Délmagyar logó

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 9°C | 17°C Még több cikk.

Felülvizsgálják a melegfelvonulást elutasító határozatot

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) felülvizsgálja azt a határozatát, amelyben elutasították a július 5-ére bejelentett melegfelvonulást - mondta csütörtökön a BRFK bűnügyi helyettese.
Bodnár Zsolt szerint folytatják a tárgyalást a felvonulást bejelentő Szivárvány Misszió Alapítvánnyal. A rendőrség nem zárja ki, hogy a menet végül mégis az Andrássy úton lesz, amelynek kereszteződéseit időszakosan lezárnák.

Közleményben tiltakoztak szerda éjszaka a leszbikusokat, melegeket, biszexuálisokat és transzszexuálisokat képviselő szervezetek, mert a rendőrség első körben nem engedélyezte idén a július 5-ére tervezett, évek óta azonos helyszínen megtartott Meleg Méltóság Menetet. A felvonulást az elmúlt években is Andrássy úton tartották, a rendőrség idén forgalmi okokra hivatkozva nem engedélyezte a menetet. A hatóság a felvonulás helyett - ahogy fogalmaztak - álló rendezvényt javasolt a Városligetnél, az 56-osok terén.

Lévai Katalin MSZP-s európai parlamenti képviselő csütörtökön szintén közleményben tiltakozott a határozat ellen, szerint elfogadhatatlan a rendőrség döntése. Lévai Katalin úgy vélte, hogy az elutasítás indoklása nem állta meg a helyét. "Hetekig lehetett lacikonyhás és mozgóvécés happeninget rendezni az ország háza előtt, több száz rendőr védelmezi a homofób Magyar Gárda fellépéseit, miközben képtelenek megvédeni egy békés felvonulás résztvevőit" - írta a képviselő.

Bodnár Zsolt, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese csütörtökön rögtönzött sajtótájékoztatón számolt be a rendezvénnyel kapcsolatos fejleményekről. Közölte, hogy a BRFK felülvizsgálja első döntését, és új tárgyalásokat folytatnak a szervező Szivárvány Misszió Alapítvánnyal. A rendezvényt a közlekedés aránytalan akadályozása miatt utasították el kedden. Korábban a rendőrség a Pesti alsó Rakpart - Margitsziget útvonalat ajánlotta, vagy álló rendezvény megtartását az 56-osok terén, de a szervezők ezt nem fogadták el.

A rendőrség az eredeti kérelmet elutasította, de az új tárgyalások eredményeként az is előfordulhat, hogy mégis az eredeti útvonalon lesz a felvonulás az Andrássy úton - viszont nem teljes, hanem időszakos útlezárásokkal. A rendőrség 1000-1200 felvonulóra számítana, ám egy esetleges ellendemonstrációra is felkészülne.

Egyelőre nem tudni, mikor lesz végeredménye a tárgyalásoknak.

Demszky kiáll a melegfelvonulás mellett

Demszky Gábor főpolgármester szerint nem akadályozná a forgalmat a július 5-ére tervezett fővárosi melegfelvonulás, ezért abban bízik, hogy a rendőrség végül hozzájárul a megtartásához.

A főpolgármester szerint a melegfelvonulás - "jóllehet sokak érzékenységét sérti" - több ezer embernek ad alkalmat arra, hogy nyilvánosan kifejezze meggyőződését, és küzdjön a melegek esélyegyenlőségéért. Emellett meglátása szerint ki kell állni, különösen a jelenlegi helyzetben, amikor Budapest utcáin is "egyre gyakoribbak a kisebbségek ellen uszító, gyűlöletkeltő" megmozdulások, amelyek "sajnos bőven kapnak muníciót a szélsőségre kacsintgató jobboldali pártoktól".

Leszögezte, hogy Budapest nemet mond az agresszív szélsőségeseknek. Jelezte azt is, hogy szándékában áll személyesen is részt venni az eseményen, hogy nyomatékot adjon a meggyőződésének: Budapest szabad és toleráns város, ahol valamennyi kisebbség bátran vállalhatja identitását.

