Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Fidesz: Adóemeléseket tartalmaz a 2009-es javaslat

Jól kommunikált csökkentési tervek mellett jól elrejtett emeléseket tartalmaz a pénzügyminisztérium 2009-re tervezett adótörvény-javaslata, amely ugyanolyan, mint az előző éveké.
Akkor egyes adónemek csökkentek, mások emelkedtek, így összességében valós adócsökkenés egyszer sem volt - mondta Mádi Lászlóval tartott közös sajtótájékoztatóján szombaton Budapesten Tállai András, Fideszes országgyűlési képviselő.

Jelen belpolitikai helyzetben nem illő olyan adócsomagot benyújtani, amely biztosan nem szerzi meg a szükséges támogatást, ráadásul olyan, mint az előző éveké. Ha csökkentek is egyes adónemek melléjük emelés került, így valós adócsökkenés végül egyszer sem volt - fogalmazott szombati sajtótájékoztatóján Tállai András, Fideszes országgyűlési képviselő. A politikus szerint a most benyújtott adótörvény-javaslat nem foglalkozik a 140 ezer forintnál kevesebbet keresőkkel, illetve a minimálbérből, vagy az annál is kevesebből élőkkel.

Hátrányosan érinti a munkavállalókat a természetbeni juttatások 11 százalékos megadóztatása is. Az adónak köszönhetően ezeket a munkáltatók valószínűleg csökkentik, ez pedig egyben jövedelemcsökkenést jelent. Tállai András kitért a jövedéki adó emelésére. Szerinte semmi szükség arra, hogy itthon az Európai Unióban elvártnál 10 százalékkal többet fizessenek. Mádi László, a Fidesz országgyűlési képviselője a vállalkozásokat érintő változásokról beszélt. Lesznek olyan vállalkozások, amelyek rosszul járnak a tervezett változásokkal, ráadásul a vállalkozásokra rótt többletterheket végül a munkavállalók fizetik majd meg - fogalmazott. Az adócsökkenés a vállalkozásoknál is csak látszólagos, mert amennyit a különadó eltörlésével nyernek, azt a társasági adó 2 százalékos növelésével el is vesztik - mondta Mádi László, majd hozzátette: a jelenlegi tervezet egy bizonytalan kormány bizonytalan kísérlete a hatalom megtartására. A javaslatnak nincs koncepciója és érdemi változást sem tartalmaz - mondta Mádi László.

Olvasóink írták

 • 15. Civilian 2008. szeptember 14. 10:19
  „Nem érdekel, hogy mit csinál Gyurcsány és az MSZP. A koalíció felbomlott, új választásokra van szükség. A kisebbségi kormányzásra nem kaptak felhatalmazást, se Gyurcsány, se az MSZP, de arra se mait csinálnak. Normális demokráciában ilyenkor oszlatja fel önmagát az országgyűlés!”
 • 14. Prehistoric 2008. szeptember 14. 09:43
  „Realista! Cseszd meg az elemzéseidet! Kb annyira kellene emelni az adókat ebben az elqrt országban, hogy az ilyen szemellenzős balosok se tudjanak megélni. Emeljék még! Aztán, ha nem lesz mit enned neked se, hátha nem elemezgeted a bankok helyzetét, hanem vasvillával mégy a Parlamentbe, hogy elkergesd őket...”
 • 13. Citromka 2008. szeptember 14. 00:07
  „Már mindent tönkretesznek, vagyis tettek, amit csak lehetett... Még mit akarnak? Megölni a magyar embert, a vállalkozókat? Hiszen több a regisztrált munkanélküli és aki már nem regisztrált?... Mikor munkahelyek szűnnek meg, százával küldik el az embereket. Hány bőrt akar még lehúzni gy.f. a magyarokról. Tényleg birka nép... Meddig tűri még ezt a megalázó politikai uralmat, sarcot??? Nem lázítani akarok, de ne nézze az embereket hülyének! A javaslatuknak tényleg nincs koncepciója, de még normálisan átgondolt törvény sem. A vezetésük alatt már hetedjére akar adóemelést csinálni, nem beszélve a többiről, hogy csak a saját zsebük teljen. Nagyon sokan vagyunk, akik a létminimum alatt élünk! Azokra abszolút nem gondol ez a milliárdos banda... Tönkre tették az ipart, a mezőgazdaságot, az állattartást, oktatást, és még lehetne sorolni, hogy mi mindent...”
 • 12. csak így tovább 2008. szeptember 13. 22:25
  „Lassan, tagoltan mondom, hogy mindenki megértse:
  Elvtársak! Nem lesz adóemelés! Nem lesz adóemelés! Nem lesz adóemelés!”
 • 11. Sondoku 2008. szeptember 13. 21:46
  „realista! Mivel kezdjük?
  A Gyurcsány-kormány felvett hiteleivel, az államadóssággal, a versenyképtelenséggel, a növekvő munkanélküliséggel...
  Felesleges arról vitatkozni, hogy ki és mit prognosztizál! Az euró árfolyama változik, az olaj ára szintén. Az infláció mérséklődése stabil euróra és stabil olajárra van prognosztizálva. Egyik sem marad stabil!. Ez a prognózis olyan, mint a "kóbor kutya vacsorája"!”
 • 10. realista 2008. szeptember 13. 15:17
  „Pl. ezt is célszerű lenne komolyan venni..

