Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Feldúltak egy soltvadkerti óvodát

Két rádiós magnót és egy múlt heti névnapról maradt száraz süteményeket vitte magával az a betörő, aki a hétvégén feldúlta a soltvadkerti óvodát és a bölcsődét.
Felborogatta a szekrényeket, szétdobálta az iratokat, a gyerekek játékait, összefestette a falakat és mielőtt elment az óvoda mosógépét teleöntötte mosószerrel, öblítővel és két törölközővel elindított rajta egy programot.

A rombolást vasárnap délután vette észre egy óvónő, aki azért ment be, mert dolga volt az épületben. Az ő férje értesítette a rendőrséget. Az óvónők és a takarítók hajnal óta próbálják helyreállítani a feldúlt óvodát. A szülőknek még este szóltak, hogy a gyereket hétfőn nem tudják fogadni. Kérték a szülőket, hogy ha lehet nagyszülőknél helyezzék el a gyerekeket hétfőn és kedden, de aki nem tudja megoldani, annak a gyerekét két napra egy másik óvodai csoportban tudták elhelyezni.

A bölcsisek pelenkáit is az előtérben találták meg az intézmény dolgozói. A függönyöket leszakították, a külső mosdóban is az összes törölközőt egy kupacba dobálta valaki - meséli a látványt a Független Hírügynökségnek Bodahelyi Antalné tagóvoda vezető.

A betörő a rongálással okozta a legnagyobb károkat, csaknem fél millió forint értékben. A betörő az ajtókat szétrugdosta és betörte az ablakokat. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi motiválta az óvodarongálót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondhatnak az SZDSZ-es kormánytagok

Az SZDSZ április 30-tól visszahívja minisztereit és államtitkárait a kormányból – erről a frakció javaslatára az ügyvivői testület dönthet hétfő este. Tovább olvasom