Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Felmentették elsőfokon a HIV-vírussal fertőző férfit

Bizonyítottság hiányában felmentette a bíróság azt a férfit, aki a vád szerint HIV-vírussal fertőzött meg két nőt.
Bizonyítottság hiányában felmentette a bíróság azt a férfit, aki a vád szerint HIV-vírussal fertőzött meg két nőt. A férfit súlyos egészségromlást eredményező testi sértéssel vádolták, ezért akár 7 és fél évet is kaphatott volna. A Budai Központi Kerületi Bíróság elsőfokú határozata nem jogerős, mert az ügyészség fellebbezett.

Magyar György, a férfi ügyvédje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a bíróság azért mentette fel védencét, mert az, hogy szándékosan fertőzte meg a két nőt, nem bizonyítható.

Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy az ügynek bizonyára van társadalom- és egészségpolitikai vagy szex-kulturális vetülete, de büntetőjogi nincs, mert szerinte a fiatalembernek nem állt szándékában, hogy megfertőzze partnereit.

Magyar György elmondta, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság elsőfokú határozata nem jogerős, mert ők ugyan elfogadták a bíróság döntését, az ügyész azonban fellebbezett.

Az ügyészség szerint a HIV-fertőzött férfi az elmúlt években több hölgypartnerével is folytatott szexuális viszonyt, akiket így megfertőzhetett a vírussal. A vádlott még 2000-ben fertőződött meg az AIDS kórokozójával, amiről tudomást is szerzett, de ennek ellenére óvszer nélkül élt nemi életet 2001-től akkori élettársával. Később egy másik nőt feleségül vett, és vele is védekezés nélkül élt szexuális életet egészen 2006-ban bekövetkezett válásukig.

Olvasóink írták

  • 2. triatlonos 2008. január 08. 08:14
    „Magyar György már számtalanszor bizonyitotta, hogy egyszerűen elhitethető a birósággal, hogy a hóembernek jót tesz a meleg vizes lábmosás. Ez az eset is ezt igazolja.”
  • 1. Fábián Zsolt András 2008. január 07. 20:10
    „Szerintem teljesen elfogult volt az időskorú nő bíró. A két nőről -saját prüdantériája, személyes ellenszenve miatt- úgy beszélt, mintha vádlottak lennének, amiért kapcsolatuk volt a férfival. Eléggé elszomorító, hogy személyes ellenszenve által vezérelt bíró mond ítéletet egy ilyen jelnetőségű ügyben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

8300 milliárd forint adót szedett be az APEH 2007-ben

Az államháztartás összbevételeinek 80 százalékát, több mint 8300 milliárd forint adót szedett be az… Tovább olvasom