Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Fidesz: az MSZP összeroppant a kormányzás súlya alatt

A szombati nap a bizonyíték arra, hogy az MSZP összeroppant a kormányzás súlya alatt, alkalmatlanná vált arra, hogy új kormányt adjon az országnak - jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szombaton délután.
A politikus szerint a szombati nap "szánalmas és látványos kudarcai" az újabb bizonyítékai annak, hogy ez így nem mehet tovább. Amit a szocialista párt az elmúlt napokban tett, az egész Magyarországot lejáratja, nevetség tárgyává teszi. Meglátása szerint ugyanakkor azt is látszik, hogy az MSZP retteg a demokrácia velejárójától: hogy az emberek egy választáson mondhassák el véleményüket az ország jövőjéről.

Szijjártó Péter szerint látni kell, hogy Magyarország rendkívül nagy bajban van és a válság egyre inkább mélyül. Ebből a helyzetből csak egy erős kormány tudja kivezetni az országot. Az "ilyen szerencsétlenkedéseknek, hatalmi osztozkodásoknak, mutyiknak, paktumoknak, színjátékoknak" a végeredménye szerinte azonban egy gyenge, nevetséges kormány, amelynek esélye sincs eredményesen szembeszállni a válsággal.

Megfogalmazása szerint az MSZP görcsösen ragaszkodik a hatalomhoz, így pedig elveszik a remény, hogy egy olyan kormány jöjjön létre, ami kezelni tudja a válságot.

Erős kormány csak új választással jöhet létre - szögezte le Szijjártó Péter. A választásokat pedig lehetőleg az európai parlamenti választásokkal egy időben lenne célszerű tartani. Erre még mindig megvan a lehetőség, ha az országgyűlés elfogadja a Fidesz és a KDNP által benyújtott törvényjavaslatot, ami szerint 72-ről 42 napra rövidüljön le az az időszak, amely a köztársasági elnök döntése és a választás között el kell, hogy teljen.

Bokros Lajos szombati nyilatkozatával kapcsolatban Szijjártó Péter azt mondta: a Fidesz álláspontja nem személyekről szól. Új kormányhoz és új kormányfőhöz új választás kell. Az a kormány, amely úgy jön létre, hogy a pártok zárt ajtók mögött próbálnak hatalmi paktumokat kötni, szerinte illegitim és gyenge lesz, attól függetlenül, hogy hívják a vezetőjét.

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. Power 2009. március 29. 18:40
  „T. maci52! A pénz, a vagyon egyedül nem boldogít.
  Egy "Lúdas Matyi" szólhatna már libás Gordonnak, hogy amit csinál, azt nem demokráciának hívják. De mit várhatunk egy olyan embertől, aki családokat tett tönkre.
  Egy párt (SZDSZ) napokig gondolkozik azon, hogy hogyan lehetne egy bukott, antidemokratikus kormányt megsegíteni az emberek kárára, az már messze nem demokrácia, hanem bűnözés és korrupció.”
 • 61. maci52 2009. március 29. 17:16
  „Bár én is az összeroppantak alatt lennék,nem is fájna a fejem a gázszámla miatt.Tele lenne az összes zseben ropogós bankókkal,lenne 1000 hektár földem,3-4 Házam,2-3 lakásom,1-2 üdülőm itthon és az Adrián,kocsim BMW,Merci 3-4,Terepjáróm,lovardám,Vadászgatnék,halászgatnék,utazgatnék,akár a Holdra,asszonyom,gyermekim talpig aranyban,csipkében.S ha jő a nyugdíj iszonyatos nagyot kaszálnák,és ezért semmi mást nem kell csinálni csak szidni a FDESZT Orbánostól.”
 • 60. Boytronic 2009. március 29. 17:04
  „Kamy45..Ennyi ideje a bankrablóknak nincs,kollektiv meló ez és az orrunk előtt zajlik,ahogy a Power néven iró mondta a számlákat mi fizetjük mert vagyunk olyan hülyék hogy itt dolgozunk,itt élünk,és itt is szeretnénk,ha hagynának .....Megértem azokat a fiatalokat akik külföldre menekülnek mert e hazában nagyon behatároltak a megélhetés lehetőségei...hála az elmúlt husz esztendőnek,és "derék"politikusainknak,kivétel nélkül...sajnos,és ezt az alternativákról is elmondhatjuk"nem kicsit...nagyon"!!!”
 • 59. Power 2009. március 29. 15:50
  „A kifizetetlen számlákat itt hagyják nekünk!”
 • 58. Kami45 2009. március 29. 15:00
  „57. hozzászólás Boytronic 2009.03.29. 14:44
  "És az idő meg telik,telik,telik,........."
  Nem gondolod a csomagoláshoz sok idő kell, ne hogy valami itt maradjon.”
 • 57. Boytronic 2009. március 29. 14:44
  „És az idő meg telik,telik,telik,.........szent István meg már rég nagyon rég meghalt,kb olyan kaliberű ember kellene .de hát van ijen??..Nincs és most megkérdezem hogy ennyi hülyeség után ,miért nincs tényleg népszavazás,hisz javasolni én is tudok bárkit a miniszterelnöki posztra,meddig lehet ezzel még igy el taktikázgatni sajna a mi bőrünkre,nem az lenne acél hogy minél előbb gatyába rázóni,ennek még szándékát sem vélem felfedezni...!!!!”
 • 56. waterbear 2009. március 29. 14:13
  „Sasszem:-)))

