Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Fidesz: a 2006-os rendőrterror a baloldal lelkén szárad

"Akiknek kilőtték a szemét, vagy akiket egy éjszakán át meztelenül térdeltettek a gyűjtőfogház udvarán, nem úgy gondolják, ahogy az Európa Tanács, hogy semmiféle visszaélés nem történt" - hangsúlyozta Hoppál Péter.
A baloldal lelkén száradnak a 2006. őszi események - mondta a Fidesz szóvivője szombaton Pécsett sajtótájékoztatón.

Hoppál Péter újságírói kérdésre az Európa Tanács azon döntésére reagált, amellyel a napokban leszavazta a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás által benyújtott javaslatot. Ebben a politikus azt kérte, hogy a közgyűlés mondja ki: 2002 és 2010 között emberi jogi válsághelyzet volt Magyarországon, a 2006. őszi rendőrterror súlyos következményekkel járt, és elfogadhatatlan, hogy nem történt meg az elkövetők, köztük a korábbi miniszterelnök felelősségre vonása.

"Akiknek kilőtték a szemét, vagy akiket egy éjszakán át meztelenül térdeltettek a gyűjtőfogház udvarán, nem úgy gondolják, ahogy az Európa Tanács, hogy semmiféle visszaélés nem történt" - hangsúlyozta Hoppál Péter. Hozzátette: a 2006-os események egyértelműen a baloldal lelkén száradnak.

A politikus szavai szerint "Gyurcsányék, Bajnaiék, ha kellett, a rendőrterror eszközeihez nyúltak, vagy a maffiával ültek le egy asztalhoz egyeztetni a választások elcsalásáról. A módszerekben nem válogattak, és ma is azt látjuk: képesek erőszakos cselekedetekért az utcára menni és bárkivel szövetkezni."

Hoppál Péter örömének adott hangot, hogy az Európa Tanács nem indított megfigyelési eljárást Magyarországgal szemben, mert úgy találta: az országban érett demokrácia van, a demokratikus intézmények jól működnek.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. kapás 2013. június 30. 19:50
  „Érdekes, hogy a Fidesz a mai napig ártatlan, békés tüntetőknek állítja be a kövekkel, botokkal, T34-es harckocsival felszerelkezett tüntetőket, akik kocsikat gyújtottak fel, törtek, zúztak. Ezek után nehéz elhinni, hogy a 2006-os tüntetést nem a Fidesz agent provokateur-jei vezették. Lejáratták a rendőrséget. Reméálem, ha Viktort valaki megtámadja akkor is így intéuzkedenek. "Jaj, Tisztelet Bűnöző Úr, ne haragudjon, hogy megszólítom, de nem tenné le a fegyvert? Nem? Akkor akarja, hogy segítsek?”
 • 24. belaba 2013. június 30. 10:25
  „Az a szomorú helyzet, hogy a lakosság kb. 50 %-a szerint most ugyanúgy lenne létjogosultsága egy 2006-hoz hasonló kormányellenes megmozdulásnak, csak éppen ellentétes szereposztással.
  "Azok", akkor meg voltak győződve a saját igazukról, "ezek", most hasonlóképpen.
  Persze, lehetne igazságot keresni, hogy ki kezdte, milyen eszközökkel, de ez mindig csak féligazság lenne, hiszen a másik fél pontosan ellentétesen látná.
  A cél, a hatalom megszerzése és megtartása, bármilyen eszközzel (ezt mondjuk eddig a fityisz bizonyította, de majd jövőre...)
  Mi viszont, a lakosság egyik és másik 50%-a pedig folyamatosan egyre sza.....l élünk, "azok" ott fent pedig eszköznek használnak bennünket.
  A jelek szerint jól csinálják.”
 • 23. tg1983 2013. június 30. 10:24
  „Ja persze: "elmútnyóccév".

  Miközben Orbán a barátai közt osztogatja a magyar földet és traffikmaffia-hálózatot nyit a szemünk előtt.
  Az egyik oldalon rezsit csökkentenek, míg a másik oldalon a dupláját szedik be!?

