megszűnik a higanyos lázmérők forgalmazása, csak elektronikus… Tovább olvasom