Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Fenyegették a bírót, így elmaradt a Magyar Gárda tárgyalása

Elmarad a Magyar Gárda feloszlatására indított per hétfőre kitűzött újabb tárgyalási napja, mert az ügy bírája névtelen fenyegetéseket kapott.
A Fővárosi Bíróság szerdai tájékoztatása szerint a szeptember 1-re halasztott tárgyalás elmarad, mert az ügy bírája névtelen fenyegetéseket kapott telefonon. A bíró elfogultságot jelentett be. A Polgári Kollégium vezetője intézkedett új bíró kijelöléséről. A következő tárgyalás határnapját a bíróság hivatalból tűzi ki.

A tárgyalás elmaradása nem okoz elhúzódást a peres eljárásban, ugyanis az elutasított beavatkozási kérelmek miatt a beavatkozni szándékozók fellebbezést nyújtottak be a bírósághoz. Fellebbezési kérelmüket a Fővárosi Bíróság szerdán terjesztette fel a Fővárosi Ítélőtáblához. A per csak az ítélőtábla döntése után folytatható.

A gárdaügy utolsó tárgyalási napján, június végén, szeptember 1-re halasztották a pert. Ugyanis a felperesi és az alperesi oldalon is többen jelezték, hogy részt vennének a Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület feloszlatására kezdeményezett eljárásban. Közülük a bíróság háromnak, a Magyarországi Kisebbségek Pártjának, a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének és egy nyugalmazott mérnöknek engedélyezte a perbe való beavatkozást.

Az ügyészség által kezdeményezett polgári perben már korábban csatlakozott a felperesi oldalhoz a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és az Országos Cigány Önkormányzat. A felperesi oldalt ők és a Magyarországi Kisebbségek Pártja, illetve a Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete erősíti. Az alperesi oldalon pedig Reiner Péter nyugalmazott mérnök kapott lehetőséget a beavatkozásra. A többiek beavatkozási kérelmét - közöttük Mónus Áron, az Új Demokratikus Koalíció, a Jobbik, a Túlélés '98, az '56-osok Világszövetsége, illetve a Magyar Antifasiszták és Ellenállók Szövetsége beavatkozási kérelmét - a bíróság elutasította.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. walaki 2008. augusztus 28. 12:34
  „T. hajdúffy!

