Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Fidesz: aggályos a megállapodás a Déli Áramlatról

Jogi és politikai szempontból is aggályos a Déli Áramlat gázvezetékről szóló orosz-magyar megállapodás - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője. Az ellenzéki párt szerint az Országgyűlésnek vissza kellene szereznie az ellenőrzést a gázvezeték ügyében.
Tartalma alapján a gázvezeték megépítéséről kötött megállapodás - kormányzat állításával ellentétben - nem magánjogi, hanem nemzetközi szerződésnek minősül - jelentette ki Navracsics Tibor. Ezért egy 2005-ös törvény alapján előzetes kormányhatározat kellett volna az aláíráshoz. A Fidesz szerint probléma, hogy nincs jogorvoslati lehetőség, mint a magánjogi szerződéseknél. A megállapodás szerint vitás ügyek esetén addig kell konzultálni, míg a két partner nem talál mindkettőjük számára megfelelő megoldást. Magyarország lényegében a "szerződés foglya" - közölte a frakcióvezető.

A Fidesz jogi és politikai szempontból is aggályosnak tartja a szerződést - mondta az ellenzéki politikus. Hozzátette: változatlanul azt tartanák célszerűnek, ha a Nabucco gázvezetékkel foglalkozó eseti bizottság a Déli Áramlattal is foglalkozna majd. Az Országgyűlésnek vissza kellene szereznie az ellenőrzést a gázvezeték ügyében - fogalmazott Navracsics Tibor.

Olvasóink írták

 • 3. 621 2008. március 07. 06:42
  „Tuajdonképpen nem szokásom válaszolni mert sztem az is egy vélemény ami esetleg ellentétes az enyémmel. Most azonban engedd meg : nem tudok vitatkozni azzal amit leírtál, de én nem is ezt mondtam. Ha lenne két, azonos megvalósulási állapotban lévő vezeték, más a gyerek fekvése.... De erről szó nincs. Arról van szó, hogy a ruszkik egészen egyszerűen leelőzték a .. már bocs´ de töketlen lassú EU-t . A vekkervikiék meg úgy tépik a szájukat - szokás szerint - mintha választani lehetett - kellett - volna a kettő közül. Egyébként javasolnám T KE, hogy kapcsold be a helyesíró programodat....”
 • 2. Kért Elek 2008. március 06. 21:25
  „621 !

  Ha láttad a híradásokat rájöhettél volna, hogy a déli áramlat gázvezetéket a te gázszámládba is be fogják építeni.Verseny képesség pedig nem lesz a déli áramlaton és a barátság vezetéken bejövő gáz között mivel egy a gazdálya mind a két gázvezetéknek.Így az árakat is ők fogják megmondani, hogy menyi.”
 • 1. 621 2008. március 06. 15:11
  „Pontosítok: fideSS szempontból aggályos a szerződés, mert sem köze nincs hozzá, sem lenyúlni nem tud belőle semmit. Egyébként mindenféle szempontból megfelel a nemzetközileg köthető magánjogi szerződéseknek. A nabuccóval meg foglalkozzon továbbra a törpehitler és csapata, - egyenlőre sem nyomvonala, sem belevaló sincsen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint hárommilliárd a munkahelyteremtő pályázatokra

Három pályázaton összesen 3,26 milliárd forintra pályázhatnak kis-és középvállalkozások idén a… Tovább olvasom