Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Fidesz: Maffiaszerű működés a Hospinvest körül

Már-már maffiaszerű működés látszik a Hospinvest működése körül - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője.
Az ellenzéki politikus hozzátette: el kell számolniuk azoknak, akik támogatták a befektetői csoport "előretörését". A Fidesz szerint vissza kell juttatni az egészségügyi intézményeket az önkormányzatokhoz, így újabb befektetők bevonását sem támogatják.

Több százezer ember életét veszélyeztették azok, akik magánbefektetők üzemeltetésébe adták a kórházakat - mondta hétfőn Pesti Imre. A fideszes képviselő megdöbbentőnek nevezte, hogy mások mellett a kormány, sőt Gyurcsány Ferenc is támogatta a Hospinvest "gazdasági pilótajátékát".

Pesti Imre emlékeztetett rá, hogy a hatvani és a gyöngyösi kórház üzemeltetési jogának magánkézbe adása miatt mindkét - szocialista vezetésű - önkormányzatot elmarasztalták. Az egri kórház ügyében pedig a Nógrád Megyei Bíróság első fokon semmisnek mondta ki a Heves megyei önkormányzat és a Hospinvest között létrejött szerződést. Pesti Imre úgy fogalmazott, hogy "kipukkadt a szocialista mutyi lufi".

A több kórházat is üzemeltető Hospinvest múlt pénteken kért csődvédelmet, miután a CIB Bank az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által a cégnek átutalt összeget teljes egészében az általa lejárttá tett hitel törlesztésére fordította. Kollányi Gábor, a Hospinvest elnöke a Független Hírügynökségnek akkor azt mondta: a csődvédelem azt jelenti, hogy a cég többi pénzéhez már ne lehessen hozzáférni, illetve a csődvédelem alatt ne lehessen felszámolást kezdeményezni ellenük. Az elnök szerint a még meglévő pénzeikből folytatni tudják a betegellátást, és ha késve is, de a kórházi dolgozókat ki fogják fizetni.

