Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Feketén dolgoztak a gyöngyösi baleset áldozatai?

Statikai hibák és a szabálytalan munkavégzés is közrejátszhatott abban, hogy szombaton egy gyöngyösi üzem építése közben négy munkás meghalt.
Megkezdődött a vizsgálat - statikai hibák és a szabálytalan munkavégzés is előfordulhatott az üzem építése során.

Statikai hibák és a szabálytalan munkavégzés is közrejátszhatott abban, hogy szombaton egy gyöngyösi üzem építése közben négy munkás meghalt.

A munkaügyi főfelügyelőség a tragédia után azonnal megkezdte a kivizsgálást, egyebek között azt ellenőrzik, hogy szabályos engedélyek birtokában, megfelelő biztonsági körülmények között dolgoztak-e az alkalmazottak, s betartották-e a munkavédelmi előírásokat.

Solymosi János, a régiós felügyelőség igazgatója szerint feltételezhető, hogy a vasbeton födém leomlásában a szerkezet nem megfelelő alátámasztása is közrejátszott. Az sem volt szabályos, hogy a födém betonozása közben a tető alatti szinten is dolgoztak emberek.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett, több ember halálát okozó gondatlan veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A Népszava úgy tudja, hogy sok feketemunkás dolgozott az építkezésen, s a tragédia áldozatai is feketén dolgoztak. A lap ezt Papp Istvánra, az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség elnökére hivatkozva közli. Papp István elmondása szerint az építkezésen csak megbízott művezető dolgozott, felelős építésvezető nem volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újfajta drog okozhatja a német euró-bankjegyek szétesését

A német rendőrség szerint egy újfajta kábítószer, illetve az azzal élők okozzák a németországi… Tovább olvasom