  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/orban_viktor_a_fidesz_felkeszult_a_kormanyzarsa/2093083/

  5. és 21. hozzászólás, már csak tisztánlátás kedvéért:-)))))

  Embert barátjáról.. sasszemet meg a körültekintéséről...:-))))”
 • 55. waterbear 2009. március 29. 13:31
  „Kedves Sasszem!

  Ha veszed a fáradtságot és kitörlöd a csipát a sasszemeidből, látni fogod, hogy hülyeségeket beszélsz... vagy nem tudsz olvasni...
  Személyesen én például egyik jelenlegi párthoz sem tartozom vagy szimpatizálok velük, ettől függetlenül lesujtó a véleményem az éppen megszólaló vagy nyilatkozó bármelyik politikusról is.
  Ha konkrétan tudni akarod a politikai hovatartozásom, hát elárulom, több mint negyven éve hű párttag vagyok, a Has pártban, ebben még nem csalódtam és vélhetően nem is fogok. Azt hogy Te mit tekintesz bal oldalnak az csak a Te szemszögedből látszik annak, és az egyéni szociális problémád.
  Van elég bajunk így is, azt gondolom, nem kell ezt levinni a személyeskedés szintjére, mert akkor mi is politikusok leszünk.
  Az a véleményed meg különösen sértő számomra, hogy bármilyen oldalinak állítasz be engem.

  Csak egy jó tanács számodra... a véleményed hasonlít arra a bizonyos alfélre, ami mindenkinek van, de senkit sem érdekel...”
 • 54. redstar 2009. március 29. 12:24
  „Sasszem!Hozászólásaitokat olvasva, ez tényleg egy kurva ország!!!!!
  Ráadásul kompromisszumképtelenségetekkel -életeken törpe dakota vezéretekkel - az elmúlt évek alatt Ti tettétek azzá!Gondolod, a határon túli magyarok akarnak még ide tartozni?Veletek egy akolba?...ugyan...
  Valamikor a jobboldal a középosztály, és az"úri"osztály pártja volt,konzervatív eszmevilággal, és ahhoz illő stílussal.
  Ma a csőcseléké,- ahhoz illő stílussal...és eszmevilág nélkül......”
 • 53. Eagleeye 2009. március 29. 11:57
  „A nagy tesó figyel!
  Király!”
 • 52. Eagleeye 2009. március 29. 11:38
  „Kedves Fórumozók!

