Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Felakasztotta magát egy elítélt a szegedi Csillagban

Felakasztotta magát egy életfogytiglanra ítélt férfi pénteken délelőtt a szegedi Csillag börtönben. A Független Hírügynökség információi szerint a rab 71 éves volt, 2000-ben ítélték el emberölés miatt, leghamarabb csak 2030-ban szabadulhatott volna.
Felakasztotta magát egy életfogytiglanra ítélt férfi pénteken délelőtt a szegedi Csillag börtönben. A Független Hírügynökség információi szerint a rab 71 éves volt, 2000-ben ítélték el emberölés miatt, leghamarabb csak 2030-ban szabadulhatott volna. Úgy tudjuk, a férfi kegyelmi kérvényt nyújtott be, ám ezt csütörtökön elutasították.

A körletfelügyelő péntek délelőtt negyed tízkor vette észre, hogy a rab egy zsineggel a zárkában lévő emeletes ágy keresztvasára felakasztotta magát. Azonnal hívta az intézet ügyeletes orvosát, de ő már csak a halál beálltát tudta megállapítani - olvasható a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának közleményében.

A férfit egy háromfős zárkában tartották fogva, egyik társa éppen dolgozott, a másik elítélt pedig az udvaron volt. Az ügyészségi vizsgálat már megkezdődött, az elsődleges megállapítások alapján az idegenkezűség kizárható.

A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka vizsgálatot rendelt el az ügyben, ez várhatóan hétfőn fejeződik be. Bővebb tájékoztatást akkorra ígértek.

A hazai börtönökben, fegyházakban és fogházakban különféle jogcímeken csaknem 15 ezer embert tartanak fogva. Idén a Szegeden fogvatartott férfin kívül hárman lettek már öngyilkosok zárkában, köztük a móri mészárlás egyik gyanúsítottja, aki idén júliusban szintén felakasztotta magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csorna polgárm''Minden döntésemért vállalom a felelősséget''

Tovább olvasom