  Egy tény. Én nem a barikad.hu- ról szerzem az infókat. Egyébbként sincs birkám és nem is becézném, ha lenne, akkor sem. Vannak erre megfelelő emberek. Gondolok a csorda szellemére. Ott is egy másik birka megy elöl, a többi utána. Esetleg a szamár.”
 • 43. golonmeir 2008. augusztus 28. 09:44
  „Kedves Londoni! Magyarországon a ruandaihoz hasonló helyzet kezd kialakulni. Ugye a művelt nyugat - a kib@ottan jól hangzó elveivel - hasonlóképpen asszisztálná végig 1 millió ember pusztulását, mint Ruandában tette. Tudja, nekem meg ettől van rossz közérzetem, a nyugat marha nagy dumáitól. Az EU bénaságára a Jugoszláviai eseményeknél jobb példa nincs. És érdekes módon a halálbüntetéses, meg fene tudja még milyen USA tudott ott rendet (úgyahogy) tenni, míg a hollandok végigasszisztálták 5000 szrebrenicai rab lemészárlását.”
 • 42. szkíta 2008. augusztus 28. 09:38
  „Leszarom,hogy Londonból ez hogy látszik,én itt élek,nekem mindennapi negatív tapasztalataim vannak a tücskökkel.Ja és az angolokat,hányszor próbálták kiírtani a történelem folyamán?Minket:tatár,török,osztrák,orosz..stb.Angliát hányszor darabolták fel,úgy,hogy az angolok harmada ellenséges országok területére került,ahol megpróbálják kiírtani,beolvasztani,szolgasorba taszítani? Folytassam?Kicsit tanulmányozni kéne a történelmet.”
 • 41. haramia 2008. augusztus 28. 09:33
  „Csak hogy egyértelmű legyen, a bírónőt nem a gárdaszimpatizánsoknak volt oka megfenyegetni.
  http://barikad.hu/node/17483”
 • 40. 751510 2008. augusztus 28. 08:20
  „Ha megnézzük, hogy a bíróság kik beavatkozási kérelmét utasította el, akkor ki is az "elfogult"???”
 • 39. Prehistoric 2008. augusztus 28. 07:36
  „Azért Londonból sok minden másképp látszik... Egyébként megkérnélek, keress már az előző hozzászólásomban egyetlen rasszista szót vagy legalább szótagot...”
 • 38. londoni 2008. augusztus 28. 05:26
  „Igaz meg csak 3 eve elek kulfoldon, de eppen eleg ahhoz, hogy lassam, hogyan latnak bennunket kulfoldon. Teljesen maskepp latom magunkat innen, mint mikor otthon voltam. A magyarok nem olyan tokeletesek, mint amilyennek gondoljak magukat. Iszonyat sok rossz tulajdonsaguk van; allandoan irigyek masokra, mindig masokat hibaztatnak mindenert, folyton kell lenni valaki ellensegnek (ciganyok, buzik, zsidok, romanok, szerbek stb.), nem szeretik az idegeneket na es rengeteget panaszkodnak. Pl. ha a mediterran Szeged Karasz utcajan nincsennek teraszok akkor az a baj, ha pegid vannak, akkor az ott lakok panaszkodnak a hangoskodasert. A magyaroknak soha semmi nem jo. Iszony energiakat olunk bele ezekbe a negativ gondolatokba, ahelyet, hogy ezen valtoztatnank es mas fontosabb dolgokkal lennenk elfoglalva. A magyar a magyart sem szereti, a hatarontuli magyarok is eloszor egy partba tomorultek, aztan ott is szakadas tortent, aztan a fene tudja mar, hogy hany magyar part van mar a hatarokon tul is. Jelenleg egy garda van, de szerintem hamarosan ott is szakadas lesz es lesz tobb is, ilyenek vagyunk. Es a legnevetsegesebb, hogy mindig minden pozitiv hangzasu fogalmak moge bujva tesszuk meg az osszes negativ cselekedetunket, olyan mint hagyomany orzes, magyarsag, hit, vallas, emberseg, emberiesseg es meg sorolhatnam. Ameddig ezen nem valtoztatunk, addig nem lesz semmi valtozas, barmennyire is akarja mindenki.”
 • 37. londoni 2008. augusztus 28. 04:54
  „En Londonban elek es itt a legnagyobb kisebbseg az indiaiak, millios nagysagrenddel. Pont indiai negyedben lakom, tehat van tapasztalatom veluk kapcsolatban. Igazabol csak talalgatasok vannak a ciganyok eredetevel kapcsolatban, leginkabb Indiabol szarmaztatjak oket, de azt is csak azert gondoljak, mert rajuk hasonlitanak a legjobban kulsoleg. De ez sem igaz teljesen, mert azert megsem hasonlitanak annyira rajuk, na de mindegy. A viselkedesuk es a magatartasuk meg foleg nem hasonlo, tisztesseges, szorgalmas, becsuletes emberek az indiaiak es rendkivul vallasosak, igy en nem gondolnam, hogy India a ciganyok oshazaja. Ha a ciganyok megis Indiabol szarmaznak, akkor az, hogy miert olyanok a ciganyok amilyenek, azert csakis a tarsadalom a felelos. Angliaban joval konnyebb a megelhetes mindenkinek, mint otthon, a vilagon az egyik legerosebb szocialis halo itt mukodik. Itt semilyen kisebbsegnek nem kell felnie gardatol es hatosagtol es semilyen mas tarsadalmi csoporttol. Mindenkinek adott az esely es a segitseg az egyenjogusaghoz. Ehhez eros allami es anyagi segitsegre van szukseg es torvenyek adottak itt. De ez az egesz mind keves ahhoz, ha a tarsadalom nem segit ebben a munkaban. Szerintem az, hogy ma Magyarorszagon garda kell, es hogy ennyire felerosodtek a rasszista elvek, az allamon tul a tarsadalomnak is nagy a felelossege. Bar mar tul vagyok rajta, de az elejen szenvedtem tole, voltak rasszista gondolataim, amik azota sokat javultak. Itt olyan szigoru torvenyek vannak, hogy a rasszizmus barmilyen formajat szigoruan buntetik es nagyon komolyan veszik. A hozzaszolasokrol pedig annyit, hogy bar tagadjak a magyar gardat istenitok, hogy gyulolkodoek lennenek, de az irasaik csak ugy frocsognek a rasszizmustol.”
 • 36. Lacas 2008. augusztus 28. 00:25
  „Nagyon sokaknak fogalmuk sincs mi,kik állnak a dolgok mögött.Természetesen legnagyobb részt a médiából tudhatunk meg dolgokról.De valyon igazat mond minden média? Nincs manipulálva? Egyáltalán mindig a leglényegesebb dolgokat közli?Van értéke a mondandójának? Ezeken senki nem gondolkodik.
  Nézik bárgyún a mai kultúra csúcspontjait a Győzike/Mónika showt,a szappanoperák isten tudja hanyadik részét és az olyan trendi adókat ahol még egy időjárásjelentő is sztár,ahol a legfontosabb információ és szenzáció,hogy Anikó hanyadjára és mekkorára szabatta éppen a mellét,vagy melyik luxus üdülőhelyen nyaralt éppen valamelyik "sztár".Ezek propagálják belénk és gyermekeinkbe a multikulturizmust(magyarul mindenféle bevándorlóval legyünk toleránsak és szeressük őket,forditva persze nem kell hogy igy legyen,de hát nézzük el nekik),a homokosokat,drogosokat és mindent,ami csak rombolhatja az emberi méltóságot.Ebből csinálnak trendet,követendő példát.A valódi értékekről megfeledkezünk,akik próbálnak emberek maradni,azokat a sok agymosott (szerencsére egyre kevesebb) lehurrogja,kezdeményezéseiket,épitő jellegű munkájukat,tetteiket alaptalan és buta kijelentésekkel háritja el egy csöppet sem gondolkozván.Hosszú lenne leirni az igazságot,azt keresse meg mindenki magának,de egy cikket és egy videót mindenképpen érdemes megnézni.Megtudhatjuk miért is tenyésztik és védik annyira a cigányokat és mindenféle bevándorlót illetve milyen erők munkálkodnak a háttérben:
  http://szentkoronaradio.com/kulfold/2008_08_02_jack-corn-del-afrikai-helyzetjelentes-a-2010-es-labdarugo-vb-helyszinerol-2008-au
  http://video.google.com/videoplay?docid=6132500997336473908”
 • 35. egyre több magyar embernek nyílik fel a szeme... 2008. augusztus 27. 22:30
  „...és tüntetés meg főváros-szétverés helyett inkább elhúz dolgozni vagy tanulni.”
 • 34. honda 2008. augusztus 27. 22:08
  „33-nak:ugye most erősen csodálkozol te és a te fajtád,hogy az erősen balos hírportálon a magunkfajták egyre többen lesznek,ebbe jobb,ha beletörődsz,egyre több magyar embernek nyílik fel a szeme..”
 • 33. akutyafáját 2008. augusztus 27. 21:10
  „Ez igen ! Már felhívást,hírdetést is lehet közzétenni e fórumokon !
  A moderátorok most alszanak,vagy udvarolnak ?”
 • 32. trainman 2008. augusztus 27. 20:37
  „FIGYELEM!!!
  KÉRLEK KÜLDD TOVÁBB ANNYI ISMERŐSNEK, AMENNYINEK LEHET!!!

