Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Felterjesztéssel fordulnak a kormányhoz

Felterjesztéssel fordulunk a kormányhoz az önkormányzati költségvetés elfogadása kapcsán a város támogatási mértékének növeléséért. Az MSZP–SZDSZ elutasította a felterjesztést – mondta el Rádonyi László, a Fidesz önkormányzati frakciójának vezetője.
– A városvezetés felelősségteljes költségvetést állított össze az ésszerq takarékosság jegyében, a feladatellátás mqködőképességét biztosítva – mondta el Rádonyi László tegnapi sajtótájékoztatóján. Majd hozzátette, a jelenlegi városvezetéstől független feltételek korlátok közé szorították a büdzsé készítőinek lehetőségeit. – Az állami költségvetés a 2006-osnál kisebb összeget biztosít, ez összességében idén 54 millió forint mínuszt jelent. Az oktatás költségeinek kevesebb mint ötven százalékát, az intézmények támogatásából pedig 55 százalékot fedez az állam és két százalékkal csökken a helyben maradó szja összege.
Rádonyi László hozzátette, a városi költségvetés elfogadásakor szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a feladatok ellátásához nagyobb állami támogatást tartanának szükségesnek, ezért felterjesztéssel fordulnak a kormányhoz. – Az MSZP–SZDSZ koalíció azonban elutasította a javaslatot, mondván: az ilyen jellegq kérések rontják az önkormányzat pozícióit és csak bosszantják a kormányt – zárta a képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint szemetes város Sopron?

Tovább olvasom