Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Fidesz-SZDSZ koalíció a fővárosi közgyűlésben?

Demszky Gábor főpolgármester ajánlata a Fidesznek arra, jelöljenek főpolgármester-helyettest, ha ez megvalósul, nyilvánvalóan azt jelenti, hogy a város vezetését ezentúl hivatalosan is a Fidesz és az SZDSZ fogja ellátni koalícióban - mondta Steiner Pál, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján.
Szerinte Demszky Gábor szombaton nem mondott igazat, nem igaz, hogy nem egyeztettek a fővárosi cégek átláthatóságát növelő intézkedésekről szóló javaslataikról. "Olyannyira nem igaz, hogy személyesen állapodtam meg a főpolgármesterrel az ideiglenes bizottság felállításában, ő pedig személyesen vállalta azt a kötelezettséget, hogy az SZDSZ ezt megszavazza" - mondta.

Kijelentette: az sem igaz, hogy az igazgatóságok és felügyelőbizottságok hatásköréről nem tárgyaltak a koalíciós egyeztető tanács ülésén.

Szerinte nyilvánvaló, hogy a többi előterjesztésükről is tudott a főpolgármester. A szocialista frakció nevében a következő közgyűlésen ezért Steiner Pál ismét előterjeszti javaslataikat, és a felügyelőbizottságokból és igazgatóságokból visszahívják a tagjaikat. Ennek célja, hogy mandátumarányosan olyan szakembereket jelölnek, akik megfelelnek a Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettes indítványában foglalt feltételeknek, amelyeket az SZDSZ és a Fidesz nem támogatott. Demszky Gábor állítása, miszerint meglepte, hogy az MSZP felmondta a fővárosi koalíciót, "egyszerűen csak színjáték", és a szabad demokrata főpolgármester már teljesen a Fidesz "gondnoksága alá került" - közölte Steiner Pál.

Horváth Csaba a sajtóértekezleten hangsúlyozta, a városban rendnek kell lennie, "nem lehet, hogy a Fidesz és az SZDSZ alkalmi koalíciójával el lehessen kerülni átfogó vizsgálatokat". Azért tette a javaslatát, mert több olyan gyanú merült fel, amelyek miatt átfogó vizsgálatra van szükség.

Horváth Csaba azt javasolta: legyen minden ötmillió forint feletti szerződés nyilvános, az irányító és ellenőrző testületekben szakértők vegyenek részt, át kell tekinteni az irányítás és ellenőrzés problémáit, és javaslatot kell tenni azok megoldására. Szerinte a legérzékenyebb pontot az átláthatóság jelentette, amelyből ők nem hajlandóak engedni, mégha ennek a koalíció felbomlása is az ára.

Kérdésre válaszolva Steiner Pál azt mondta: "agyrémnek" tartja Répássy Róbert Fidesz frakcióvezető-helyettes javaslatát, miszerint rendkívüli eljárás keretében már hétfőn elfogadhatnák azt a törvényjavaslatot, amelyet a Fidesz azért nyújtott be, hogy mihamarabb feloszlathassák a Fővárosi Közgyűlést. Szerinte a budapestiek négy évre adták ezt a mandátumot, amelyet nekik kötelességük kitölteni.

Olvasóink írták

 • 7. KovácsPistike 2009. október 18. 23:23
  „A faterom azt mondta, hogy "Demszkynek már befellegzett! A hugyos körtét is elfogadná, ha felajánlanák neki!"

  Demokrácia=demokraták+erkölcs
  A demokraták nem összekeverendők a szdsz tagokkal!”
 • 6. comet 2009. október 18. 22:41
  „"a budapestiek négy évre adták ezt a mandátumot, amelyet nekik kötelességük kitölteni. "- az MSZP-s Steiner Pál szerint. Steiner Pál nem tudja, hogy ha valamilyen feladatot nem képesek normálisan ellátni, akkor kötelesek lemondani. Ha ezt az alapvető dolgot értenék akkor már évekkel ezelőtt elhúztak volna, esélyt adva az országnak és pártjuknak is a talpraállásra. Inkább mindkettőt tönkretették. Ennyi eszük van.”
 • 5. Kami45 2009. október 18. 21:32
  „A szocik kenik a szart!!!!”
 • 4. valakiiii 2009. október 18. 20:54
  „http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=139976”
 • 3. Logaritmus 2009. október 18. 20:45
  „Nagyban mernék fogadni, hogy az SZDSZ így vagy úgy de Orbán kormányába is bekerül...”
 • 2. joy 2009. október 18. 19:37
  „Mindent a hatalomért, még szövetséget az ördöggek is.”
 • 1. tintasbarns 2009. október 18. 19:28
  „Steiner elfelejtette bevenni a kavintonját valóban 4 évre szól a mandátum ,de csak akkor ha becsülettel kiszolgálják. Nem arról kell szólnia a 4 évnek hogyan tudnak minél többet lopni mert ezt csinálják az MSZP képviselők. Kádár János 40 évje alatt nem loptak ennyit mint most a kommunisták e pár év alatt.
  De majd csak eljőn az az idő amikor a gatyájukat is elvesszük azoktól akik meglopták a népet a nemzetett
  és utánna halál rájuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ketten bennégtek egy házban - Lehet, hogy emberölés?

Ketten meghaltak a Tolna megyei Várongon, amikor leégett egy családi ház, a rendőrség nem zárja ki,… Tovább olvasom