  (a Delmagyar.hu nem hirdetőfelület, moderálva - a szerk.)”
 • 31. itti 2008. augusztus 27. 20:34
  „a Magyar Gárda megalakulását a nemzetünk álltal szeretettel,tesvéreink segítésével befogadott más nációk testvéreink elen elkövetett büncselekményei(olaszliszka stb) által és a hatóság tehetetlensége-semmitevése gerjesztette azt a folymatot,ami ide vezetett..”
 • 30. brave 2008. augusztus 27. 20:01
  „joy?! kit terrorizált már a gárda te szerencsétlen?!a cigók esetleg!!sok az agyhalott még mindíg!”
 • 29. hajdúffy 2008. augusztus 27. 17:36
  „http://barikad.hu/node/16110

  Sőt még a becsületes cigányoknak sincs félnivalója, sőt!!, nyilván walaki erről sem tud. A szemének azért hisz, ugye???? Nézze meg a képeket!”
 • 28. lilik 2008. augusztus 27. 17:31
  „17-es! Ha becsületesen és tisztességesen élnél, nem agymosottan, nem kellene félned a gárdától és semmi más szervezettől. A kutyaólat neked és anyádnak ajánlom!”
 • 27. hajdúffy 2008. augusztus 27. 17:18
  „http://barikad.hu/node/16838 / nézze meg az előzményeket is, bár legegyszerűbb a struccpolitika, bár a struccok nem szoktak eldicsekedni a tájékozatlanságukkal.

  Egyébként walaki, ha a történelem ismétli önmagát, akkor inkább a ruandai példán gondolkodjon el, mert ahhoz közelebb kezdünk sodródni, mint a wiemari Németországhoz.”
 • 26. hajdúffy 2008. augusztus 27. 17:08
  „Walaki, Ön miből tájékozódik??? Nem szégyenli hihetetlen tájékozatlanságát?? Tudja mit, Ön reménytelen! Ne hivatkozzon a történelemre, de ha a polgárőrséget hozza elő, kiknek a képét verték be feldöhödöttek, mert a kriptán karcolásokat találtak? Mi is történt a falugyűlésen?? Tudja mit, ezt az egyet kikeresem magának.”
 • 25. walaki 2008. augusztus 27. 16:30
  „Félelmetes!
  Sok honfitársunk nem lát tovább az orránál. Kit védett már meg a MG? Csinálták a felvonulásaikat, hőzöngtek a gyűléseiken, aki mást mondott, annak neki mentek verbálisan. Mondjon valaki egy esetet, amikor bűnözőt fogtak vagy megvédtek bárkit is!
  A történelemből okulni kell! Ilyen eszmék és csoportok már jelentek meg és mi lett a vége? Az árpádsávos zászlóval nincs gond, addig, amig nem használják fel sanada célokhoz.
  Ha össze hasonlítjuk őket pl. a Polgárőrséggel, akkor bohócok gittegylete. Azok legalább már tettek valamit az asztalra.
  Ez volt az én véleményem.”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

18 ezerrel lettünk kevesebben az első félévben

Az év első hat hónapjában 2,5 százalékkal többen születtek Magyarországon, mint az előző év azonos… Tovább olvasom