Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Feladta magát a fóti kettős gyilkosság gyanúsítottja

Feladta magát a fóti kettős gyilkosság elkövetésével alaposan gyanúsítható P. Tibor Ferenc péntek délután a rendőrségen – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
Kovács Viktória szóvivő elmondta, hogy P. Tibor Ferenc - aki egy fóti családi házban nagy valószínűséggel megölte korábbi élettársát és annak édesanyját – pénteken kora délután ügyvédje társaságában bement a rendőrség budapesti, Teve utcai székházába és feladta magát. A férfit azonnal őrizetbe vették, kihallgatása jelenleg is folyik.

A szóvivő nem közölte, hogy pontosan mi motiválhatta a 34 éves fiatalembert erre a lépésre, úgy fogalmazott: a döntés a forró nyomon történt üldözés eredményének tudható be.

P. Tibor Ferencet több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség, őrizetbe vételével egyidejűleg kezdeményezték az ügyészségnél, hogy rendeljék el a férfi előzetes letartóztatását - mondta Kovács Viktória.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerda este tudatta az MTI-vel, hogy kettős gyilkosság történt Fóton, s nagy erőkkel keresik a vélt elkövetőt: Pelády Tibor Ferenc 34 éves budapesti lakost, akiről csütörtökön több fotót és részletes személyleírást is közzétett honlapján a rendőrség.

Azt is lehetett tudni, hogy a férfi egy LUH-405 rendszámú, szürke Nissan Qashqai típusú autóval közlekedik.

A kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjét forró nyomon üldözték, elfogatóparancsot adtak ki ellene, miközben a megadott telefonszámokon lakossági bejelentéseket is vártak.

Pelády szerda délután levélben hozta a rendőrség tudomására, hogy egy csecsemőt hagyott egy fóti családi házban, de arról, hogyan juttatta el a levelet a rendőrségre és abban mit írt még, a szóvivő nem mondott részleteket.

A nyomozók azonnal a helyszínre mentek, s meg is találták a majdnem kiszáradt csecsemőt (a férfi kislányát), akit egy fővárosi kórházba szállítottak. A fóti házban két holttestet is találtak: a férfi 39 éves volt élettársa és a nő 76 éves édesanyja súlyos bántalmazás következtében vesztette életét. Mint később kiderült, a feltételezett elkövető és a 39 éves nő együttéléséből született a gyilkosság helyszínén épségben hagyott kislány.

Egyes sajtóértesülések szerint Pelády Tibor Ferenc régebben az idegenlégióban szolgált, ám ezt az információt a rendőrségi szóvivő nem erősítette meg, mint ahogy azt sem, hogy a brutális tett kiváltó oka szerelemféltés lett volna.

Olvasóink írták

 • 9. klj_54 2011. március 25. 23:16
  „4. rozator 2011.03.25. 17:16
  Én ki vagyok tiltva a csillagból!
  A hetvenes évek elején voltam bent festékkel.
  Egy cimborám meg éppen bent "üdült" én meg adtam neki kettő doboz szimfóniát (mezitlábast:-).
  Kifele jövet a kapu előttem mögöttem bezárva és kicsaltak a fülkéből.
  A lényeg, az ország összes BV intézete kitiltott a beszállítás alól.
  De sajnos a másik ajtón bevihetnek:(”
 • 8. deszkás 2011. március 25. 21:41
  „Ilyen kellemetlen kérdést tettem föl?”
 • 7. deszkás 2011. március 25. 19:34
  „Witner Mária cikket törölték?”
 • 6. azénéletem 2011. március 25. 18:24
  „A pici babától a legfontosabbakat vette el az apja. Konkrétan a családját. Szörnyű, hogy erre képes emberek járkálnak közöttünk! Én is a halálbüntetésre szavazok. Az sem érdekel, hogy igazán nincs visszatartó ereje. Életet az életért ! Tudom, akkor mi sem leszünk különbek, mit ő de senki kényszerítette, hogy ezt tegye! Egy gyógyíthatatlan betegnek simán belemondják a képébe, hogy mennyi ideje van hátra ezeket meg életfogytig tartjuk, nagy erőkkel őriztetjük, mert nincs veszíteni valójuk, ezért nagyon veszélyesek. Az még rosszabb, ha húsz-harminc év múlva még beszűkültebb tudattal "ráengedik" a társadalomra.
  Bocs, elragadtattam magam, de nagyon felháborított az eset!!”
 • 5. ibibi 2011. március 25. 17:34
  „Ha valakinek baja van az élettel , akkor vonuljon el és tegyen magával amit akar , de miért kell ilyen borzalmas bosszút állni kiirtani mindenkit , annak a pici babának is megvan bélyegezve az egész élete.”
 • 4. rozator 2011. március 25. 17:16
  „3. klj_54 2011.03.25. 17:08! Ez így SAJNOS nem igaz! A tényleges életfogytos egyedül van a cellában, naoi 1szer viszik sétálni egyedül, max egy jópár év multán lesz esélye arra, hogy a közös helyiségekben összefusson egy hasonszőrűvel! Egyébként vissza a halálbüntetést!”
 • 3. klj_54 2011. március 25. 17:08
  „1. zoltanszabo 2011.03.25. 16:47
  Nem vagyok kocsmajáró, de egyik barátnőm ott melózik. Be be járnak olyan egyének, akikkel az utcán nem szeretnék éjszaka összefutni!
  Ők azt mondják (persze ők is csak hallották:-), hogy a végleges életfogytiglan az igazi büntetés.
  Mert bemegy egy zuráló nagy erőművész aki ott megöregszik és csicskáskánt, no meg kettő fülű tejes fazekas eszközként végzi!
  Ettől rettegnek!”
 • 2. jozko 2011. március 25. 17:07
  „Most készül az alaptörvény.”
 • 1. zoltanszabo 2011. március 25. 16:47
  „Borzasztó eset. Szinte naponta van ilyen. Mi vezette vajon,hogy ilyen gaztettet hajtson végre ???
  Halál büntetés visszaállítását jó lenne ha soron kívül--megszavaznák !!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitartottságban találta bűnösnek a bíróság Keleti Györgyit

Kitartottság miatt mondta ki bűnösnek a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken Keleti Györgyit. Tovább olvasom