  Ezekről kell beszélni!”
 • 22. é-home 2013. június 30. 09:16
  „Az akkori "békés tüntetők" törtek, zúztak, autókat gyújtottak fel, utcaköveket szedtek fel,azokkal dobálóztak, a TV székházat megtámadták. Ezekért a "békés" tettekért senkit nem is ítéltek el. Akkor miért az ezeket megfékezni akaró rendőröket kell piszkálni, elítélni?
  Az akkori "békés" tüntetők jobboldali vezére ma a megyei önkormányzat képviselője, mert ezzel a tettével kiérdemelte?
  Próbálna ma valaki hasonló tetteket pártunkkal és kormányunkkal szemben véghezvinni, a rendőrség most még kevésbé hagyná a rendzavarást, sokkal keményebb lenne a megtorlás.”
 • 21. panelnyugger 2013. június 30. 06:35
  „A baloldal lelkén szárad de a szervezőket a fidess kitüntette, vagy kapott minimum egy trafikot!”
 • 20. X_Y 2013. június 30. 06:34
  „Ha a "békés fideszes tüntetők" ezt Németországban csinálják, akkor a jó magaviseletűek kb. most szabadulnának a börtönből.
  Ha ugyanezt az USA-ban teszik, akkor sok élete végéig ülne - illetve kapott volna 150 évet, amiből 120 év múlva szabadulhat feltételesen..

  A választások elcsalásáról meg csak ne beszéljen az aki külföldi bérszavazókat akar bevetni a hatalma bebetonozásához (ahogy a nemzet kórboncnoka mondta 2006-ban)

  A mostani kormány nem ül egy asztalhoz a maffiával:a tagjait kinevezi miniszternek.”
 • 19. picipest 2013. június 30. 06:31
  „Budapest szétverése, lángoló autók, randalírozó, kockaköveket dobáló huligánok, tönkretett nemzeti ünnepek, szétvert tévészékház, felhergelt emberek : ez mind a fidesz és a jobbik lelkén szárad kedves Hoppál úr. Úgy tűnik önök is képesek voltak erőszakos cselekedetekért bárkivel összefogni és utcára menni..A Fidesz mutyimaffia pedig 3 éve folyamatosan dolgozik, szóval kár másra mutogatni drága Hoppál..”
 • 18. csmano 2013. június 30. 06:26
  „Nyilván nem állnak ki, hogy bocsi mi tüzeltük fel a csőcseléket, ezért gyújtogatott és rombolt, ehhez gerinc is kellene.”
 • 17. csonakos 2013. június 30. 05:23
  „http://www.stop.hu/belfold/veresre-verni-a-kormany-ellen-tuntetoket-a-fidesz-szerint-normalis/1158346/
  "Véresre verni a kormány ellen tüntetőket: a Fidesz szerint normális"
  Vajon, melyik állítása igaz most a FIDESZ-nek?”
 • 16. Lehiggadt 2013. június 29. 22:43
  „"13. kormoska 2013.06.29. 20:13"
  T. Kormoska!
  Nem értelek! Te nem egy - egészen véletlenül - a T-37-esbe is beleillő akkumulátorral szoktál sétálni békés hétvégi délutánjaidon?... (Mert én sem...)
  Kik a felbujtók? A napnál is világosabb, amikor egy volt (i)gazságügyminiszter, akit közben betuszkoltak az Alkotmánybíróságba - nyilván hálából - előterjesztése alapján mindazon vétkeseket felmentették (nehogy a felbujtók személyéről dumáljanak!!!), akiket CSAK rendőrök vallomása alapján büntettek (volna) meg? Nesze neked jogerős ítélet! Akkor ezentúl a közúton is azt lehet csinálni, amit akarok, ha csak rendőr látja? Ez a jogállam?
  No, ez Hoppá (l) Péter? Boldog névnapot neki...”
 • 15. papsajt 2013. június 29. 21:32
  „nagyrészt most is azok az emberek dolgoznak a rendőrségen,mint 2006ban”
 • 14. Bosada 2013. június 29. 20:56
  „"Törökországban szabad választásokon alapuló, demokratikus politika működik, annak minden előnyével és minden problémájával egyetemben - mondta Orbán Viktor. Hangsúlyozta: Magyarország szövetségesének tekinti Törökországot politikai és katonapolitikai értelemben egyaránt, hiszen mindkét állam NATO-tag.

