Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Felfüggesztették az állatkínzó börtönbüntetését

A másodfokú bíróság letöltendőről felfüggesztett szabadságvesztésre enyhítette annak a férfinak a büntetését, aki az emeletről dobta ki a kutyáját.
Budapesten 2008 karácsony szentestéjén egy férfi kidobta 15 éves ír szetter kutyáját az első emeleti gangról, majd a súlyosan megsérült állatot kivonszolta a közeli parkba, hogy ott a hidegben pusztuljon el - olvasható a civilszervezet közleményében.

Járókelők azonban orvoshoz vitték a szerencsétlen állatot, ahol kiderült, hogy több komoly, feltehetően bántalmazásból eredő sérülés nyomait is hordozza. A kutyát végül sikerült megmenteni - közölték.

Az állatvédők bírósághoz fordultak, ahol első fokon 2009. május 28-án állatkínzás miatt Magyarországon először, letöltendő öthónapos fogházbüntetést szabtak ki.

A vádlott fellebbezése nyomán azonban a másodfokú bíróság január 12-én a korábban kiszabott letöltendő fogházbüntetés végrehajtását kettő év próbaidőre felfüggesztette.

Az enyhítés indoklása szerint az időközben bekövetkezett körülményeket vette figyelembe a bíróság, mely szerint a vádlott orvosi kezelések - elvonókúra - alatt áll. Valamint arra az általános büntetéskiszabási gyakorlatra, hogy állatkínzásért nem szoktak letöltendő büntetést kiszabni - közölte a NOÉ Állatotthon Alapítvány.

Olvasóink írták

 • 11. aqua5 2010. február 09. 10:36
  „Arról, hogy alkoholista csak és kizárólag saját maga tehet, senki nem kényszerítette, hogy vedeljen...És a kutya megvételére sem kényszerítette senki 15 évvel ezelőtt. Én is nagyon szívesen kidobnám az erkélyen ezt a szemetet. Meg az ügyvédjét is.
  Felháborító és nevetséges a magyar büntetőjog, úgy összességében, az állatkínzásért kiszabható meg különösen. Amerikában bezzeg elkapnák a tökét, bárcsak mi is arra tartanánk.”
 • 10. nyomdasz63 2010. február 08. 19:51
  „Van,akinek + agysorvadása van-ügyvédi tanácsra .”
 • 9. flexsnake 2010. február 08. 17:15
  „Természetesen ha valaki ezt a ganét kidobja az ablakon majd kivonszolja a fagyba én támogatni fogom hogy csak felfüggesztettet kapjon érte. Hiszen nem szokás letöltendőt adni. Aki állattal ilyet tesz az a környezetére is veszélyes. Halálbüntetést rá!”
 • 8. Cat 2010. február 08. 16:47
  „Alkoholizmus, mint enyhítő körülmény? (Na jó, elvonókúra.)
  Vicc.
  Olyasmit tudok enyhítő körülményként elfogadni, amiről az illető nem tehet. Az, hogy részeges, nem ilyen.”
 • 7. Léni 2010. február 08. 15:55
  „Felfüggesztés helyett a férfit is ki kell dobni az első emeleti gangról, utáni kivinni a
  havas, hideg parkba, esetleg még kikötözni egy fához és ott kell hagyni! Megérdemelné!”
 • 6. Hmmm... 2010. február 08. 15:06
  „Szerintem a buntetesvegrehajtoban is le kellene szoknia az italozasrol vagy ott lehet italt vasarolni?”
 • 5. Lutetia 2010. február 08. 15:04
  „Nyilván az ügyvédje tanácsára ment elvonókúrára, aztán ha jogerőre emelkedik az ítélet, lehet megint piálni is, és még csak börtönbe sem kellett mennie.
  A magyar igazságszolgáltatás szégyene.”
 • 4. Renchy 2010. február 08. 15:03
  „A bíróság visszatért a szokásjoghoz: "állatkínzásért nem szoktak letöltendő büntetést kiszabni"? Ez nem elfogadható érvelés. Lehetett volna precedens értékű az ítélet és akkor már nem lehetne arra hivatkozni, hogy nem szoktunk.”
 • 3. bsm 2010. február 08. 14:30
  „Ez a magyar bíróság !Én azt javasolnám,ugyan onnan dobják ki a komát !Piál vagy nem piál !A tanárverésért,hivatalos személy elleni erőszakért dupla év börtönt;de mindkét esetben a Csillagot !!Soha nem lesz tekintélyük,ha ilyen ítéleteket hoznak !!”
 • 2. gróf 2010. február 08. 11:27
  „Amíg gyilkosságokért 5-7 évet és tanárverésért felfüggesztettet, hivatalos személy elleni erőszakért pénzbírságot adnak...furcsa is lenne egy kutyába rúgásért letöltendőt adni (még ha szemét dolog is).”
 • 1. Ányez 2010. február 08. 11:23
  „Pedig szerintem csak egyszer kellene valaki büntetését letöltendőre ítélni...
  És kit érdekel, hogy elvonóra jár (nyilván az ügyvédje tanácsára)? Hogy lehet valaki ekkora gyökér?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy nő lakástűzben Budapesten

Lakástűzben halt meg egy idős nő hétfőn Budapesten, a II. és III. kerület határán lévő Szépvölgyi… Tovább olvasom