Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Feljelentette volt vezetőit az APEH

Kaposvár - Feljelentette a kaposvári, volt vezető beosztású munkatársait az APEH. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Vám- és Pénzügyőrség pénzmosás és hivatali visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz.
A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Vám- és Pénzügyőrség Dél-dunántúli Regionális Parancsnoksága Pénzmosás és hivatali visszaélés miatt, ismeretlen tettes ellen nyomoz. Egyelőre tanúkat hallgatnak ki, és az iratokat vizsgálják át."A belső vizsgálat lezárult, a szükséges intézkedéseket megtettük, azaz feljelentést tettünk a rendőrségen. De adótitokra és személyiségi jogokra való hivatkozással ennél többet nem mondhatunk" - mondta a Független Hírügynökségnek Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője. Február végén négy kaposvári adóhivatali vezető munkaviszonyát szüntette meg az APEH.

A Dél-Dunántúli Regionális APEH-igazgatóságon indított belső vizsgálat során azt állapították meg, hogy a vezető munkatársak helyzetükkel össze nem egyeztethető gyakorlatot folytattak, ezért elbocsátották őket. A hivatal közleményében akkor azt írta, hogy büntetőfeljelentés is tett azokban az esetekben, amelyekben bűncselekmény gyanúja merült fel, de bővebbet nem közöltek.

A nyomozást két hatóság folytatja. Az egyiket pénzmosás miatt a Vám- és Pénzügyőrség Dél-Dunántúli Parancsnoksága - mondta korábban Oletics Zoltán, a parancsnokság sajtófelelőse. A másikat hivatali visszaélés és egyéb más bűncselekmények miatt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság - tájékoztatta a hírügynökséget Zsobrák Péter, a rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Mindkét esetben ismeretlen tettes ellen nyomoznak: tanúkat hallgattak és hallgatnak ki, valamint hivatali okmányokat, iratokat vizsgálnak át.

A négy elbocsátott vezetőt is tanúként hallgatták ki, őket eddig nem gyanúsították meg. A két hatósággal párhuzamosan az adóhivatal is tart belső vizsgálatot - közölte Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője. Hozzátette: a négy vezető helyére belső átszervezés után új vezetőket neveztek ki. Az ügyről részleteket a vizsgálat lezárását követően mondanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy új jogszabály veti vissza az adakozást

Egy új jogszabály miatt jelentősen visszaesett a hazai karitatív szervezeteknek felajánlott… Tovább olvasom