Az Amnesty International szerint aggályosak a rendőrség indokai

Az Amnesty International emlékeztet, hogy a korábbi években is az Andrássy úton tartották a melegfelvonulást, ráadásul hasonló útlezárásokra más rendezvények miatt is volt már példa. A szervezet szerint emiatt nem lehetne korlátozni a felvonuláson résztvevők gyülekezési jogát. Leszögezik, hogy a békés célú gyülekezés alapvető emberi jog, amelyet az Alkotmány mellett több egyezmény is rögzít.

Olvasóink írták

82 hozzászólás
 • 82. Állampolgár 2008. június 17. 14:39
  „http://index.hu/velemeny/jegyzet/080613jaksit/”
 • 81. pfui buik 2008. június 16. 16:56
  „Látom nem érted nem az a baj , hogy valaki buzi vagy sem hanem arról van szó hogy ne az utcán vonulgassanak. Ami pedig a rasszizmust illeti :nem az a baj ha valaki zsidó vagy cigány hanem az hogy ezek a lények képtelenek arra hogy a társadalommal együtt éljenek vonatkozik ez legfőbb képen a romákra. Amúgy ha nem tudnád a Magyarok jó kapcsolatokkal rendelkeztek a III Birodalomhoz ráadásul fegyver társak voltunk így tehát nem hinném , hogy velünk lettek volna elfoglalva. Amit pedig a buzi gyerek nevelést illeti nem hinném , hogy az e-fajta célt ami ön magában is beteg elképzelés úgy lehetne elérni ha Budapesten a seggüket riszálják illetve ott vonulgatnak...és most még szépen fogalmaztam.
  Na meg nem hinném hogy az árva gyerekeknek köcsög apucikra van szükségük nem beszélve arról ha már a sok marha annyira sajnálta a pénz az itt Győrben felépített emlékműre akkor erre a majom parádéra most miért nem sajnálja ugyanis a rendörség itt sem ingyen biztosítja a tereket.Vagy???
  Összefoglalva semmi értelmeset nem tudtál nekem írni arra hogy a buziknak miért kell jogot adni arra hogy vonuljanak, gyereket neveljenek.
  Gyűlölni pedig csak azt lehet aki tett is érte ja és a Magyar gyűlölet is GYŰLÖLET!!!!!!”
 • 80. Állampolgár 2008. június 16. 15:39
  „Hitler ténykedése Magyarországnak is milyen jót tett, igaz? Azért pusztulna ki a világ, mert ha mindenki ilyen erőszakos lenne, éa mindenki gyűlölné a másikat akármiért, előbb utóbb a legkisebb különbség miatt is ki lehetne írtani bárkit. Arról nem is beszélve, hogy bárki lenne a vezér, mindig lenne egy lázadó a saját hordájából is, aki ellene fordulna. Szerintem ha egy ember parancsol a többinek, abból nem sül ki semmi jó. A meleg "barátaim" viszont ha megtehetnék felnevelhetnék azokat az elhagyott gyerekeket, akiket az állam nevel jelenleg. Tény, hogy két apja lenne, de szeretetben nelkedhetne föl. Úgy a társadalom hasznos tagja lenne, így meg ki tudja mi lesz belőle... Ha meg nem tehetnék meg, akkor ellenének kettecskén, akár ellenzitek, akár nem. De legalább boldogok. Ellentétben azokkal a hozzászólókkal, akiknek az a legnagyobb baja, hogy felvonulnak-e a melegek, vagy sem. Annak meg csak örülök, hogy nem éltem abban a korszakban. Neked sem kívánnám, hogy akár egy napot tölts el ott, nem németként.
  És az előző kérdésem:
  "- Mondja meg őszintén, ..., hogy mit választana maga, ha megkérdeznék magától, hogy mi akar lenni: Tomoceuszkakatiti vagy Gyugyu...?"”
 • 79. pfui buzik 2008. június 16. 15:01
  „Kedves Állampolgár ha már ilyen jól idézel miért nem térsz ki a saját mondataidra. Jól van bevallom picit hevesen reagáltam de akkor sem hagy nyugodni az a tény , hogy itt véded a buzikat. Az utolsó mondatodra kitérve kipusztulna a világ? Mi az istentől pusztulna ki a világ???Talán a buzi barátaid tudnak szaporodni? Kérlek magyarázzad be nekünk , hogy Pisti gyereket szül Ádámnak de ha ezt megteszed esküszöm kitüntetlek!!
