Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Felszántottak egy területet Siófok közepén

Felszántottak egy területet a közelmúltban Siófok közepén; a város önkormányzata felszólította a tulajdonos multinacionális céget, hogy állítsa vissza az eredeti állapotot, illetve tegyen rendet az általa régebben vásárolt ingatlanon - közölte Balázs Árpád (Fidesz) polgármester pénteken az MTI-vel.
Hozzátette: "egy magántulajdonosnak sok mindenhez joga van, de az ingatlanját rendeltetésszerűen kell használnia, ez a belvárosi terület pedig nem szántóföld besorolású".

A város rendezési tervében az ingatlan részben beépíthető parkolóként szerepel, s az még jó ideig parkolóként üzemelt azt követően is, hogy a Lidl Magyarország Bt. tulajdonába került. A területet később felszántották és bekerítették. A polgármester közölte: a kialakult helyzet mind a városkép, mind a por- és gyomveszély miatt tarthatatlan, ezért a jegyző felszólította a céget az eredeti állapot visszaállítására.

A Siófok vásárcsarnoka és több üzlete előtti, két kézilabdapálya nagyságú terület felszántása és bekerítése kínosan érintette a közeli üzletek üzemeltetőit. Néhány, neve mellőzését kérő üzlettulajdonos beszámolója szerint a parkolót három éve megvásároló Lidl az elmúlt években több további ingatlant is megvett a szomszédságban, de nem sikerült mindegyiket megvennie, amit szeretett volna. Véleményük szerint a cég a mélyszántással és kerítésemeléssel nyomást akart gyakorolni az érintettekre, továbbá meg akarta szüntetni a területén történő átjárást és ingyen parkolást.

Mindez a leginkább egy horgászboltot érint, amelyet félig körbeszántottak. Az üzlet egy szolgalmi út biztosításával kerítés mögé került, a bejáratát már csak hátulról lehet megközelíteni. A tulajdonosa birtokvédelmet kért az önkormányzattól és költözésre kényszerül.

Maurer Ildikó, a Lidl Magyarország Bt. sajtófelelőse az üggyel kapcsolatban azt a tájékoztatást adta: cége 2007 márciusi kezdettel vásárolta fel a területet azzal a céllal, hogy élelmiszer-áruházat létesítsen. Még tart az előkészítés. A földmunka a területen található szolgáltatók nyilvántartásaiban nem szereplő közmű-nyomvonalak felkutatása, valamint a lebontott épületek alapjainak kiszedése miatt vált szükségessé.

Megjegyezte: az elmúlt időszakban azt tapasztalták, hogy az ingatlanjukon illetéktelenek jelentős mennyiségű szemetet és roncsautót tárolnak, és a területet parkolóként, piacként is használták, emiatt emeltek kerítést. A cég álláspontja szerint lépéseikkel nem sértették meg sem a horgászbolt, sem más ingatlan birtokát és épségét.

Olvasóink írták

  • 1. klj_54 2010. április 02. 19:39
    „Megvette, kifizette a cég amit használ.
    Ha érdekeit másképpen nem tudja érvényesíteni akkor ezt így fogja megtenni.
    De erről már Marx is írt ám!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik a balatoni hajózási idény

A 164. hajózási idényt nyitja meg ezen a hétvégén a Balatoni Hajózási Zrt., amely szombaton indítja… Tovább olvasom