Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Fidesz-győzelmet jósolnak az MSZP szavazói is

Nőtt a két párt közötti különbség, az SZDSZ 1 százalékon, az MDF ugyanakkor 3 százalékon áll. A kérdezettek 63 százaléka ítéli meg negatívan a kormány tevékenységét, és 60 százaléka az ellenzékét.
Némiképp növekedett az MDF támogatottsága, az SZDSZ azonban nem tudott elmozdulni az egy százalékról. A válaszadók többsége egy most vasárnapi országgyűlési választáson Fidesz győzelmet jósolna. A Fidesz és az MSZP között nőtt a különbség - derült ki a Századvég és a Forsense legfrissebb politikai témájú közvélemény-kutatásából.

A Fideszre a múlt hónapban a megkérdezettek 25 százaléka szavazott volna, ez a szám most 27 százalékra nőtt, az MSZP támogatottsága nem változott, jelenleg is 17 százalékon áll, a két nagy párt között tehát nőtt a különbség. Az összes megkérdezett körében az SZDSZ egy százalékon áll, az MDF a korábbiaknál valamivel jobban szerepelt mint korábban: a válaszadók 3 százaléka szavazna a pártra.

A kutatásban azt is vizsgálták, hogy mely pártra nem szavaznának semmiképp válaszadók. Az MSZP a leginkább elutasított párt, a megkérdezettek 40 százaléka biztosan nem adná rá voksát. A Fideszt (27%) az SZDSZ is megelőzi elutasítás tekintetében (31%), de a parlamenti pártok mindegyikének emelkedett az elutasítottsága május óta. A kérdezettek 63 százaléka negatívan ítéli meg a kormány tevékenységét, de 60 százaléka az ellenzékét is. A válaszadók harmada egyik oldallal sem elégedett.

A megkérdezettek fele úgy véli, hogy a környezetükben többen vannak olyanok, akik kormányváltást akarnak, ez a kormányváltó hangulat érzékelésének enyhe gyengülését jelenti az augusztusban mért 56 százalékhoz viszonyítva. Ezzel együtt szeptember végén is csupán minden ötödik megkérdezett érzi úgy, hogy környezetében a kormány maradását akarók vannak többségben - áll a Századvég és a Forsense csütörtöki közleményében.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. klj_54 2008. október 08. 19:24
  „Csak Kovács László elhíresült mondását idézném:
  "A fidesz közvéleménykutatást szeret nyerni, mi pedig választást!"
  Én bizony a baloldalnak drukkolok,de NEM Gyurcsánynak.