  Ha esetleg nem tudnád Hitler felemelte Németországot újra építette és rendbe rakta. Nem is voltak ott buzi felvonulások. Rend és fegyelem volt ami neked biztos nem jön be. Nem kell itt most majd fellázadni , hogy ő milyen gonosz volt mert "gázkamrába" rakta barátaidat mert ez nem érdekel senkit. Amúgy sem értem , hogy ennyi marha mint pl Te mi alapján ítélik el azt a korszakot. Nem éltél benne és azon kívül , hogy holodrámáztok mást nem is tudtok róla.”
 • 78. Állampolgár 2008. június 16. 14:16
  „Ne idegeskedj, nyugi van. Mondtam, hogy csak magadat járatod le. "takarodnál el dolgozni és nem a net előtt terjesztenéd a baromságaidat. Ha meg utálod az országot akkor húzzál el a picsába hiányozni nem fogsz senkinek.
  Én meg azt utálom , hogy ide jössz a fórumra magyarázol leszólsz és letámadsz másokat"
  Ezt magadró írtad gondolom. Mert rád ugyanúgy vonatkozik.
  Szóval ezzel nem jut előre az ország. Ennyit tudsz. Ocsmányul beszélni. Gratulálok. Ha ez ez übermensch, legyen tiétek avilág. 1 hónapot nem adnék, és kipusztulna az emberiség.”
 • 77. pfui buzik( kedvedért , hogy megismerjél 2008. június 16. 13:44
  „Itt aki kettőnk között idióta az csak is te lehetsz ki a szar fenyegetett meg téged mi? Okoskodsz itt jobbra balra azt hiszed mert most kiállsz itt a buzik mellet akkora nagy arc vagy? Honnan a picsából veszed azt hogy én haszontalan vagyok ismersz te engem?
  Na igen és kit vertek volna szét Németországban mondjad már légyszíves?
  Amúgy ne hasonlítsad már össze Hitlert a buzikkal mert kibaszottul nem egy libában játszanak. Kirekesztett a te jó kurva anyád mert én aztán nem vagyok azt sem tudod , hogy én mivel foglalkozom de azért itt ugatsz. Nem akarlak megsérteni úgyhogy hanyagolom veled kapcsolatban a témát. A nődnek biztos fasza van a lába között mert hogy ekkora barom mellet csak buzi lehet az is biztos.
  Meg nekem itt ne fajtázzál te ocsmány görény mert éppen az ilyen faszfejek miatt tart itt Magyarország ahol van. Ahelyett hogy itt véded a buzikat takarodnál el dolgozni és nem a net előtt terjesztenéd a baromságaidat. Ha meg utálod az országot akkor húzzál el a picsába hiányozni nem fogsz senkinek.
  Én meg azt utálom , hogy ide jössz a fórumra magyarázol leszólsz és letámadsz másokat pl: nácizol de amikor látsz egyet az utcán akkor befogod a pofád és elmész. Hogyan veszed akkor most itt a bátorságot , hogy nekem magyarázzál ilyenekkel mint te és liberális társaiddal nincsen mit beszélni ti így mi úgy.
  Max álompolgár vagy de nem Állampolgár.”
 • 76. Állampolgár 2008. június 16. 13:08
  „1. Nem vagyok meleg, nekem is van barátnőm, képzeld el. Csak gyűlölöm az olyan idióta rasszistákat, mint te.
  2. Attól, hogy a nők iránt vonzódsz, még egy senki maradsz, mert a haza számára haszontalan vagy. Azt gondoltam valami jobbat fogsz mondani, de ez nem tökéletesség, hanem ÁTLAGOSSÁG.
  3. Hogy ki néz le kit, arról vitázhatnánk napokig.
  4. Ezt utálom ebben az országban... A 70-es hozzászólásért Németországban már összevertek volna téged a rendőrök.
  5. Demokrácia van. Ha te emlegetheted hitlert, felvonulhatnak a melegek is.
  6. Te is kirekesztett vagy, mert a szkinhedek, nácik, hungaristák (nevezd ahogy akarod), ugyanolyan szubkultúra, mint a queer kultúra. R-go minkettő eltér a kulturális normáktól, tehát valamilyen szinten kirekesztett.
  7. Fenyegetőzés, és ocsmány beszéd helyett írhatnál valami komoly, kulturált választ is, mert így csak a magad fajtát járatod le, mert ezek szerint ész nuku.”
 • 75. pfui buzik 2008. június 16. 12:19
  „72. hozzászólás Állampolgár 2008.06.16 01:39