Olvasóink írták

 • 10. klj_54 2009. április 07. 20:53
  „Mikoláék a szegedi kettes rendelőt akarták bezsebelni. Ha anno nyernek a választásokon, megteszik!
  Nem nyertek, tehát tiltakoznak minden épkézláb megoldás ellen.
  Hitvány hozzáállás.”
 • 9. hargita 2009. április 06. 18:51
  „Sörpocak!
  A Hospinvest fideszes cég??? Hát, igen amennyiben Fletónk átavanzsált az ellenzékbe, ugyanis a Hospinvest mögött álló második cég mögött van egy harmadik is, melynek tulajdonosa Gyurcsány Ferenc. Korábban Kunczével együtt.”
 • 8. Hm 2009. április 06. 18:07
  „Mikola bácsinak benne volt a keze az egészben, tudomásm szerint !! Persze valószínűleg az egész fidesz sem volt távol a legális lopást igénylő dologtól!!!! De szinte biztos, hogy néhány MSZP is meg volt kenve ilyenkor összefognak a pártok közösen többet lehet lopni!!!!!! Így tovább lassan választhatunk új ország nevet, mert valami gazdag vállalat kg vesz meg minket, bár lehet ,hogy majd ő ad nekünk valami nevet nem is dőnthet a nép??”
 • 7. achilleus 2009. április 06. 17:18
  „Vagy itt egy, a végkifejlethez közelebbi helyzetkép:
  http://belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/27645/1/belfold/HospInvest_Eger_szerint_veszhelyzet_van_a_szocialistak_beket_akarnak
  Vagy itt egy igen jó összeállítás a Kiskunhalasi Hospinvest kórházzal kapcsolatos vitákról, (kb. másfél éves anyag): http://www.fn.hu/hetilap/20071228/beutalt_toke/
  ebből idézek egy /ide kapcsolódó/ aprócska részletet:
  "ÜZLET VAGY TÚLÉLÉS? Összességében tehát a kritikusok szerint a kiskunhalasi MSZP-s önkormányzat által kötött szerződés néhány ponton igen gálánsan bánt a befektetővel. Ugyanakkor az is megkérdőjelezhető, hogy szigorúbb feltételekkel egyáltalán átvette volna-e valaki a kórházat. Mindenesetre a cég tevékenységének ellenzői ,,MSZP közelinek" tartják a Hospinvestet, amit azzal is alátámasztanak, hogy a cég - néhány kivételtől eltekintve - baloldali vezetésű önkormányzatok pályázatain indulva nyer. A Hospinvest viszont azzal érvel, hogy jobboldali vezetésű települések eleve nem is akarják privatizálni a kórházaik üzemeltetését, ezért a felvetés téves."”
 • 6. achilleus 2009. április 06. 17:09
  „Az egri felállásról itt egy áttekintés: /csata közben/
  http://www.hirszerzo.hu/cikk.hospinvest_vs_eger_az_egyik_pszichopata_a_masik_vallalhatatlan_.71348.html”
 • 5. achilleus 2009. április 06. 17:02
  „4. hozzászólás sörpocak 2009.04.06. 16:44
  Most tévedsz. Eger fideszes polgármesterének annyi köze van a megyei kezelésű Markhot kórházhoz, mint Botka Lászlónak Magyar Annához. Eger fideszes önkormányzata át akarta venni a kórházat a város kezelésébe, de azt az 1 fős többégű megyei önkormányzat a Hospinvestnek ítélte, nem mindennapi jogi herce-hurcák közepette (mellesleg a kórházra még a Debreceni Egyetem is pályázott), de a szocik minden eszközzel ragaszkodtak a Hospinvesthez. Más: Ami zavart okozhat a Hospinvest megítélésében az Mikola István félresikeredett nyilatkozata (lényege annyi volt, hogy Mikola szerint /talán Kiskunhalason mondta/ a Hospinvest a hasonló profilú cégek közül nem a legrosszabb, milyen lehet a többi./ A Hospinvestet egyébként ténylegesen mindenütt a szocialista-szabaddemokrata önkormányzatok támogatták legintenzívebben, nagyobb kórházátadások csak ilyen többségű önkormányzatok (megyei, városi) esetében történt. Ugye Szegeden a Hospinvestet azért lekörözte az Egyetem, szemben Egerrel, ahol a Debreceni Egyetemmel szemben - mint említettem - a Hopinvestet hozták ki győztesként. Jelenleg, nem jogerős ítéletben a Markhot kórkáz átadása jogellenesnek látszik.”
 • 4. sörpocak 2009. április 06. 16:44
  „Már elnézést, de a hospinvest pont egy fideszes cég!
  Nem Mszp-s , fideszes. Nagyon jól megkopreogrifálták ezt a csődakármit!
  aki az ellenkezőjét állítja, szemellenzővel jár, vagy átmosták az agyát.OIlyan jól sikerült nekik megvezetni mindenkit, hogy azt sem tudják ki hová tartozik. Egerben a polgármester szinte sértődött volt, hogy akkor annó, a hospinvest ellen tiltakoztak a dolgozók. Itt az erdménye.Halason pedig a szocialistákat tudták megvezetni.Q”
 • 3. hoparduc 2009. április 06. 16:27
  „"kipukkadt a szocialista mutyi lufi"

  Ezek mindent ellopnak és még tovább rabolják az országot.”
 • 2. achilleus 2009. április 06. 16:03
  „Már napokkal ezelőtt beírtam ide, hogy egy egész egészségbiztosítási rendszerre kiterjedő sikeres privatizáció esetén ugyanígy bedőlt volna a teljes rendszer. Amit megemelt kórházi napidíjakkal és hasonlókkal próbáltak volna kijjebb rángatni a szakadékból, közben meg a befektetők leléptek volna a társadalombiztosítás minden pénzével. Katasztrófát és ezermilliárdos veszteséget előztünk meg azzal, hogy kirántottuk a szőnyeget a rablóprivatizátorok alól.”
 • 1. comet 2009. április 06. 14:46
  „gondolom a Hospinvest vezetői is úgy lerongyolódtak mint Bajnai a Hajdú-Bét-nél.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai a héten fogadja a minisztereket

Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt hétfőtől szerdáig fogadja a jelenlegi minisztereket, hogy… Tovább olvasom