Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Félpályás útlezárást tartottak Kópházánál

A soproni tüntetők szombaton tizenegy személygépkocsival félpályás útlezárást tartottak Kópházánál a főúton.
Kópházánál Nagycenk irányába szombaton délután fél 3-kor csak lépésben haladtak a járművek, a főút félpályás lezárásával a demonstrálók szakaszosan engedték a forgalmat.
Voltak, akik egykedvűen fogadták a tüntetés eme módját, de akadtak olyanok is, akik lelkesen integettek az álldogáló vagy éppen a nemzetiszínű zászlókkal ékesített autójukban olvasgató

soproniaknak.
Persze az ellenkezőjére is volt példa. Egy autós például amikor megkérdezte, mi történt, miért nem megy Pest felé a sor, a felvilágosítás után elmondta: kórházba került a nagymamája, neki most minden perc fontos lenne, a tüntetőket pedig kevésbé szép szóval illette.
Gyurcsány Ferenc és a kormány lemondását követelő felirat szerepelt azon a táblán, melyet az utolsó autóhoz támasztottak, hogy jelezzék a demonstrálók, itt kezdődik a félpályás útlezárás. A tizenegy kocsiból álló konvoj első autójában olvasgatott Kulacsi Zoltán nyugdíjas erdőmérnök.
– A kezdetektől részt veszek a tüntetéseken, noha az első egy-két alkalmat a balfi szanatóriumi beutalóm miatt elmulasztottam – mondta. – Egyetértek azokkal, akik Gyurcsány lemondását és egy igazmondó kormány felállítását követelik. Elutasítjuk a megszorító intézkedéseket is, jó lenne, ha átgondoltabban nyúlnának ezekhez a kérdésekhez.
– Családommal együtt rendszeresen ott vagyok a Fő téri tüntetésen, a félpályás útlezárásnál is itt a helyünk – fogalmazott Szűcs Lászlóné gazdasági ügyintéző. – Addig demonstrálni is kell mindenkinek, amíg ilyen hazugságáradat folyik. A legújabb az október 23-i események sora, amelyről Gergényi rendőrfőnök azt nyilatkozta, nem történt akkora erőszak, mint ahogyan azt mi gondoljuk. Dehogyisnem. Most már mindenki tudja, igenis történt. Jómagam pedagógusok között dolgozom: alapvető, hogy kicsi korban a gyermekeket arra kell tanítani, hogy igazat mondunk és becsületesen élünk. És ez a mai világ sajnos nem erről szól...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

90 perc krónikája

27. p: Szabó T. remek ütemben ugratta ki a Pintér mögül kibújó Cigant, aki rávezette a labdát a… Tovább olvasom