Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Felmentett szállodatulajdonos, rabosított rendőrök

Eddig minden eljárásban, minden vádpont alól felmentette a bíróság Tóth Lajos hajdúszoboszlói szállodatulajdonost, miközben az ügyében nyomozó rendőrök közül kettőt már rabosítottak, illetve további rendőrtisztek ellen is indulhatnak eljárások - közölte Szabó István, a vállalkozó ügyvédje hétfőn.
Tóth Lajos szállodatulajdonost, a Magyar Szerencsejáték Szövetség akkori elnökét 2001 júliusában zsarolás alapos gyanúja miatt vette őrizetbe a rendőrség, majd előzetes letartóztatásba helyezték. A vizsgálat során a vádat kiterjesztették önbíráskodásra és felbujtóként súlyos testi sértés bűntette elkövetésére is.

A szoros ügyészi felügyelettel zajló nyomozásban Tóth Lajost egy hónapig előzetes letartóztatásban tartották, majd fél évre elrendelték a házi őrizetét.

A több évig tartó eljárást követően a Debreceni Városi Bíróság 2006. december 8-án hirdetett ítéletet, s a vádlottat minden vádpontban felmentette bűncselekmény hiányában. Az ügyészség a bűnösség megállapítása és a büntetés kiszabása miatt fellebbezett az ügyben.

Másodfokon - a Hajdú-Bihar megyei Bíróság elfogultsága miatt - a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Bíróság négy vádpontban bűncselekmény hiányában újólag felmentette Tóth Lajost, két vádpontban pedig megismételtette az elsőfokú eljárást.

Az utóbbiban a debreceni bíróság 2009 decemberében hozott felmentő ítéletet, amit az ügyészség ismét megfellebbezett, vagyis a csaknem tíz éve tartó ügy még mindig nem zárult le jogerősen - ismertette a részleteket az érintett, Tóth Lajos az MTI-vel.

A hajdúszoboszlói Hotel Silver tulajdonosa elmondta azt is, hogy hivatali bűncselekmények gyanúja miatt, még 2001-ben, feljelentést tett a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság több magas rangú tisztje ellen. A nyomozást azonban - a Legfőbb Ügyészség határozatára - az alapügy jogerőre emelkedéséig megszüntették. Most viszont, mivel az alapügy több vádpontban lezárult, újra folytatódhat az eljárás - mondta Tóth Lajos, aki megerősítette: az ügyben két rendőrtisztet rabosítottak, mert annak idején veréssel vettek rá egy hajléktalant, hogy ellene valljon.

A korábban általa bejelentett vagyoni és nem vagyoni kártérítés esetleges érvényesítésével kapcsolatban Tóth Lajos az MTI-nek azt mondta: pénzzel nem lehet "reparálni", ami tíz év alatt megtörtént.

Olvasóink írták

  • 2. klj_54 2010. február 09. 09:30
    „Így lehet tönkretenni a maradék hitelét az igazságszolgáltatásnak.”
  • 1. nyomdasz63 2010. február 08. 18:48
    „Egy volt szállodaig.helyettes mesélte ezt anno. így: "itt nem hátszél,hátvihar!,mi,hát-orkán van !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kizuhant a 18. emeletről - szörnyethalt

Szörnyethalt egy 30 év körüli férfi, aki kizuhant egy debreceni toronyházból hétfőn. Tovább olvasom