Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Feng shui a lakásban

Lássuk, mire kell figyelnünk a lakás egyes helyiségeiben, ha a feng shui alapelvei szerint szeretnénk berendezni!

Nappali

A nappali bútoraink elhelyezkedése a ház valamennyi lakójának életére kihat. Különösen emberi kapcsolatainkat befolyásolják. A megfelelő elrendezés egyik szabálya, hogy egyetlen szék se legyen háttal a nappali bejáratának. A székek ne álljanak túl közel az asztalhoz vagy egymáshoz. Mindenképpen kerüljük el, hogy az ajtó valamelyik bútorra nyíljon, ugyanis így a szobába belépő chi akadályba ütközne. Ezért jó, ha ajtónk üres térre néz.
Az emberek hajlamosak a bútorokat a szoba falaival párhuzamosan felállítani, de ha nem toljuk be őket a sarokba, hanem átlósan helyezzük el, meghitt sarkokhoz jutunk, ahova például szobanövényeket állíthatunk. Ezek nemcsak lekerekítik, barátságosabbá teszik a szobát, de felélénkíthetik a sarkokban megrekedt chit is. A szoba berendezésénél törekedjünk az egyszerűségre, hogy a chi egyenletesen áramolhasson.

Hálószoba

Ideális esetben ez a helyiség az öröm, az egészség vagy az emberi kapcsolatok területére esik. A hálószoba berendezésénél figyelnünk kell arra, hogy az ágy ne legyen közvetlenül az ajtóval szemben. Ennek oka az a kínai hagyomány, amely szerint a halottat mindig lábbal előre viszik ki a szobából, így nem szabad, hogy a lábunk egyenesen az ajtó fleé nézzen. Ideális esetben az ágy úgy áll, hogy belőle hamarabb látjuk meg a szobába belépőt, mint ő minket. A hálószobának világosnak és felesleges tárgyaktól mentesnek kell lennie, hogy amíg alszunk, a chi szabadon áramolva felfrissíthessen minket. A hálószobát véletlenül se használjuk dolgozószobának!

Konyha

Optimális esetben a konyha a barátok vagy az öröm területére esik. Tegyük el azokat az elektromos eszközöket, amelyeket nem használunk, hiszen ezek nagyon erősen hatnak a környezetre. A kínaiak nem használnak túl sok pozitív, hangulatjavító elemet a konyhában, mivel úgy tartják, hogy az ételek, a gőz mozgása, az edények csörgése, a munkafelületek egyenes vonalai egyébként is megteszik a hatásukat.

Fürdőszoba

A fürdőszoba legyen a lehető legmelegebb és legtisztább. A feng shui szabályai szerint szerencsétlen dolog a WC-t közvetlenül az ajtóval szembe tenni, mivel a keleti népek számára az intimitás fontos és szent dolog. A WC teteje mindig legyen lecsukva! A fény pozitív hatása a fürdőszobában különösen jól érvényesül; használjunk például gyertyákat a megfelelő hangulat megteremtésére. Amennyiben a fürdőszobának van ablaka, szobanövények elhelyezésével is javíthatunk a helyiség berendezésén. A fürdőszobai tükröt ne tegyük sem ablak elé, se túl magasra vagy alacsonyra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsarut játszik a magyar machó

Rékasi Károly megint belecsöppent egy sorozatba. Szerencséjére. No és a mi szerencsénkre.… Tovább olvasom