Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Fidesz: 2009 nehezebb év lesz az ideinél is

A Fidesz szerint ellentmond az eredetileg kitűzött céloknak a kormány által pénteken elfogadott adótervezet, az ugyanis érdemben nem csökkenti az adókat, nem segíti a gazdasági növekedést és nem könnyít a lakosság terhein sem.
Varga Mihály, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, úgy látják, a 2009-es év az áremelkedések miatt nehezebb lesz, mint a 2008-as.

Az adótervezet nyilvánosságra hozásával újabb kormányzati trükk lepleződött le az ellenzéki politikus szerint. Hiába ígért ugyanis a kormány nagyarányú adócsökkentést, a tervezet semmilyen olyan áttörést nem tartalmaz, ami a magyar gazdaságot növekedési pályára tudná állítani. Nem tartalmaz kitörési pontokat a beruházások mozgásterének növekedése érdekében és összességében alkalmatlan arra, hogy a Magyarország előtt álló kihívásokra választ adjon.

Varga Mihály szerint a tervezett adómódosítások nem csökkentik a munkanélküliség szintjét, sőt, az akár növekedhet is 2009-ben és a jövedéki adó tervezett növelésével paradox módon a fekete gazdasági is növekedhet, holott ezzel ellentétes célokat tűzött ki a kormány. A dohánytermékek és az alkohol esetében ugyanis, ha itthon növekszik a járulék, az nem fogja visszaszorítani az Ukrajnából, Romániából, és Szlovéniából érkező olcsóbb áruk csempészését. A Fidesz véleménye szerint a kormány tervei nem alkalmasak arra, hogy csökkentsék a lakosság terheit, sőt, a villamos energia, a gáz, és az élelmiszerárak növekedése miatt még nehezebb év vár az emberekre, mint az idei.

A Robin Hood-adót továbbra is alkalmatlannak tartja a legnagyobb ellenzéki párt a lakosság fűtési terheinek csökkentésére, a szolgáltatók ugyanis a tőlük beszedett extra terheket átterhelik majd a lakosságra, így lényegében az ő kiadásaik nőnek majd. Példaként Varga Mihály a bankadót említette, ami esetében a PSZÁF már az első félévben megállapította, hogy ezt az extra kiadást különböző rejtett költségek emelésével az ügyfelekkel fizettették meg a pénzintézetek. A Fidesz szerint továbbra is a távhő ÁFÁ-jának csökkentése jelenthet megoldást a növekvő fűtési kiadásokra. Éppen ezért az ezzel kapcsolatos törvényjavaslatukat ismét beterjesztik majd az Országgyűlés elé, remélve, hogy még ősszel az ehhez szükséges támogatást a szocialisták is megadják.