  A miniszterelnök közölte: a magyar kabinet sok sikert kíván Törökország kormányának ahhoz, hogy stabilizálja a helyzetet, és folytathassa azt a munkát, amelyet megindított, és amellyel Törökország Európa egyik legsikeresebb országává válhat."

  Ennyit a Fidesz szemforgató erkölcsiségéről. Ja még annyit, hogy Törökországban eddig 4 civil halottja és 8000 sebesültje van a "demokrácia" rendőség általi védelmének.”
 • 13. kormoska 2013. június 29. 20:13
  „A Tv székháznál felgyújtották a műsorvezetők autóit(Baló György,Forró Tamás)+egy rendőrautót is...., az ilyenek térdeljenek csak jó sokáig,meg nyeljék a könnygázt!
  Révész képviselő úr is odament magát mutogatni,csodálkozik hogy kapott egy kis gumibotot?
  És az öreg baka a tankkal? Az hogyan lett működőképes?
  Egy alapvetően békésnek indult tüntetést alakítottak át fosztogató-anarchista-rongáló tömeggé azzal hogy a focihuligánokat is odacsőditették.
  Mindenki tudja,hogy ki állt e mögött,elárulom a párt neve F-fel kezdődik!
  Amikor a Tv székház aulájában a rendőrök parancsnoka"letette a fegyvert",elkeseredtem.Én személy szerint egészen mást kiáltottam volna az odaszorult állománynak:Tüzelésre készülj!”
 • 12. Logaritmus 2013. június 29. 19:48
  „A felgyújtott autók, megvert rendőrök, ellopott tank, betört kirakatok, fosztogatások kinek a lelkén szárad?”
 • 11. Zotya100 2013. június 29. 19:37
  „"...az országban érett demokrácia van, a demokratikus intézmények jól működnek." -- Ennek leírásához igen vastag bőr kell! És van!!!!”
 • 10. DMagóg 2013. június 29. 19:15
  „"Fidesz: a 2006-os rendőrterror a baloldal lelkén szárad"
  A felbujtás kinek lelkén szárad?”
 • 9. norad 2013. június 29. 19:14
  „Ha jól emlékszem, a tv székháznál a tüntetők verték a rendőröket, és nem fordítva.”
 • 8. történész 2013. június 29. 17:22
  „Talán ideje volna vizsgálni ami nyílt titok..ki heccelte fel a tömeget,ki biztatta őket,hogy verjék a rendőröket, és egyáltalán ma sokkal nehezebb az élet ,több a baj és érdekes szinte csendes az utca...”
 • 7. csinompalkó 2013. június 29. 17:01
  „A politikus szavai szerint "Gyurcsányék, Bajnaiék, ha kellett, a rendőrterror eszközeihez nyúltak, vagy a maffiával ültek le egy asztalhoz egyeztetni a választások elcsalásáról."

  Akkor a fidesz egy gigantikus csalás eredményeként győzött?

  " A módszerekben nem válogattak, és ma is azt látjuk: képesek erőszakos cselekedetekért az utcára menni és bárkivel szövetkezni."
  Oszt mi volt a legutóbbi erőszakos cselekedet a zuccán? Amikor a nyugdíjas házaspár megtámadta az állástalan Lexusos tanácsadót? Amúgy csak nem feltünt a baloldal holdudvarában Kaya Ibrahim meg Josip Tot?”
 • 6. balihoho 2013. június 29. 16:49
  „...Meg a randalírozó szélsőség lelkén!!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér Pannonhalmán: fontos a polgárőrség, a rendőrség és az önkormányzatok együttműködése

Pintér Sándor Pannonhalmán bejelentette, a polgárőrség még az idén kerékpárokat kap. Tovább olvasom