Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Felfüggeszthetik Overdose tulajdonosának futtatói jogát

Felfüggeszthetik vagy akár vissza is vonhatják a híres magyar versenyló, Overdose tulajdonosa, Mikóczy Zoltán futtatói jogát, ha bebizonyosodik, hogy bűncselekményt követett el – közölte az MTI-vel kedden a ló menedzsmentjéhez közel álló Száraz György.
Az Alagon élő lósport szakíró, Mikóczy Zoltán barátja szerint bár egyelőre nem tudni, hogy a Nagyváradon elfogott, s azóta előzetes letartóztatásba helyezett Mikóczy tényleg követett-e el bűncselekményt, ha bebizonyosodik bűnössége, felfüggeszthetik futtatói jogát. A vonatkozó szabályok szerint erre a versenyintézőség tehet javaslatot a Lóverseny Felügyelő Bizottságnak (LFB), a döntést ez utóbbi szervezet hivatott meghozni.

Száraz György elmondta, hogy mivel a futtatói jog birtoklásának számos feltétele közül az egyik az erkölcsi tisztaság, a jog átmeneti időre visszavonható, vagy el is vehető attól, akit például bűncselekmény miatt elítélnek. Az alagi lósportot és Overdose-t is kiválóan ismerő lóversenybíró úgy fogalmazott: Alagon egyelőre csak vélelmezik, hogy tévedett a Mikóczy Zoltánt elfogó román rendőrség, ám bármi megtörténhet. Még az is elképzelhető, hogy hatalmas értéke okán - Overdose becsült értéke ötmillió euró - egy csődeljárásban lefoglalható a világhírű ló, bár ilyen jellegű információ egyelőre nem áll rendelkezésre.

Száraz György szerint az azonban biztos, hogy a „csodaló" napokon belül visszaérkezik gyógykezelése színhelyéről, Angliából Alagra, ám leghamarabb csak szűk egy év múlva tud versenyezni. Az állatnak előbb vissza kell szereznie állóképességét, hiszen a hosszú kihagyás miatt izomzata nem képes korábbi teljesítménye produkálására. A szakember elmondása szerint Overdose további sorsa szempontjából egyelőre a ló „első számú", szlovák állampolgárságú társtulajdonosának van döntő szerepe, aki el is viheti Magyarországról. További kérdés, hogy Overdose harmadik tulajdonosa, egy szintén szlovák állampolgárságú férfi beleszól-e a ló körüli ügyek intézésébe, s ha igen, milyen mértékben - nyilatkozott Száraz György.

Olvasóink írták

  • 1. IVY 2009. október 27. 16:13
    „Azt hiszem, ezt a lovat már elcseszte Mikóczy. (akit mellékesen egy újgazdag gengszernek tartottam mindig is. nem csodálom, hogy a románok kifektették.....)
    Túladnék a helyében, minél hamarabb Overdose-on, hogy ragyogó képességeit immár új gazdánál és a pályán tudja minél előbb kamatoztatni. Úgy hallottam, -szépen gyógyul a patája!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult az ötszáz éves Apor-kódex

Megújult az egyik legrégibb magyar nyelvemlék, az Apor-kódex; a Balassi Intézet támogatásából… Tovább olvasom