Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Felfüggesztették Kaiser Ede életfogytiglanát

Az ügyész a döntés ellen fellebbez, a védő házi őrizetet kér. Ezután elkezdődött a most 33 éves Kaiser Ede meghallgatása, aki a móri rablást tagadja, a többi kisebb vádat lényegében elismeri.
Szebeni László büntetőtanácsa a Fővárosi Bíróságon a perújítási tárgyaláson szerdán felfüggesztette a móri vérengzésért jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélt Kaiser Ede életfogytiglani büntetésének végrehajtását és elrendelte előzetes letartóztatását. Ez a most 33 éves Kaiser számára más, lényegesen enyhébb fogvatartási körülményeket jelent. Az ügyész a döntés ellen fellebbez, a védelem pedig házi őrizetet kér. A perújítást idén áprilisban rendelte el a Fővárosi Ítélőtábla, mert az újabb bizonyítékok alapján feltehetően nem Kaiser Ede követte el a móri bankrablást, sőt, valószínűleg nem is járt 2002. május 9-én a helyszínen.

A hatóságok annak idején Kaiser Edét és Hajdú Lászlót gyanúsították a móri mészárlás elkövetésével. A Fővárosi Bíróság 2004. decemberében a móri vérengzés és más fegyveres rablások miatt Kaiser Edét tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, ezt 2005. októberében emelte jogerőre a Fővárosi Ítélőtábla. Hajdú Lászlót először más rablások miatt első fokon 15 évre ítélték, majd a még jelenleg is folyó megismételt eljárásban azzal vádolták, hogy ő ölte meg a móri bankfiókban a nyolc áldozatot. Időközben a gyanű két másik férfire, W. Róbertre, és N. Lászlóra terelődött, akiknek bűnösségét tárgyi bizonyítékok, megtalált lőfegyverek, lábnyomok és ujjlenyomatok is valószínűsítik.

Kaiser Ede életfogytiglani büntetésének felfüggesztését indokolva Szebeni László bíró kiemelte, döntésük megalapozásában segített az is, hogy a perújítási nyomozás során több mint nyolc kötetnyi irat keletkezett, és az is, hogy az ügyészség a móri mészárlás miatt azóta vádat emelt W. Róbert ellen (mint emlékezetes, N. László tavaly öngyilkosságot követett el a börtönben).

Kaiser Ede védője, Dezső Antal kijelentette, hogy örömmel veszi tudomásul a Fővárosi Bíróság döntését, több mint másfél évvel az elkövetők elfogása után. Ezután a bíróság meghallgatta Kaiser Edét, aki rendkívül halkan és visszafogottan beszélve 7 különböző vádpontban, többek között fegyveres rablásokban most is elismerte bűnösségét, de mint mindvégig az elmúlt évek során, hangsúlyozta, hogy a móri bankban történtekhez semmi köze.

A per október 1-jén tanúk meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Bíróságon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérsékelten, de növekszik a magyar gazdaság

A költségvetési folyamatok a Konvergencia Programban vállaltak szerint alakulnak, és a tervezettnél gyorsabban csökken az államháztartás hiánya. Tovább olvasom