Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Felfüggesztett fogház Toller László balesete ügyében

Bűnös a balesetet okozó gépjármű vezetője, vagyis ő felel azért a balesetért, amelyben Toller László volt pécsi polgármester és sofőrje is életveszélyesen megsérült - döntött a szekszárdi bíróság szerdán. A sofőr később meghalt, Toller pedig azóta is kómában van.
A bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt 1 év 6 hónap, fogházban töltendő szabadságvesztésre ítélte a vétkes gépkocsivezetőt, mellékbüntetésként 2 év 10 hónapra eltiltotta a közúti közlekedéstől. A büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság szerint mind az út-, mind a látási viszonyok megfelelőek voltak, ezért a balesetért egyedül a vádlott tehető felelőssé, amikor a KRESZ előírásait be nem tartva Dombóvár után, a 61. számú úton úgy előzte meg egy két teherautóból álló konvoj első járművét, hogy közben a szemből érkező, Toller Lászlót szállító autó vezetőjének el kellett rántania a kormányt hogy az ütközést elkerülje.

A manőver következtében azonban a Toller László polgármestert szállító autó átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra, majd árokba csúszott és ott felborult. A volt polgármester, illetve sofőrje súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életüket a gyors orvosi beavatkozás mentette meg, ennek ellenére a baleset után két héttel a gépkocsivezető a kórházban meghalt. Toller László azóta éber kómában van.

Szerdán a bíróság meghallgatta a vád- illetve védőbeszédeket, majd ezt követően hirdette ki ítéletét, amely ellen az ügyész súlyosbításért, a védő pedig enyhítésért fellebbezett.

Olvasóink írták

 • 4. ferencke 2008. január 24. 15:21
  „A beteg embert én is sajnálom, de más családoknak egyedül kell viselnie a következményeket. Tollerék meg mindent megkapnak.
  Tollerné is menjen el dolgozni, igaz megszokta a pazar jólétet, nehéz lehet neki...
  Toller pedig kapja a szokásos táppénzt, ill. rokkantsági nyugdíjat, ahogy a többi magyar állampolgár.
  Tartalékai nagyok lehetnek, hiszen régóta futtatta a pártja, szép pénzeket kaphatott annakidején az Orbán-gyalázásért is.”
 • 3. papi 2008. január 24. 09:53
  „Hát igen, nagyon sajnálom a balesetet szenvedőket, de ne feledjük, nem voltak bekötve! Ha be lettek volna kötve, a felvételek tanúsága szerint kisebb karcolásokkal megúszták volna. Igen eljön az idő, amikor valaki olyan nagynak képzeli magát, hogy azt hiszi sebezhetetlen.”
 • 2. katicabogarka 2008. január 23. 19:45
  „Igaza van az előttem szólónak. az én párom is köztisztviselő, decemberben 3 hetet beteg volt, ezért nem járt neki sem a buszbérlet, sem az étkezési utalvány!!!
  Toller 1,5 éve beteg és minden pénzt felvesz a felesége! Hogyan is van ez?? Egyenlők vagyunk, csak Ők egyenlőbbek???!!!”
 • 1. Lappland 2008. január 23. 14:59
  „Mint embert sajnálom Tollert és soförjét.A haláleset és a kóma is szőrnyű emberi tragédia.Toller szép politikai karrier előtt állt.Pár párttársával összefogva qurcsányt és bandáját kinyomhatták volna a bársonyszékből a priccsre.A cikk viszont nem említi,hogy Toller sofőrje az akkori híradások alapján túllépte a megengedett haladási sebességet,valamint a biztonsági öveket sem használták!Igaz, a tragédia így is tragédia, életet, egészséget visszaadni már nem lehet.Toller felesége amit az ügy kapcsán művel,az már gusztustalan, pofátlanság a férje betegségét ilyen módon kihasználni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filip Florian könyvbemutatója a Nyitott Műhelyben

Filip Florian Kisujjak című, Karácsonyi Zsolt fordításában magyar nyelven megjelent regényét… Tovább olvasom