Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Feladta magát a baltás rabló

Feladta magát és beismerő vallomást tett csütörtökön az a fiatalember, akit az elmúlt hetekben a pünkösdi pécsi baltás rablások elkövetése miatt keresett a rendőrség.
A rendőrség a police.hu internetes oldalon pénteken közölte, hogy a 19 éves Sz. Szabolcsot csütörtök reggel Csurgón fogták el. A pécsi nyomozók figyelték és visszatérően ellenőrizték a vele esetlegesen kapcsolatban álló személyeket. A fiatalember nem bírta tovább, és végül feladta magát. Két nyomozó több mint egy órán át hallgatta ki, végül beismerő vallomást tett.

Sz. Szabolcsot őrizetbe vették, előzetes letartóztatásáról napokon belül dönt a bíróság. Őt és a korábban elfogott 15 éves barátnőjét felfegyverkezve elkövetett rablással és súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

Kőhalmi Zoltán, a pécsi rendőrkapitányság nyomozója kedden számolt be arról, hogy baltával támadt járókelőkre egy tizenéves rablópáros pünkösdkor Pécsen. A Kaposvár környéki fiatalember és barátnője az egyetemi városrészben az esti órákban egy spanyol orvostanhallgatót, majd egy kutatóorvost támadott meg.

A medikus lány könnyű sérüléseket szenvedett, sikerült elmenekülnie, a férfi azonban súlyosan megsérült, a baltával mért ütésektől szilánkos állkapocscsonttörést és bordatörést szenvedett. A rablók elvették 6500 forintját és a mobiltelefonját.

A feltételezett tettesek nyomára a szemtanúk által adott személyleírások, valamint a zsákmányolt mobiltelefon használata vezetett. A páros lány tagját július elején elfogták, barátja mostanáig szökésben volt. Őt a Kaposvári Városi Bíróság korábban önbíráskodás miatt próbára bocsátotta, a rablást ennek ideje alatt követte el.

Ha a gyanúsítottak bűnössége bebizonyosodik, tíz év szabadságvesztéssel is büntethetők.

Olvasóink írták

  • 2. StencilAtya 2011. július 15. 14:59
    „látjátok ezt teszi az "emberrel" a kirekesztettség és a szegregáció. dicsak.”
  • 1. nyomdasz63 2011. július 15. 14:27
    „Kutatóorvos? Mielőbbi felgyógyulást kívánok,aztán a kutatás folytatásaként ha felboncolná a támadóját...mondjuk élve?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszúrtak egy ászári asszonyt, a volt élettárs a gyanúsított

Leszúrtak egy helyi asszonyt az utcán csütörtök hajnalban a Komárom-Esztergom megyei Ászáron. Tovább olvasom