  Nem mellesleg, havi fizetésem a tét:
  Megszavazzák a költségvetést a szabadmadarak. Ha nem, akkor csak mint látogató (kisérettel !) mehetnek be a Parlamentbe! Ezt ők is tudják:)”
 • 22. Előrehozott parlamenti választásokat! 2008. szeptember 28. 15:21
  „Mondjunk nemet a hazug politikára, a kisebbségi kormányzásra!”
 • 21. Írástudatlan. 2008. szeptember 27. 10:22
  „Hajrá ÚJPEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 20. tuffi 2008. szeptember 26. 19:29
  „Újhelyi a sas nem tudom most mit szól főnöke bejelentésén, hogy a béka seggén vannak lent. Nagyon gyorsan peregnek az idők és minden kutya ütőnek számot kell adni eddigi tetteiért.
  Kis kommunista sasnak nem olyan éles a szeme mint amilyen csipás ehhez mit szól , ez nem menza jegy ez a valóság.”
 • 19. beautiful dreamer 2008. szeptember 26. 10:33
  „l véleménynek kiegészítésül: Javítom magamat: atrocitás /1 t-vel/. Látod. ellentétben veletek, önkritikám is van.”
 • 18. beautiful dreamer 2008. szeptember 26. 10:22
  „Kedves 1 vélemény! Fogalmam sincs, honnan vetted, hogy én az ököljog híve vagyok, mert erre a hozzászólásaimban /abban a kevésben/ még csak célzást sem tettem. Mindössze arra próbáltam szíves figyelmeteket felhívni, hogy ha már írásra adja az ember a fejét, próbálja gondolatait tisztességesen összeszedni és lehetőleg helyesírási hiba nélkül rögzíteni. Kár ezen tovább vitatkoznunk, és ha emiatt te sértve érzed magad, ezennel megkövetlek /ha neked ez elégtétel/. Kívánom neked, hogy az igazságérzeted majd akkor is ilyen jól működjön, amikor a MÁSIK oldalon is hasonló attrocitást követnek el, amire egyébként volt is már példa /nem is egyszer/! Üdvözlettel:beautiful dreamer”
 • 17. FFFF 2008. szeptember 25. 21:56
  „Engem meg se kérdeztek ezek a szégyentelennek.”
 • 16. 1 vélemény 2008. szeptember 25. 21:36
  „Szóval te is azt az elvet vallod kedves 15 ,mint Magyar A. a megyei közgy.elnökasszonya.Üsd,vágd,nem apád.Az erőszak,ököljog majd mindent megold,úgy olvasom ki a soraidból.
  Nem gondolod,te vagy akinek el kellene gondolkodni,hogy erőszak,erőszakot szül,és ebből most van bőven,hiszen most is csak ez a témád.Úgy veszem észre,neked vannak elvbarátaid,le sem tagadhatnád hova tartozol.Képzeld,én nem csak olvasok,hallok,látok,hanem emlékezem is !Közben,nem vagyok senki elvtársa,bár szerinted,aki nem ért veled egyet,az csakis korlátolt lehet.Holott te vagy az, a szűk látóköröddel. Különben én neked,v.mi nyugtató szépirodalmat javasolnák,ahol nem ütik egymást az emberek.”
 • 15. beautiful dreamer 2008. szeptember 25. 20:56
  „Kedves 14-es! Nem a rossz helyesírással van itt baj, hanem a korlátolt balos nézeteitekkel. Javaslom neked és elvbarátaitoknak, hogy a marxizmus szenilizmus helyett olvassátok inkább PUTYINT/13-as/. P.s.:Remélem nem tőled fogják gyerekeid megtanulni a magyar nyelvtant!”
 • 14. 1 vélemény 2008. szeptember 25. 20:09
  „11 !
  Egy helyesírási hiba,ne nevettes !A balosok szerényebbek.Nézd a másik oldalt !Pofozkodik nő létére ! " ly " kész.Ettől még senki nem ijedt meg,nem került a földre, személyiségét sem sérti senkinek !
  Még annyit : 1 hibával még senkire sem mondjuk,hogy rossz helyesíró ! Hajrá fórum ! j vagy ly-os nem számít ! Ennyi nekünk is megengedett.
  FIDESZ, akkor MSzP kedves 11 ! / 8-as nicked /”
 • 13. putyin 2008. szeptember 25. 20:07
  „Véget kell vetni a Gyurcsányi ámokfutásnak és elszámoltatni kell őket
  számoltatni. És minden politikus kapja meg a megérdemelt jutalmát
  50.év szigorított börtön.”
 • 12. karamazov 2008. szeptember 25. 19:59
  „Én a FIDESZT sem tartom megfelelőnek az ország irányításához, de még mindég jobb mint ez a csürhe SZOCIKBÓL álló banda, akik semmitől sem riadnak vissza. Tele a van PÁRT bűnözőkkel akikről már köztudott, hogy elkövették azt amivel vádolják.
  Ezek nem mások mint tolvaj banda akiknek így vagy úgy felelniük kell
  hiszen üres még a csillag börtön életfogytiglanos cella.”
 • 11. beautiful dreamer 2008. szeptember 25. 19:43
  „9-es,te tényleg nagyon jó kötekedő vagy,7-est meg azért figyelmeztettem,nehogy egyesek azt gondolják: minden balos ilyen rossz helyesíró. Ne járassa már le az elvbarátait!”
 • 10. @2 2008. szeptember 25. 19:27
  „Ti nem unjátok már az egészet?Mert én már unom nagyon ezt az acsarkodást ami a politikában zajlik.”
 • 9. akutyafáját 2008. szeptember 25. 18:08
  „...Jóslásokban sosem hittem....
  kártyát nem vettetnek ?
  9-es,nagyon jó kötekedő,megfigyelő vagy.....csak ennyi hibánk legyen !”
 • 8. beautiful dreamer 2008. szeptember 25. 17:59
  „Egy átlag! Javítok: csuklyások /ly-nal/ . Először a saját helyesírásodat bíráld, utána bírálhatod a FIDESZT is, meg a szocialistákat is!”
 • 7. egy átlag 2008. szeptember 25. 17:22
  „A JÓ ISTEN mentse meg kis hazánkat a fidesz-től és a jobbiktól!
  Remélem megvilágosodnak még az elmék a szavazásig!
  Nem kell már ide arogancia, kábítás, pofonokat osztó elnökök! Randalírozó ,félelmet keltő csukjások! Azt szeretném látni hogyan lapátolnak vagy építik a metrót, csinálják az útakat! Segítik a rászorulókat! Erre tessék az energiát fordítani!!!!!!!!!!!!!!”
 • 6. magda 2008. szeptember 25. 16:51
  „Csatlakozom hozzád, IRGALMAS /Magdolna/.”
 • 5. irgalmas 2008. szeptember 25. 16:48
  „Isten legyen irgalmas hozzád, Magyarország!”
 • 4. LukSzusz 2008. szeptember 25. 16:03
  „Isten véled édes Piroskám!Elvtársak,ha ezt elbukjátok,soha többé nem kerültök hatalomra,húzzatok bele,támasszátok fel Horn Gyulát,alias:Pufajkás Gyuszi,híjjátok haza Gatyás Lacit,alias:Kovács Lacit,majd elpárzik Lendvai Botox Ildikóval.Hajrá.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légpuskával lőttek egy kisfiúra

Súlyosan megsérült egy hároméves kisfiú, akire a család szomszédja lőtt rá egy légpuskával szerdán,… Tovább olvasom