Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Feketéné Németh – Erika kick-box edző

Budapest, 1953. szept. 27. Sz.: Németh István, Ódor Julianna ny. Ht.: Fekete Péter. Gy.: Karolina Anna. T.: Ált. isk. Dunafalva, 1960- 61, II. Rákóczi Ferenc Ált. Isk., Baja, 1962-68, uo. III. Béla Gimn., 1968-72, JATE TTK, matematika-fizika, majd matematika szak, 1972-78. Karate segédedző, 1980, középfokú kick-boxedző, 1985. Számos számítástechnikai, közgazdasági és üzemszervezői tanfolyam.

Mh.: A budapesti Könnyűipari Szervezési Intézet programtervezője, az ÉGSZI, majd az Ingatlankezelő Vállalat szervezője, MKM Kisteleki Kábelgyár Számítástechnikai, szervezési osztályvezetője, BM CSM TÁKISZ osztályvezetője.

Sportmunkássága: Férjével, Fekete Péter, judo szakedzővel kezdte el sportvezetői tevékenységét. Fő célkitűzésük az volt, hogy ebben a sportágban is megteremtsék az ifjúsági sportolók részére az Európa- és világbajnokság megrendezésének kereteit. 1992-ben megalakították néhány alapító ország képviselőjével az International Junior All-Style Karate Federation-t, mely anyagilag és szervezetileg függetlenül valósíthatta meg az ifjú karatésok nemzetközi sportrendezvényeit. A szövetség 1998-ra fejlődött arra a szintre, hogy Kijevben megrendezésre kerülhetett a szövetség első világbajnoksága. A vb rendezésében munkarársai (Szabó Gábor, Harald Rögner, Alexander Demetyev) nyújtottak segítséget. 1976-80 a Városi Sportigazgatóság önvédelmi tanfolyamán kezdte el a doshinkan, 1980-1989 Délép SC, Szeged- Délép SE, a Szeged SE karate szakosztályának versenyzője, majd edzője. 1989-ben önálló sportegyesületet alapítottak COMBAT "D" SC néven. Edzői neve: Feketéné Németh Erika 3. dan. 5 felnőtt válogatott és 6 ifj. világbajnok versenyzője van a COMBAT „D" SC-nek, köztük lánya, Fekete Karolina Anna.

Nevesebb tanítv.: Tóth István, 1989 óta kick-box válogatott.

Tagság: Combat "D" SC elnöke, M. Kick-box Szövetség Utánpótlás Biz. tagja, az IJAKF ügyvezetője.

Hobbi: sport.

Sz.v.: Sportmunkatársaimmal sikerült egy életmű felépítésében részt vennem, ehhez az ember kötődik és ragaszkodik még akkor is, ha kudarcok és áldozatok is végigkísértek pályámon.

Pv.: Férjem hatására kerülte a pályára.

6723 Szeged, Felső Tisza part 26. VIII/33.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizsergés

Hetente egyszer találkozik három nő. A program mindig azonos: sok gint isznak, sok édességet esznek,… Tovább olvasom