  70.-es: kiváncsi lennék, miben nyilvánul meg a tökéletességed... Talán sikerült átmenni az érettségin? Ááááá... Ennél te fiatalabb vagy. Áhá, idén csak 1 tárgyból kell pótvizsgázni! Micsoda tökély! Vagy átfirkáltad a törikönyvben a vöröscsillagot??? Emberek! Ez egy NEMZETI HŐS! :-P

  Hát talán csak annyiba te kis buzi hogy nem dugdosnak hátulról seggbe na meg abba hogy a nők iránt vonzódom. De nem tudom , hogy mi a fasznak üzengetsz nekem na meg azt sem tudom hogy miért nézel le mikor 2 közül nem én vagyok a kirekesztett. De ha akkora buzi vagy akkor szívesen össze futhatunk aztán meglátjuk , hogy kinek mit üzengetsz a neten keresztül.
  Na benne vagy?”
 • 74. Állampolgár 2008. június 16. 09:31
  „Á-á. Lehet alacsonyabbrendűen viselkedni is, ami nem azt jelenti, hogy az iis vagy, csak úgy viselkedsz. Mocskolódsz, gyűlölködsz... Valaki itt állati ösztönöket emlegetett a melegek kapcsán. A gyilkolás nem az? Pedig hitler emlegetése erre enged következtetni... Az gyilkolás ösztöne nem talán bűn? Szerintem sokkal rosszabb, mint ha valaki meleg. Azzal nem árt senkinek. Tényleg... A ti Tomoceusztakaktitik lennétek, vagy Gyugyuk?”
 • 73. Gratulálok! 2008. június 16. 09:24
  „És igazam volt!!! Homonak lenni tényleg felsőbbrendű, mert hát a hajrahomokosok nevű hozzászóló is "lealacsonyodik" a szegény elvakult heterók szintjére, miután egyértelműen megbizonyosodhattunk kommentjeiből, hogy ő is egy buzi. Még a végén a hozzászólások miatt kiegyenesednek a hajlamai.Persze.Homokos kutyából se lessz szalonna...
  Ezzel én végeztem.”
 • 72. Állampolgár 2008. június 16. 01:39
  „70.-es: kiváncsi lennék, miben nyilvánul meg a tökéletességed... Talán sikerült átmenni az érettségin? Ááááá... Ennél te fiatalabb vagy. Áhá, idén csak 1 tárgyból kell pótvizsgázni! Micsoda tökély! Vagy átfirkáltad a törikönyvben a vöröscsillagot??? Emberek! Ez egy NEMZETI HŐS! :-P”
 • 71. hajramelegek 2008. június 15. 19:39
  „Tenyleg kivanom az itt levo sok sotetnek, hogy BUZI legyen a gyereke. Vegre megtudna milyen az, amikor a sajat verebol lett buzi, kocsog fiat kell kitagadnia, eluldoznie. Gondolom nem tenne ezt joszivvel, de annyira sotet az agya, hogy inkabb megcsinalna. Na meg hat mit szolnanak hozza a szomszedok, ugyebar?!!! Elkepeszto mennyi buta ember van ebben az orszagban. Tenyleg azert tart itt ez az orszag. Es en is milyen hulye vagyok, hogy megprobaltam leereszkedni kozetek erre a szintre, hogy vitazzak olyan emberekkel, akik ugy gondolkodnak, mint a kozepkorban. Szerintem ti meg hisztek a boszorkanyokban is.”
 • 70. pfui buzik 2008. június 15. 18:59
  „Na látod te is belátod , hogy mi TÖKÉLETESEK vagyunk!Remélem , most már a te agyadba is sikerült bele verni hogy te és buzi társaid csak gusztustalan lények vagytok akiket ki kell nyírni.
  De ha ennyire büszke vagy arra hogy köcsög vagy akkor rakjad ki a tetves ruhádra a rózsaszín háromszöget. De majd egyszer úgyis kötelező lesz.
  Eljön az idő a háromszög újra a melleden , nem fogsz parádézni kint a tereken, gusztustalan életedből nekünk már elég SOHA ne felejtsd el Adolf Hitler nevét!!!!”
 • 69. NemNem 2008. június 15. 17:27
  „"hajramelegek": NEM modern dolog buzinak lenni! Szal ne primitívezz le senkit, mert azt hiszed, ez normális! Volt már egy hsz, ahol említették az evolúciót, én nem akarom mégegyszer.Ajánlom olvasd el, mert buzikám azzal még te sem tudsz vitatkozni.A gyenge, "seggbe kuki"-s majd csak kipusztul egyszer. De most ez a divat.Te csak "seggbe kukizz" a gyerekeddel, ha neked ez normális. Én meg ilyen hülye maradok, hogy ezzel nem értek egyet.”
 • 68. Kolompér 2008. június 15. 16:55
  „Nem szabad bántani a betegeket!”
 • 67. hajramelegek 2008. június 15. 13:20
  „63/hetero es 64/nemnem. Ti tenyleg ennyire korlatoltak vagytok, vagy csak csinaljatok az agyatokat? Azt hiszitek, hogy neveles kerdese az, hogy valaki meleg? Azt hiszitek, hogy a media nyomja az emberekbe? Szerintetek ha en allandoan nyomatom nektek, hogy seggbe kuki, akkor egy ido utan megtortok es csinaljatok?! Ti nem vagytok normalisak! Gondolkodjatok mar, meg ha nehez is. A media azert foglalkozik vele, hogy az ilyen sotet bunkok, mint ti, tudjanak rola, hogy leteznek koztunk ilyen emberek is, mert stucc politika azt hinni, hogy csak olyan "tokeletesek" vannak mint ti. Ez a forum is egy media es en ebbol peldaul most azt tudtam meg, hogy tenyleg leteznek ennyire primitiv emberek.”
 • 66. tricse 2008. június 15. 12:25
  „ja és még valami