  Az utóbbi néhány napban a tisztelt baloldali beírók stand by-ban voltak nyilván nem véletlenül.
  Úgy tűnik a parancsot most megkapta waterbear, hehe, lajosbácsi, csutka, h65535, bo, pepe, mitudomain.
  SENKI NE GONDOLJA HOGY EZEK A BOHÓCOK SÍMA FLETÓ FANOK, EGY FENÉT, EGY RÉSZÜK BIZTOSAN FRAKCIÓTAG A MASZOPBAN.
  Ez az egész csak a sarokba szorított kutya esete, ami a vicsorgáson kívül nem tud másra gondolni.
  Ha nem közelítesz jobban hozzájuk ott maradnak a sarokban és csak vicsorognak.
  HOGY MEKKORA SZARBAN VANNAK A LEGJOBB BIZONYÍTÉK, HOGY A MITUDOMAIN NEVŰ FŐBOHÓC GYAKORLATILAG FÖLMELEGÍTI A 23 MILLIÓ ROMÁN SZTORIT!
  EREDETI ÖTLET CSAK MÁR NEM FOG MŰKÖDNI.
  Végül két szám, egy viszonyszám (lognak) amit kéretik végre fölfogni:
  66:23 66:23 66:23 66:23 66:23 66:23 66:23 66:23 66:23”
 • 51. spiler 2009. március 29. 11:28
  „A FIDESZ HÜLYESÉGET BESZÉL,eddig mért nem roppant össze.......mert még volt lóvé.
  Majd most megmutathatja mit tud,üres kasszával /most nincs a Bokros csomagból lóvé/,lehet külföldön kilincselni.....kndulj VIKTOR!
  A KORMÁNY TAGOKAT PEDIG ELSZÁMOLTATNI,DE SZERINTEM AZ ORSZÁG GYÜLLÉS TAGJAIRA IS KITERJEDHET AZ ELSZÁMOLTATÁS,ÁLLAMOSITÁS,A GYANUS VAGYONOK ELKOBZÁSA MAJD UJRA ELOSZTÁSA.........”
 • 50. achilleus 2009. március 29. 11:09
  „10. hozzászólás homer 2009.03.28. 23:18 A szerkesztőséginél:
  Szerintem igen nagy a valószínűsége, hogy a szerző egy olyan kommentelő, akit jól ismerünk.
  Csak hát szarul jönne ki, hogy kommentelőként nagyon határozottan hozná a szegényebbeket sújtó intézkedéseket, itt - névvel - jobb híján összemossa a politikai erőket.
  "Sokaknak tényleg nem mindegy, hogy Gyurcsány Ferenc vagy Orbán Viktor veszi-e el a nyugdíját."
  Talán nincs elég mersze. Persze lehetséges, hogy ugyanabból a brossúrából tanulták a dezinformálást.”
 • 49. IVY 2009. március 29. 11:08
  „Na jó, de az igazság talán az, hogy az ország népe már olyan szinten belefáradt ebbe a gazdasági és országválságosdiba, hogy a fotel elől fel sem emeli a seggét. Egyszerűbb a szájtépés pl. az ECHO "Kibeszélő" c. műsorában, mint elindulni zászlókkal, kapával-kaszával a Kossuth téri zsinagógához!!!!!”
 • 48. kisokos 2009. március 29. 10:48
  „Ami itt zajlik az már rég túl nőtt minden féle "ún." jogállami kereteket. Sajnos a Fidesz sem hajlandó radikális lépésre elszánnia magát. Ha több száz ezer ember tüntetne az utcán, egy három napos általános sztrájkkal megspékelve, már rég kimenekült volna az országból az egész szoci-libsi bagázs. Új helyzetre, új választ kell adni. Ha Sólyom László egy kicsit tökösebb lenne, akkor mint a hadsereg főparancsnoka a honvédséggel átvetetné a hatalmat. Azonnali szükségállapot bevezetése, az egyébként is toldozott-foldozott 1949.-es alkotmány felfüggesztése, a pártok tevékenységének ideiglenes beszüntetése. Azonnali válságkezelési intézkedések valóban hozzáértő szakemberek bevonásával. A bodzaszedők és egyéb bűnözői érdekcsoportok által gerjesztett zavargások kíméletlen leverése. Sokkal rosszabb már nem lenne a helyzet, mint a mostani agónia, így is totális gazdasági csődben vagyunk. Majd egy -két év múlva, ha normalizálódik a helyzet, egy új alkotmányozó nemzetgyűlés összehívása a társadalom legszélesebb rétegeinek a bevonásával. Ezután jöhetne az új választás és az új alkotmány.”