Olvasóink írták

 • 20. goromba 2008. szeptember 23. 11:31
  „Fityiszorbánozzál joy, rólad beszéltem. Egyébként Gyurcsány egyszer sem határolódott el a kannibalizmustól. A ti logikátok szerint, átvert kommancsok, ha nem is kannibál, de támogatja azt. Gyurcsány a kannibálok támogatója!!!! Ennyire sötétek vagytok, és észre sem veszitek.”
 • 19. mamacska 2008. szeptember 23. 08:06
  „"Az adótervezet nyilvánosságra hozásával újabb kormányzati trükk lepleződött le az ellenzéki politikus szerint."
  Szerintem csak arról lehet szó, hogy egy kedvezőbb adótörvényt, a 2010-es választások előtt, nem akarja megszavazni az ellenzék. Maguk alatt vágnák a fát!”
 • 18. homer 2008. szeptember 22. 22:24
  „Ezt nyilatkozta még alíg néhány napja ez a kitűnő bátor jellemes ember:"Gyurcsány Ferenc lemond, ha a parlament nem fogadja el az adótörvényeket, illetve a költségvetést. Ezt ő maga mondta délelőtt az MR1 Kossuth Rádiónak, miután közzétette elképzeléseit az adó- és járulékcsökkentésről. Új elképzelésként arról is beszélt, hogy emelnék a dohány és alkoholtermékek jövedéki adóját."(Itt olvasható a dm-ben, feljebb!)
  Ezek után persz nem merte megszavaztatni a parlamenttel saját programját..
  Ki is ragaszkodik görcsösen a hatalomhoz????
  Hányás!”
 • 17. joy 2008. szeptember 22. 20:23
  „Csupán annyival lesz nehezebb a jövő év, amennyivel a fityisznek sikerül még rosszabbá tenni utcai vandál csürhéivel, fejlesztések megtorpedózásával, mocskos mancsokkal.”
 • 16. macilaci 2008. szeptember 22. 20:02
  „Kedves ""goromba" Azt írja ,hogy:""címben szereplő Fidesz szóra mennek, mint a legyek""
  Erről jut eszembe egy régi történet:Egy szegény ember meglátja a kereszten szenvedő Jézust és megpróbálja elhessegetni a sebeiről a legyeket.Rászól az Úr:Ne hajsd el őket,mert helyettük még éhesebbek jünnek.Azok is el voltak már zavarva egyszer,de akkor nagyon megjött az étvágyuk.Már nagyon éhesek...
  Namost! Nem kívánok hasonló stílusban válaszolni !Az Ön által ""legyeknek"" nevezettek jó része nem vadászik arra a bizonyos anyagcsere végtermékre....
  Egyebekben:Jó lenne a pártbrosúrán kívül mást is olvasni és felmondani a nagyérdemű előtt!
  Pl:
  1,http://nol.hu/cikk/507380/
  Fideszes szinergia
  Drágán vett telek és "vérprofi" menedzserek Kiskunhalason
  2,http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/nem_temetik_a_magyar_gazdasagot/2071295/
  Nem temetik a magyar gazdaságot
  Ez utóbbiak valamivel hitelesebbek ,mint Önök és a vezíreik !”
 • 15. csak 4év 2008. szeptember 22. 19:17
  „18 éve van Magyaországon demokrácia. Ebből 4 évet volt hatalmon a Fidesz!!!!!! 14 évet más kormány!!!!
  Ne a Fidesz legyen már minden szar okozója emberek!!!!!
  Látom itt bejött a Nyakó féle ellenségkép!”
 • 14. goromba 2008. szeptember 22. 18:39
  „Érdekes azért ez a hozzáállás. Elvileg ez a téma bonyolultabb, mint a gázos. Mégis az összes kommancs itt tépi a száját, nem ott. Valószínű, hogy a címben szereplő Fidesz szóra mennek, mint a legyek, egyetlen értelmes hozzászólásra sem képesek, csak fröcsögnek össze-vissza. Kommancsok! Menjetek a gázos oldalra, mert ott a fletótokat már akasztják!”
 • 13. tora 2008. szeptember 22. 18:27
  „Fáncsi néni! Tudod-e, hogy 2002-ben a maastrichti követelmények alapján a gazdaságunk jobban állt, mint ma, mikor a Fletó komád lopja szét az állami vagyont a segédeivel? Lásd a minap a tatai edzőtábor vezetőjét, ma meg a Benedek Fülöpét. Odavalók mind, főnököstül, a siralomházba!”
 • 12. tisztahiszti 2008. szeptember 22. 18:01
  „Hát az biztos pláne ha hatalomra kerülnek. Én azt gondolom , hogy amíg a sok törő zúzó katonái harci tetteit meghálálja a becsülete embernek fitying se jut!”
 • 11. macilaci 2008. szeptember 22. 17:52
  „magda 2008.09.22. 15:09

  4-estől kérdezném: Miért paradox módon? Inkább teljesen természetes, hogy ha emelik a jövedéki adót, felerősödik a "fekete gazdaság", hiszen nő a becsempészett cigarettamennyiség. /Magdolna/.
  Következetlen a Fidesz
  Khmmm, ha jól emlékszem éppen 1998-2002 között emelték meg a jövedéki adókat 3-4x-es mértékűre és tették egységárassá a dohánytermékeket az adójegy bevezetésével együtt.

