Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

Fidesz: a MeH-nek is dolgozott Mesterházy Ernő?

A Fidesz azt tudakolja a kancelláriaminisztertől, hogy a BKV-ügyben őrizetbe vett Mesterházy Ernő milyen feladatokat látott el a Miniszterelnöki Hivatalban (MeH).
Koszorús László, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön írásbeli kérdéssel fordult Molnár Csaba kancelláriaminiszterhez, mert a Magyar Rádió tudósítása szerint Mesterházy Ernő főpolgármesteri főtanácsadó a Miniszterelnöki Hivatalban is tanácsadóként tevékenykedett.

Az MTI-hez eljutatott dokumentumban Koszorús László azt írja: Mesterházy Ernő még Szilvásy György volt kancelláriaminiszter felkérésére lett a MeH és a főváros közös projektjeinek előkészítője.

A fideszes politikus ezért arról kér tájékoztatást, hogy Mesterházy Ernő milyen feladatokat látott el a Miniszterelnöki Hivatalban, kivel tartott ott kapcsolatot, és mennyi fizetést kapott mindezért?

Koszorús László szerint az elmúlt napok eseményei egyértelműen bizonyítják: a BKV az utóbbi években MSZP-SZDSZ-es kifizetőhelyként működött.

A rendőrség őrizetbe vette Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor főtanácsadóját is, aki a főpolgármester szerint a kormánnyal való kapcsolattartásért és a kormánnyal közös projektekért felelt - áll a dokumentumban.

Mesterházy Ernőt, a főpolgármesteri főtanácsadót hűtlen kezeléssel gyanúsította meg és őrizetbe vette szerdán a rendőrség. Mesterházy Ernőt azzal gyanúsítják: szándékosan rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek.

Olvasóink írták

 • 1. dodó 2010. február 04. 20:27
  „"Mesterházy Ernő is segédkezett az MDF-SZDSZ-szövetség létrejöttében

  ... Mesterházy Ernő őrizetbe vételével a Városháza egyik legbefolyásosabb személye került rács mögé.
  ... szerdán a BKV-nál történt visszaélések kapcsán őrizetbe vett Mesterházy Ernő, a főpolgármester tanácsadója a Bahia-hálózat révén alapozta meg vagyonát. Demszky Gáborral először 1990-ben, egy koncerten találkozott. Felületes ismeretségük 2000 körül alakult szoros bizalmi viszonnyá, amikor Demszky Gábor megbukott az SZDSZ elnökeként.
  2006-ban már Mesterházy Ernő képviselte a főpolgármestert a budapesti koalíciós tárgyalásokon. Létrehoztak neki egy külön részleget is a Városházán Kormányzati Koordinációs Iroda néven, hogy lobbizzon a kormányzatnál és a pénzügyminisztériumnál budapesti fejlesztések érdekében. A lap forrásai szerint karrierjének felívelését az is segíthette, hogy Gyurcsány Ferenc kancellária-, később titokminisztere, Szilvásy György és közte igen jó kapcsolat alakult ki.
  2006-ban, az önkormányzati ciklus elején a cikk szerint Mesterházy Ernő megegyezett Hagyó Miklós MSZP-s főpolgármester-helyettessel a közműcégek és az azokkal járó fővárosi igazgatósági és felügyelőbizottsági posztok elosztásáról. A döntést e kérdésekről a pusztán egy fős koalíciós többségű közgyűlés helyett a gazdasági bizottság hatáskörébe helyezték át, ahol a koalíciónak már kétharmados többsége volt.
  A Népszabadság szerint Mesterházy ezután az országos politika felé fordult: szerepe volt Retkes Attila SZDSZ-elnökké választásában, sőt, az MDF-SZDSZ választási szövetségének kialakításában is.
  A TV2-nek nyilatkozó Demszky Gábort meglepte Mesterházy Ernő őrizetbe vétele.
  A rendőrség gyanúja szerint Mesterházy Ernő szándékosan bírta rá a BKV vezetőit, hogy, megszegve vagyonkezelési kötelezettségüket, indokolatlan és szükségtelen szolgáltatásokat vegyenek igénybe. Pap Gábor, Mesterházy Ernő ügyvédje a távirati iroda érdeklődésére azonban úgy vélte: maga a gyanúsítás teljes jogi képtelenség, amely ellen védence panasszal élt. A védő álláspontja szerint tisztázták is a gyanúsítás jogi képtelenségét a mintegy négy órán át tartó kihallgatás során."
  (Nápszabadság-InfoRádió)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrkézen a brutális gyilkos

Oroszlányban fogták el azt a férfit, aki a gyanú szerint brutálisan meggyilkolt egy idős férfit… Tovább olvasom