 • 47. garbon 2009. március 29. 10:26
  „Meg kell szüntetnim a pártokat és teljes mértékben civil szerveződés alapján kell választásoakt megtartani.”
 • 46. hazaipalya 2009. március 29. 10:20
  „lendvai mumia néni mért a hátso kapun akartál távozni? gerinctelen”
 • 45. madártej 2009. március 29. 10:20
  „Mittudomain, a "kurva ország" népe meg nem kér belőletek. Elég volt, betelt a pohár, irány a bíróság elé a sok balliba ország gyalázó ördögfattyával!”
 • 44. babocska 2009. március 29. 10:16
  „Már egy évvel ezelőtt vehette volna a fáradságot és eltünik Gyurcsány az egész sleppjével együtt.Nem taszitják ennyire le a béka feneke alá az országot.Mit akarnak ezzel a Bajnaival,aki lenyúlta a libások pénzét! A kisemberekét akik dolgoztak vele,takaritották alóluk a szart és ott voltak éjjel nappal,nem pedig a tengerparton süttették magukat a jó nappal.Egy hiteltelen embertől mit akar ?Elhiszem,hogy húzzák az időt,s félnek attól,hogy büntetőjogi vég lesz számukra.Nem gondolják,hogy ilyen sz....t itthagynak és simán csak leléphetnek.Előrehozott választás kell,döntse el,az,hogy kit is akar.Erőskezü ember kell,aki nemcsak a gyerekesektől ,nyugdijasoktól veszi mel a pénzt,nanem először magukon kezdi a szükitést.Nem több millás autó kell alájuk,hanem ott is lehet sporolni ám.Itt csak haveri osztogatás volt,s van a mai napig.Nem a külföldi bankokat kell tákolni a dolgozók adóforintjain,hanem az itt élő embereket.Zuslagfalván/igy hivják az emberek maguk között/ az a hir járja,hogy Szófiában kinnt van Gyurcsány vagyona és az anyós kinnt van és Őrzi most ott.Szégyenletes amit müvelnek,percenként más név merül fel ,de úgylátszik ehhez egyik sem adja a nevét.Bajnai ha felkerülne,akkor naponta lesz tüntetés biztos,hogy az átvert emberek nem fogják szó nélkül hagyni.Pucoljanak el a süllyesztőbe,minek húzzák az időt,teljesen értelmetlen részükről.A nép már beelégelt a kormányzásukból.Remélem 2010-ben az 1 %-t sem érik el. !!!!!”
 • 43. mugri 2009. március 29. 10:16
  „Loggarittmus néködd a zidödd léjárrt a gazdádalll éggyüt. A leglyob az lönneha ehúzná innétt a ballfenékkön, mer még a rönddöös szocikkra is széggyönnt hoztá. Né mérgözdd mán ittena levveggőtt. Húzzá elfele a zösszes 34 nikködde eggyüt, háttha tisztúna a levvegőő. A zeccerüüü böcsüllettös szoccci balekk embörröket ugyanugggyy salynállomm mintaz eggéssz szörrönncséttlönn orsszágott, he-he:)))”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét hektár nádas égett le Fertőhomok közelében

Nádastűzhöz riasztották szombat délután a tűzoltókat a Fertő-tó partján. Fertőhomok közelében… Tovább olvasom