  nézz meg egy újságosstandot,kapcsold be a tévét,menj ki az utcára és mindenhol a heterókat látod,hogy hirdetik a szexualitásukat!

  már bocsi,de annyi elvakultan gyűlölködő,primitív ember van itt a fórumon is,hogy elkeserítő!”
 • 65. tricse 2008. június 15. 12:22
  „már bocsi,de a taigetoszra kicsi újszülötteket tettek ki akiket életképtelennek nyilvánítottak a méreteik és életfunkcióhiányuk miatt

  nehogymá te megmond egy csecsemőről,hogy homoszexuális!”
 • 64. NemNem 2008. június 15. 11:29
  „"hajramelegek" te biztos örülnél neki, ha buzi fiad lenne, mert akkor együtt buzulhatnátok. Mert gondolom te is egy köcsög buzi lehetsz. Érdekes módon amíg nem volt média,és az emberek tisztességesebben éltek, akkor szinte alig voltak buzik.Nehogy azt mondjátok,hogy ez már nem divatból van!!!”
 • 63. Hetero 2008. június 15. 08:33
  „Nem is mi vonulgatunk gusztustalanul Budapesten, nem mi vonaglunk hányingerkeltő szerelésekben. Ne kívánd, hogy akárkinek is meleg gyereke legyen, hátha esetleg visszaüt rád! Tudod a legritkább esetben lesz valaki homokos, ha megfelelő családi környezetben nevelkedik, megfelelő szülői támogatást kap. Kitaszítottak vagytok, azok is maradtok. Nem hirdetnetek meg lázadoznotok kéne. A négy fal között azt csinálsz, amit akarsz, na de hogy az utcán vonulgassatok, meg itt hisztériázzatok, követelőzzetek. Mit képzeltek mostmár magatokról. Fogjátok be a pofátokat, senki sem kíváncsi a buzulásotokra. Négy fal között a helyetek.”
82 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már több ezren választották az alternatív gázszolgáltatást

Június 1-jén ténylegesen is elindult Magyarországon az alternatív gázszolgáltatás, eddig 6500… Tovább olvasom