Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Felszámolást kezdeményeztek a Pápai Hús Zrt.-t ellen

Felszámolást kezdeményeztek a hitelezők a Pápai Hús Zrt. ellen, és már a bíróság is kimondta a fizetésképtelenséget. A Carnex-csoporthoz tartozó vállalkozás pápai üzemeiben emiatt hétfő óta nem vágnak sertéseket.
Napok óta akadozik a munka a Pápai Hús Zrt. üzemeiben, mivel az alapanyag-beszállító cégek nem adnak át élő állatot feldolgozásra a húsipari vállalatnak. Néhány napja ugyanis kiderült, hogy a Pápai Hús ellen felszámolást kezdeményeztek.

A felszámolás ténye igaz, maga az eljárás viszont hivatalosan még nem kezdődött meg, mert nem jelent meg a Cégközlönyben az erről szóló döntés - nyilatkozta Varga Jenő, a bíróság által az eljárás lefolytatására kijelölt Vectigalis Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: már kezdeményeztek tárgyalásokat a cég legnagyobb beszállítóival, valamint a késztermékeket forgalmazó kereskedőkkel a cég működőképességének megőrzése érdekében. Így van ugyanis esély arra, hogy a Pápai Hús új tulajdonosokkal folytatni tudja majd a termelést.

Több bank is jelezte a Vectigalis belépésének hírére, hogy hajlandó ismét hitelt nyújtani egy reorganizációs program számára, amely visszaállíthatja a cég partnereinek bizalmát és a termelés folytonosságát - mondta Varga Jenő. A felszámolóbiztos nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a Pápai Hús melyik partnere kezdeményezte az eljárást, a Népszabadság információi szerint azonban a cégnek hitelt nyújtó pénzintézetek közösen döntöttek a felszámolás mellett.

Varga nem árulta el azt sem, hogy a 1360 főt foglalkoztató, legnagyobb pápai munkáltató pontosan hány alkalmazottjától lesz kénytelen megválni, azt azonban megerősítette, hogy szükség lesz leépítésekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vizitdíj megszüntetheti a hálapénzt?

Tovább olvasom