  Én csak annyit tennék hozzá,hogy nagyon hasonlít az anno "saccolás" az inflációval.....A többlet az egy helyre ment..Innen is,onnan is....”
 • 10. rongybaba 2008. szeptember 22. 16:35
  „Azt a 4-5 szavazatot, ami esetleg hiányzik a szocialistáknak az adótörvényekhez és a jövő évi költségvetés elfogadtatásához,azt ők -így vagy úgy- simán biztosítani fogják.”
 • 9. beautiful dreamer 2008. szeptember 22. 16:18
  „Akármilyen kormány is jön, közép- és alsószinten minden marad a régiben, és még jó,ha csak minden marad a régiben és nem romlik lényegesen az életszínvonal. Egyébként az a véleményem, hogy amíg az ellenzék ennyire megosztott, addig Gyurcsány/ék/nak nincs mitől tartaniuk.”
 • 8. fáncsi 2008. szeptember 22. 15:53
  „Jajj,már megint a Fidesz!Szegény Varga,mi lesz vele jövőre?Már meg is sajnáltam szerencsétlent.Bezzeg ha rajtuk múlna!!!Akkora fellendülésbe kerülne az ország,hogy nem győznénk csodálkozni./AZ Ő ZSEBÜKÖN/”
 • 7. kisguci 2008. szeptember 22. 15:46
  „Jövőre rosszabb lesz annak aki nem éri meg a jövő évet! Annak is rossz lesz aki meghal! Meg tudnék még baromságokat írni! Az egész világban válság van és mi akik már a nyeretlen kétéveseknél többet láttunk pontosan tudjuk ezek a folyamatok nem állnak meg a határoknál. Tehát nekünk ez nem új. Azonban már azt volna jó hallani mi segítünk abban, hogy kisebb rossz legyen! No, ezt nem fogják a fiúk mondani sohasem! És ez itt a baj!”
 • 6. beautiful dreamer 2008. szeptember 22. 15:42
  „...hát ez tényleg nem paradox. Paradoxon az lenne, ha a jöv.adó csökkenésével nőne a fekete gazdaság. Néha már tényleg a FIDESZ is összevissza halandzsázik.”
 • 5. magda 2008. szeptember 22. 15:09
  „4-estől kérdezném: Miért paradox módon? Inkább teljesen természetes, hogy ha emelik a jövedéki adót, felerősödik a "fekete gazdaság", hiszen nő a becsempészett cigarettamennyiség. /Magdolna/.”
 • 4. Következetlen a Fidesz 2008. szeptember 22. 13:57
  „"a jövedéki adó tervezett növelésével paradox módon a fekete gazdasági is növekedhet" - mondja a Fidesz.

  Khmmm, ha jól emlékszem éppen 1998-2002 között emelték meg a jövedéki adókat 3-4x-es mértékűre és tették egységárassá a dohánytermékeket az adójegy bevezetésével együtt.

  Az akkor jó volt, most ez meg nem? Annyira össze-vissza kavar a Fidesz, hogy a vak is látja mennyire következetlenek.”
 • 3. Írástudatlan. 2008. szeptember 22. 13:03
  „Már megint csak az acsarkodás az árnyék ellenzék részéről! Kézenfogható dólgot ők sem tudnak felmutatni!Ugyan úgy lopnának ők is ha hatalomra kerűlnének mint a gyílkos Szocialisták!Ezen a helyzeten csak mi a kisemberek tudnánk változtatni ha bátrak lennénk!Mert bizony ez a rendszer csak legyílkol bennőnket!De hát ha tűrjük????????????????????????????????????????????????”
 • 2. Kjo 2008. szeptember 22. 12:34
  „Ők már csak tudják. Teletömött zsebbel heccelik a lakosságot. Csak, lassan lelepleződnek. Akkor lesz igazán ne mulass. A dakota fehár lovon húzhat a francba.”
 • 1. Horton 2008. szeptember 22. 12:30
  „Csak egy költői kérdésem volna:
  Mikor lesz könnyebb?????
  Érdekes, hogy ezt a süket dumát, minden évben elejtik, csak épp, ez az év elején szokott aktuális lenni.
  Ha már idén szeptemberben tudják mi lesz jövőre, akkor azt nyugodtan megszorozhatjuk 3-mal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zárt ruházat védelmet biztosít a kullancsok ellen?

Magyarország - Az idei forró nyár különösen nagy figyelmet kapott, pláne a kullancsok által… Tovább olvasom