Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Félmillióan nyugdíj nélkül?

Az ötvenes években születettek közül csaknem félmillióan semmilyen vagy nagyon alacsony nyugdíjra számíthatnak - olvasható egy a Népszabadságban megjelent elemzésében.
A tanulmányt két közgazdász-kutató készítette. Eszerint az 1945 és 1959 között született korosztályba a lakosság ötöde, vagyis 2,1 millió ember tartozott három évvel ezelőtt.

2005-ben 23 százalékuk már nyugdíjban volt, 56 százalékuk viszont még fizetett járulékot, ám ez nem jelenti azt, hogy mindannyian megszerzik az időskori tb ellátásra a jogosultságot, ami minimum 20 év szolgálati viszonyt feltételez. Ez az ötven felettiek harmadát érinti majd.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. február 21. 09:17
    „Nem mis lehet csodálkozni a fenti cikk elemzésén! Hisz az említett korosztály nemképes összefigni, mivel nem képes a a jelenét sem irányítani, nem , hogy a jövöjére gondolni! Képes megtürni, nyakában hordozni az irányítoit, aki lépten nyomon a zsebébe kotorászik csupán a luxus élete fenntartása miatt! Az évszázadok beplántálták a magyarba a cseléd-sorsot, a röghöz-kötöttséget, s már megszokta beletörödött, azt is eltűrik, hogy tele pofával röhögik ki, ha a jogait merné kérni! A Mai törvény alkotók már tettekróla, hogy az immár köztudottan bukott Legfelsőbb bíró elé ne jussanak, ha nincs pénzük ügyvédre! Vajon utódja törödni fog a kifosztott nép jogaival?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komáromi Zoltán szakfelügyelő a vizitdíjharcos

Eddig 175 orvos csatlakozott ahhoz az aláírásgyűjtéshez, amely a vizitdíj megtartását szorgalmazza.… Tovább olvasom