Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Feljelentették az ünnepségen megjelent gárdistákat

Magyar Gárda tizennégy tagja ellen tett feljelentést a rendőrség, miután a szervezetből néhányan részt vettek az október 6-i ünnepségen Pécsett kedd este.
Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: feloszlatott szervezetben való részvétel szabálysértés gyanúja miatt tettek feljelentést tizennégy ember ellen.

Németh Zsolt, a Jobbik pécsi és megyei elnöke közleményben reagált. Mint írta: "a mozgalom pécsi alapszervezete mélyen felháborítónak találja, hogy az október 6-i, a mártírok tiszteletére megtartott önkormányzati koszorúzás után az elvonuló Új Magyar Gárdát a rendőrség feltartóztatta, majd egyenként feljelentette tagjait". Véleménye szerint törvényesen, előzetesen bejelentve vettek részt a megemlékezésen.

A Magyar Gárdát és a Magyar Gárda Mozgalmat a nyár elején oszlatta fel jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla.

Olvasóink írták

 • 9. Lacas 2009. október 07. 10:31
  „N.P. A BKV nem mozgalom,hanem cég amelyet törvények szabályoznak.A BKV-t nem lehet feloszlatni,max. becsődöltetni.Más egy mozgalom és más a BKV vagy bármely más bejegyzett szervezet.A Gárda mint mozgalom nincs bejegyezve,hiszen az egy mozgalom,nem is kell bejegyezni.Egyébként meg a feloszlatás az Egyesületre vonatkozott,ami meg is szűnt.A birói itélet nagyon törvényellenesen a mozgalmat is egy kalap alá vette az egyesülettel,ezért a jogi huzavona helyett egy új mozgalmat hoztak létre.Ami jogilag- ismétlem jogilag- független az előzőtől.Mivel jogállamban élünk,ezért az a meghatározó,amit a jogszabályok mondanak.”
 • 8. lidocain 2009. október 07. 09:17
  „utánanázhetne az ujságiró,ha már ennyire szereti leirni,hogy feloszlatták a gárdát,hogy egy mozgalmat NEM lehet feloszlatni. a ruha viselését pedig nem tiltották meg,mert mi alapján is tették volna? nem mellesleg pedig erre van pénz??? a bűnözők a cigányok megfékezésére nincs?? mit ártottak a gádisták bárkinek is? csak egyetlen példát fel tud mutatni bárki,hogy miért kellett feloszlatni,milyen fogszabály ellen vétettek? vagy azért történt,hogy most legyen egy indok aminek ugyan alapja nincs de oknak jó,hogy lehessen őket zaklatni?”
 • 7. Nemböszme 2009. október 07. 07:50
  „5. N.P.
  A logika szerint akkor az MSZP-t is be kellene tiltani!”
 • 6. Nostradamus 2009. október 07. 07:12
  „moderálva”
 • 5. N.P. 2009. október 07. 07:12
  „Nemböszme 2009.10.07. 06:56
  A párhuzam tökéletes! Az MSZP örökölte az MSZMP tagjait, vagyonát, infrastruktúráját tehát utódpárt! Ez igaz a gárdára is!”
 • 4. Nemböszme 2009. október 07. 06:56
  „3. N.P.
  Mint a hogy az MSZP-nek sincs semmi köze az MSZMP-hez!”
 • 3. N.P. 2009. október 07. 06:50
  „Lacas 2009.10.06. 23:42
  "Új Magyar Gárda van,ami jogilag semmi köze nincs az előző szervezethez." csak ugyanúgy működik, ugyanazok alkotják stb.. Ha a BKV holnap Új BKV-ra módosítja a nevét akkor a villamos bérletem nem lesz érvényes mert semmi köze sincs az előző szervezethez? Ugyan már!!!”
 • 2. Szodabikarbona18 2009. október 07. 05:47
  „zsmti hireit vette át. világos ittt minden. csak akkor irjak az mti elé a zs betüt. :D”
 • 1. Lacas 2009. október 06. 23:42
  „Ünnepségen részt venni tilos! Éljen a demokrácia! Ezek még mindig a Magyar Gárdánál tartanak.Holott jogilag az már megszünt,helyette Új Magyar Gárda van,ami jogilag semmi köze nincs az előző szervezethez.Nem baj,van lóvéja a rendőrségnek perköltségekre és kártéritésekre..... Ha már a DM annyira független,utána nézhetne ennek és lehozhatna erről is egy cikket a tisztázás végett,nem tartalmában valótlanságokkal teletűzdelt hireket venne át máshonnét.Igy bárki tudna újságot szerkeszteni.Innét onnét átveszek ezt azt ami nekem tetszik,aztán odaadom az olvasóknak.Ha meg panaszkodnak,akkor másra mutogatok,hogy ez az irás ettől meg ettől való.Én csak jóhiszeműen átvettem”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics szerint választási költségvetés készült

Választási, mégpedig a választásokig tartó költségvetés-tervezetet nyújtott be a kormány? Tovább olvasom