Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Fidesz: az MSZP aláírásgyűjtése jogilag és tartalmilag is átverés

Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a baloldal aláírásgyűjtése számos hiányossággal küzd.
Jogilag és tartalmilag is átverésnek tartja az MSZP aláírás-gyűjtési akcióját a Fidesz.

Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a baloldal aláírásgyűjtése számos hiányossággal küzd.

Kifejtette: a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) felszólította az MSZP-t, hogy pontosítsák a jelenleg zajló aláírásgyűjtésük feltételeit, mert azt nem jelentették be, hogy abban tartalmilag milyen kérdésről van szó.

A Fidesz szóvivője úgy értékelte: a szocialisták kampány-, nem pedig tartalmi célokra gyűjtik az aláírásokat.

Emellett tartalmilag is átverés az akció - folytatta Hoppál Péter -, mert míg a szocialisták az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése érdekében gyűjtik az aláírásokat, addig Bajnai Gordon volt miniszterelnök már jelezte, nem támogatja a csökkentést. Ez azt mutatja, kaotikus a helyzet a baloldalon: van, aki csökkenteni akarja az áfát, van, aki nem - fogalmazott a kormánypárti politikus.

A szocialisták csütörtökön közleményt adtak ki, amelyben azt írták: Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke arról tájékoztatta az MSZP pártigazgatóját, hogy megfelel a törvényi előírásoknak az "Olcsóbb megélhetést!" elnevezésű országos adatgyűjtésük.

A Fidesz szóvivője sajtótájékoztatóján kitért a pénteki parlamenti zárószavazásokra is. Kifejtette: mivel továbbra is fokozott figyelemre van szükség az átázott dunai védműveken, az Országgyűlés arról döntött, hogy a folyó alsó szakaszán is meghosszabbíthatja a kormány a veszélyhelyzetet.

Hoppál Péter az árvízi védekezésről azt mondta, úgy tűnik, hogy a nehezén túl van Magyarország, a megfeszített munka eredményei láthatók.
Kitért a távolléti díjjal kapcsolatos törvénymódosításra is, amelyet úgy értékelt, hogy azzal ésszerűbbé válnak a számítási szabályok. Az Országgyűlés döntése alapján augusztus 1-jétől távollét - például szabadság - esetén nem változik a munkabér az adott hónap munkanapjainak számától és a távollét időtartamától függően.

Pontosították azt is, hogy kik jogosultak vasárnapi pótlékra - mondta a szóvivő, az érintettek közé sorolva a több műszakos tevékenység keretében, a készenléti munkakörben dolgozókat, valamint a kereskedelemben, illetve a turizmusban vasárnap foglalkoztatottakat.

Olvasóink írták

 • 5. balihoho 2013. június 15. 06:06
  „Ha ezt vesszük alapul, nos, akkor a Fidesz aláírása is meg kérdőjelezhető, mert például a palackos gázt/6000 forint helyett,/ 5800 forintért hozzák majd. Na itt hol van a tíz százalék? A végén, jövőre kiderül, hogy csak az adataink kellenek?”
 • 4. _csutak_ 2013. június 14. 18:49
  „@ kipkop:
  Majd akkor is ezt mondd, ha megaláznak nagy nyilvánosság előtt, megrágalmaznak pedofília vagy más váddal és nem tudsz védekezni a rágalmak ellen!
  De gondolom a narancsos szemüveg van rajtad :(”
 • 3. történész 2013. június 14. 17:02
  „piactérbejáratánál hangzott el nem ellenzéki dolog volt::irjál valamilyen nevet...bagoly mondja verébnek..”
 • 2. kipkop 2013. június 14. 14:54
  „1.
  Jól teszik!”
 • 1. _csutak_ 2013. június 14. 14:20
  „Már írtam, de sajnos ma is igaz:
  "A fideszesek kedvenc szokása az Argumentum ad hominem bevetése.
  Ez azt jelenti, hogy amikor kifogytak az érvekből, vagy nem elég felkészültek, hogy megvédjék az álláspontjukat
  (már ha van szegénynek!) a másik véleményével szemben, olyan minősítő jelzőt akasztanak szegény
  vitapartnerük nyakába, ami őt SZEMÉLYÉBEN erkölcsileg ellehetetleníti a vitában.
  Most is ezt teszik!"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírálatokkal értékelte az ellenzék az oktatáspolitikát

Élesen bírálta a kormány oktatáspolitikáját a szocialista Kunhalmi Ágnes és az LMP-hez tartozó… Tovább olvasom