Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Fidesz: a szocialisták kormányzásuk alatt elvették a családi adókedvezményt

Az ellenzéki pártok kormányra kerülve megszüntetnék a családi adókedvezmény rendszerét - mondta Bánki Erik.
A szocialisták kormányon azzal kezdték a működésüket, hogy megszüntették a családi otthonteremtési támogatási rendszert, és devizahitelekbe kergették a magyar háztartásokat. Az ellenzéki pártok kormányra kerülve megszüntetnék a családi adókedvezmény rendszerét - mondta Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke hétfőn Budapesten újságíróknak.

Kijelentette: az ellenzék egyetlen elemét sem támogatta a mostani családtámogatási rendszernek, sőt a DK-s Bauer Tamás azt mondta, ők nem a magyar családokban, hanem a migránsokban látják Magyarország jövőjét. A képviselő megjegyezte azt is, a szocialisták kormányon azzal kezdték a működésüket, hogy megszüntették a családi otthonteremtési támogatási rendszert, és devizahitelekbe kergették a magyar háztartásokat.

A fideszes politikus emlékeztetett, az Orbán-kormány 2011-ben vezette be a családi adókedvezmény rendszerét, és az idei igénybe vehető kedvezmény mértékét is figyelembe véve az adatok azt mutatják, hogy az évek alatt összesen több mint 1,1 millió család 2250 milliárd forintnyi adókedvezményben részesült.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelezettségszegési eljárást kezdeményezett a kormány Ausztria ellen

Kötelezettségszegési eljárást kezdeményezett a kormány Ausztria ellen
Az új osztrák családtámogatási szabályozás miatt fordult a magyar kormány a foglalkoztatásért és… Tovább olvasom