  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/merseklodo_inflacio_es_forintgyengules_varhato_osztol/2068984/
  Mérséklődő infláció és forintgyengülés várható ősztől
  A forint gyengülése várható ősszel, ugyanis bizonytalanságot szülhet, ha a kisebbségi kormány nehezen tudja a 2009-es költségvetést előkészíteni - derül ki a GKI gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült legfrissebb jelentéséből.
  A költségvetés elfogadása esetén viszont ismét jelentős forinterősödés, ellenkező esetben markáns gyengülés lehetséges. Viszonylag stabil belpolitikai viszonyok esetén - a csökkenő inflációra és erős forintra tekintettel - az ősz közepétől a jegybanki alapkamat fokozatos csökkentése várható.

  Az év második felében a belső és külső egyensúly is jelentősen javul, az infláció is lassan mérséklődik, az európai konjunktúra romlása ellenére a magyar gazdaság kijön a gödörből”
 • 9. realista 2008. szeptember 13. 15:04
  „zweistein www.ksh.hu/.
  Nem kaptam választ az cikkre vonatkozóan....Szerintem meg igenis lényeges az,amit a komoly külföldi és hazai szakértők mondanak és főleg le is írnak.Jó lenne tőlük is idézni....
  A kapitalizmusban pedig természetes az árak ingadozása...Egyszer jó,egyszer rossz....
  Egyébként hasonlót...még rosszabb is letölthető a 98-2002 közti időszakról...
  Érdekességképpen nem ártana összehasonlítani a kettőt.
  Pl. a forint erősödése..Ez is érdekes téma lehetne.
  De nem azzal a mocskos,útszéli stílussal,ami nem rám jellemző.Azt nagyon szeretném elkerülni!!!De nem gyávaságból !!!!!”
 • 8. zweistein 2008. szeptember 13. 14:38
  „Kedves realista, Látom Önt elsősorban a Londoni Bankházak "elemzései" érdeklik (amely tele van ha-val), javaslom inkább a KSH-honlapját (messziről jött ember, azt mond, amit akar). A két legújabb bejegyzés a KSH-honlapon ez:

  Ipar, 2008. július
  Az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 2008 júliusában 0,6%-kal emelkedett, munkanaphatástól megtisztítva 1,8%-kal csökkent. A termelés volumene az év első hét hónapjában 4,9%-kal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index júliusban 0,2%-kal csökkent.letöltés>>

  Mezőgazdasági termelői árak, 2008. július
  Az agrártermékek termelőiár-szintje 2008 júliusában 12,3%-kal haladta meg a 2007. júliusit. Ezen belül a növényi termékek árszínvonala 8,1%-kal, az élő állatok és állati termékeké 17,6%-kal nőtt. Az agrártermékek 2008 első hét hónapjában bekövetkezett, az előző év azonos időszakához viszonyított 20,3%-os termelőiárszint-növekedése a növényi termékek árszínvonalának 20,8%-os, illetve az élő állatok és állati termékek árainak 19,6%-os emelkedéséből adódott.letöltés>>

  Ön ezekből mégis milyen következtetést von le?”
 • 7. ZOLI51 2008. szeptember 13. 14:15
  „ÉN most adnám át a fidesznek a hatalmat ,üres a kassza/nem úgy mint amikor ők hatalomra kerültek/ MOST MUTASSÁTOK MEG FIÚK MIT TUDTOK.........OSZT JÓNAPOT!!!!!!!!!!!”
 • 6. realista 2008. szeptember 13. 14:12
  „5. hozzászólás Berka 2008.09.13. 13:59
  Jó kérdés !!!!!
  Ezt is olvassátok,ne csakazt a .....
  http://hvg.hu/itthon/20080912_londoni_elemzok.aspx”
 • 5. Berka 2008. szeptember 13. 13:59
  „Medig tűri még a magyar "nép" (mert nemzetnek már alig nevezhető!) a hazugságokat, a nemzetáruló politikát? Ezt itt a nagy kérdés!”
 • 4. zweistein 2008. szeptember 13. 13:30
  „Két látnok:
  http://barikad.hu/node/18092”
 • 3. realista 2008. szeptember 13. 13:02
  „""Fidesz: Adóemeléseket tartalmaz a 2009-es javaslat""
  Igazad van kettes:ha kérdeznek akkor is hazudnak!!”
 • 2. takarodjanak 2008. szeptember 13. 12:47
  „hazudozó,csaló kommonista és liberális banda.meg kell buktatni őket!!csak önmagukat és a zsebeiket hizlalják kövérre.a dolgozó emberek pénzét pedig elszedik adóként és ellopják ezerféle trükkel!gyurcsány és a jelenlegi színjátékot játszó szdsz -es bandája elvetemült csalók!! együtt forralnak ki minden ravasz ,alávaló tervüket az ellehetetlenitésünkre!!egy szavukat ne higyjék el nekik!!ha kérdeznek akkor is hazudnak!!”
 • 1. zweistein 2008. szeptember 13. 12:33
  „Bármily hihetetlen, ez egy tényszerű elemzés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom: tűrhetetlen, amit a szlovák miniszter mondott

Továbbra is érvényes viszont az a hivatalos találkozóra való meghívás, amelyet szlovák kollégájának… Tovább olvasom