Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Felfüggesztettet kaptak a székesfehérvári Országalma megrongálói

A két fiatal július 12-én ittas állapotban felmásztak az Országalmára, s megrongálták a keresztjét.
Társtettesként, kulturális javak sérelmére elkövetett rongálás bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Városi Bíróság azt a két fiatalt, aki július 12-re virradóra megrongálta a székesfehérvári Országalmát; az ítélet jogerős - közölte a bíróság polgári kollégiumának vezetője pénteken.

Kaló Zsuzsanna tájékoztatása szerint a bíróság a 19 éves budapesti és a hasonló korú székesfehérvári fiatalt 6-6 hónapi börtönre ítélte, végrehajtását 2-2 évi próbaidőre felfüggesztette. Elrendelte mindkettőjük pártfogó felügyeletét a próbaidő tartamára, továbbá kötelezte őket a rongálással okozott 107 ezer 500 forintos kár megtérítésére.

Az ítéletet mind az ügyész, mind a vádlottak és védők tudomásul vették, így jogerőre emelkedett.

A fiatalok július 12-én szórakozásból hazafelé tartva, ittas állapotban felmásztak az Országalmára, s megrongálták a keresztjét. Két nap múlva javította ki és illesztette vissza a helyére Kocsis Balázs restaurátor.

Az Országalmát - Ohmann Béla alkotását - 1943-ban avatták fel. A vörös márványból készült gömb körbefutó felirata egy 1237-ben kelt oklevélből való, amely szerint Fehérvár szabadságjogait Szent István adományozta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A roma holokausztra emlékeztek Nagykanizsán

A roma holokauszt 67. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak Nagykanizsán pénteken. Tovább olvasom