Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Fidesz: bűnbakkeresés folyik az MNV-nél

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél (MNV) bűnbakkeresés folyik - jelentette ki Balsai István fideses országgyűlési képviselő hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója arra reagált, hogy belső vizsgálatot rendelt el és azonnali hatállyal felmentette a Pest Megyei Területi Iroda megbízott vezetői munkaköréből Balogh Tamást, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a vagyonkezelő vezérigazgatója, Kamarás Miklós.

Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott: senki ne gondolja, hogy elegendő lesz az, hogy egy jogtanácsoson vagy egy beosztotton verik el a port.

Hozzátette: se ne gondolja, hogy azok a politikai felelősök, akik a jogilag védhetetlen szerződéseket létrehozták, azok a vizsgálat során nem lesznek esetleg gyanúsítottak.

Arra az újságírói kérdésre, hogy akkor ki a felelős, azt válaszolta: aki utasítást ad a jogtanácsosnak a szerződések megkötésére.

Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója szombaton sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, mert álláspontja szerint trükköznek az állami földek haszonbérletére kiírt pályázatok érkeztetésével, elbírálásával a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-n (MNV) belül.

A konkrét esettel kapcsolatban azt mondta: a 2.500 hektáros Pesti megyei terület haszonbérletére érkezett pályázatokat idő előtt felbontották, s a felbontás tényét visszamenőleges dátummal próbálták legalizálni.

Budai Gyula kifejtette: november 9-én a beérkezett pályázatokat a Pest megyei területi irodán arra nem jogosult emberek felbontották, felbontva juttatták el az MNV-hez. A felbontás után, november 10-én egy visszamenőleges dátumú ügyirattal próbálták legalizálni a jogtalan lépést úgy, hogy visszamenőlegesen nevezték ki annak a kétfős értékelő bizottságnak a tagjait, amely minden pályázat felbontásánál jelen van.

Ezt az utólag készített ügyiratot aláírta Benedek Fülöp vezérigazgató-helyettes és a vagyonkezelő jelenlegi igazgatója, Kamarás Miklós is - hívta fel a figyelmet.

Összességében tehát egy fiktív jegyzőkönyvvel próbálták legalizálni a pályázat felbontását és értékelését - közölte a Fidesz-szövetséges Magosz szövetségi igazgatója az MNV belső iktatási rendszerének dokumentációjára hivatkozva.

Budai Gyula elmondta, hogy Benedek Fülöp november 10-én, kedden 10 órától a Heves Megyei Bíróságon vett részt egy tárgyaláson - ahol ő maga is jelen volt -, tehát a vezérigazgató-helyettes ugyanezen a napon 9 óra 17 perckor - ami az MNV belső iktatásában szerepel - nem tudta aláírni a szóban forgó okiratot. Tehát azt vagy előre, vagy utólag írta alá - mondta a szövetségi igazgató.

Kamarás Miklósnak pedig látnia kellett volna november 10-én, hogy egy 9-ére dátumozott iratot ír alá - fűzte hozzá Budai Gyula.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy csomag nápolyiért verték meg a nyugdíjast

Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy hatvanéves nyugdíjas, akit még csütörtökön támadtak meg a… Tovább olvasom